Tragédia na škole
Myslím že nikomu neušlo čo sa stalo . Vo mne to strašne ale že strašne burcuje emócie . Od tej dediny sme par km . Na našej škole deti prežívajú niekedy šikanu ktoru musím riešiť aj keď su to maličkosti no stále su to veci ktore sa mojej dcére nepáčia . Aj kyber šikana bola . No a teraz keď vidia ty zlí žiaci čo dokázal ( ........... 13 ročny ..... ...... ........ .... ) aby to nedaj boh neskúšali . Dcera uz povedala že sa boji aby sa to u nich nestalo tiež aj spolužiačky , že su niektorý chalani zlý. Mala som česť podať aj tresne oznamenie za ublíženie ale ten žiak tam už nie je naštastie . No tu nastáva oznámiť škole či by nemali sa porozprávať v triede s deťmi. Ja sa s dceru rozprávam len to nedávam mne je za tym dievčaťom do plaču, je o par mesiacov staršia od mojej dcéry a myšlienky utekajú na to čo keby sa to stalo na našej škole. 😪😪😪😪
Za Nelku sa modlím želám si aby sa jej stav zlepšil 🙏
Prosím vás na čo je dobre ťahať do tohoto politiku ? Prosím toto si nechajte doma pri pive / vine s kamošom/ kamošku. Každý je zodpovedný za svoje činy .
Prosím vás na čo je dobre ťahať do tohoto politiku ? Prosím toto si nechajte doma pri pive / vine s kamošom/ kamošku. Každý je zodpovedný za svoje činy .
@anonym_autor Pytas sa: Ako riešiť šikanu a prevenciu?
Tak naco sa pytas, ked nechces pocut riesenia? Alebo iba take, ktore ti vyhovuju.
Chyba slusnost a vychova v rodinach, na skole, v spolocnosti, na nete. Vysledkom su zdivene deti a zdiveni dospeli. Slusne vychovane deti nerobia sikanu, nevysmievaju sa a nasledne sikanovanym so slabou psychikou neprepne a nezoberu noz do skoly a neriesia svoje problemy vrazdou ludi, ktori za to ani nemozu (ucitelia), ale sa priplietli pod ruku.
Aj za sociku boli masovi vrahovia, spartakiadny vrah mal 16 rokov, ale vrazdil v parku, nesiel do skoly ...
Nerozumiem, prečo sem ťahajú niektorí jedinci politiku. 😱 Šikana a prípad zo Staškova vôbec nesúvisí s politikou.
@anonym_14d099 ja len vyznávam slovansko kresťanské hodnoty
@anonym_d27677 ,
kresťanským hodnotám rozumiem.
Ale vysvetli mi prosím aké sú "slovanské hodnoty", aké sú "slovansko kresťanské hodnoty" a aký je rozdiel pri porovnaní povedzme s anglosaskými alebo japonskými hodnotami.
@anonym_e3e4b8 pocuvam v robote nocne mory,su to pribehy vrazd ci uz na slovensku,cesku,ci zo zahranicia.Jedno vsak ti vrahovia maju spolocne zle detstvo,ci sikana zo strany vlastnych rodicov,ci zle podmienky zivotne.A vela z nich ale boli velmi vysoko inteligentni,vysoke IQ,ale to EQ velmi chybalo.
@anonym_d5dece suhlasim , su za tym nepodareni rodicia.
@anonym_autor aj ja sa bojim. mohlo by sa pristupit k hromadnemu vylucovaniu tychto neprisposobivych deti. Ved to decko urcite robilo zle roky. Naco nicit zivot dalsim XY ludom? Mam pocit ze polepsovne by mali rozsirit svoje rady aj osobitne skoly.pripadne odobrat dieta debilnym rodicom a radsej nech je v decaku.
@anonym_d27677 ,
kresťanským hodnotám rozumiem.
Ale vysvetli mi prosím aké sú "slovanské hodnoty", aké sú "slovansko kresťanské hodnoty" a aký je rozdiel pri porovnaní povedzme s anglosaskými alebo japonskými hodnotami.
@orisker a to nevieš? To musím vysvetľovať? Si Slovenská? Asi nie. Keby si bola takú otázku by si nedala
@anonym_d27677 Asi ti hrabe z PS. Za vsetko moze PS a nie posrani smeraci, co sa za covidu vyhrazali lekarom smrtou. A Fico ich posmeloval, aby nenosili ruska a umierali ako muchy. Ako vykrikoval Blaha pred volbami, ze prezidentka je americka ku.va a dnes chodi Fico za Trumpom ako americky kkt. To smeraci ste zaviedli vulgaritu, vyhrazky, urazky do zivota, tak si to vyzerte a nehadzte to na inych ...
@anonym_ed1196 neklam všetko prekrucujes. To je typické pre vás .
A VIE NIEKTO KDE JE JUDITA?
Ja si myslim, ze kvoli memecku o koncentraku zvolavat intervencne timy a davat 3 zo spravania? Nebolo to mozne riesit inak? Robili z neho zlocinca, tak da zlocincom stal... Ak teda za tym nebolo nieco viac.
@anonym_ed1196 neklam všetko prekrucujes. To je typické pre vás .
@anonym_d27677 Daj si liecik a chod spinkat.
nie vždy je to o šikane, je to o tom aké právomoci má škola, aj my sme to riešili na rodičovskom tento rok, dcréra síce "len" 4táčka majú problemového chlapca vo vedľajšej triede, spolu s nim je v družine, od septembra má hrubý záznam ako biblia, z jednej školy ho vyhodili za správanie a našu školu mesto prinútilo ho vziať lebo podľa adresy je pre neho spádová, dobre čítate... takže škola už dala podnet na socialku lebo tiež mama zdupkala do zahraničia otec feťák a starý rodičia ho nezvládajú... roky sa kryje neprispôsobivé dieťa a všetci si ho prehadzujú ale keď sa stane neštastie papaláši sú tam prvý.. štát má hneď riešiť so školou keď je raz dieťa vylúčené z jednej školy nedať ho do dalsej ale do ústavu a nech sa tam preškolí...
@orisker a to nevieš? To musím vysvetľovať? Si Slovenská? Asi nie. Keby si bola takú otázku by si nedala
@anonym_d27677 Si Slovenská? toto je napisane v akej reci, slovensky, alebo si madarka?
Keď je už reč o šikane. A teda máme s ňou skúsenosti. Učitelia to riešiť nechceli, riaditeľ už vôbec nie. A všetci o tom vedeli.
Ono raz nervy rupnú. A to neschvaľujem agresivitu.
Ani Fica som nevolila a bordel bol na školách aj za iných ministrov. Toto totiž má riešiť škola. Nie vláda či premiér.
@anonym_5a34d9 Skola patri kde, zeby pod ministerstvo skolstva? Pekne si to hodila na ucitelov a ti niekedy nerobia nic ine, len cely cas zhanaju peniaze na fungovanie skoly, kym minister si kupuje nove auta a vala one ize na ministerskej stolicke.
@anonym_5a34d9 Skola patri kde, zeby pod ministerstvo skolstva? Pekne si to hodila na ucitelov a ti niekedy nerobia nic ine, len cely cas zhanaju peniaze na fungovanie skoly, kym minister si kupuje nove auta a vala one ize na ministerskej stolicke.
@anonym_ed1196 ja som si tým prešla osobne s dcérou. Viem aký postoj zaujali učitelia aj riaditeľ.
A neprajem to nikomu aby dieťa chodili domov v takom stave zo školy. Zlomila si nohu pretože ju agresorka hodila do schodov,mala bežne žuvačky,pluvance vo vlasoch.....
Áno vina bola na prístupe pedagogického zboru. A vieš prečo? Lebo agresorka je dieťa učiteľky.
Čo s tým malo ministerstvo školstva?
Prikázalo učiteľom kryť šikanu? Nie.
Robili to cielene,jedna žiačka sa pokúsila o samovraždu. Chvalabohu ju zachránil školník.
Agresorka je naďalej na danej škole. Deti odchádzajú. Ale jasné chudák učitelia.
To sú fakty. Osobne zažité. Ja som mala možnosť dieťaťu zmeniť školu čo som aj urobila. Ale čo deti ktoré takú možnosť nemajú?
Takže si nechaj blbe reči pre niekoho iného.
@anonym_autor Pytas sa: Ako riešiť šikanu a prevenciu?
Tak naco sa pytas, ked nechces pocut riesenia? Alebo iba take, ktore ti vyhovuju.
Chyba slusnost a vychova v rodinach, na skole, v spolocnosti, na nete. Vysledkom su zdivene deti a zdiveni dospeli. Slusne vychovane deti nerobia sikanu, nevysmievaju sa a nasledne sikanovanym so slabou psychikou neprepne a nezoberu noz do skoly a neriesia svoje problemy vrazdou ludi, ktori za to ani nemozu (ucitelia), ale sa priplietli pod ruku.
Aj za sociku boli masovi vrahovia, spartakiadny vrah mal 16 rokov, ale vrazdil v parku, nesiel do skoly ...
@anonym_ed1196 haló citala si ze mi zmenili názov. Nepýtam sa na ako riešiť šikanu, a prevenciu . Ja som vzdy šikanu riesila keď sa diala a to nie len u mojich deti ake deti mi povedali o šikanovania iného dieťaťa a napísala som to jeho rodičom .
To ako sa chovajú naše deti je len vizitka nás rodičov. Takže ako si kto výchova tak to ma
@anonym_ed1196 ja som si tým prešla osobne s dcérou. Viem aký postoj zaujali učitelia aj riaditeľ.
A neprajem to nikomu aby dieťa chodili domov v takom stave zo školy. Zlomila si nohu pretože ju agresorka hodila do schodov,mala bežne žuvačky,pluvance vo vlasoch.....
Áno vina bola na prístupe pedagogického zboru. A vieš prečo? Lebo agresorka je dieťa učiteľky.
Čo s tým malo ministerstvo školstva?
Prikázalo učiteľom kryť šikanu? Nie.
Robili to cielene,jedna žiačka sa pokúsila o samovraždu. Chvalabohu ju zachránil školník.
Agresorka je naďalej na danej škole. Deti odchádzajú. Ale jasné chudák učitelia.
To sú fakty. Osobne zažité. Ja som mala možnosť dieťaťu zmeniť školu čo som aj urobila. Ale čo deti ktoré takú možnosť nemajú?
Takže si nechaj blbe reči pre niekoho iného.
@anonym_5a34d9 Blbe reci? Mali ste davno prefliaskat agresorku a mali by ste pokoj. Takto cakas, kto tvoj problem vyriesi za teba.
Ak by mojmu dietatu niekto zlomil nohu, tak bude srkat mixovanu stravu slamkou a uz len spominat, ako mal(a) vsetky zuby.
Toto je progresívna výchova. Pokiaľ budete voliť P.S tieto veci sa budú diať aj naďalej. Za toto môže každý volič P.S . Hanbíte sa . 😡
@anonym_d27677 pri moci nie je a nikdy nebolo PS, bože ty nie si ok.
Keď je už reč o šikane. A teda máme s ňou skúsenosti. Učitelia to riešiť nechceli, riaditeľ už vôbec nie. A všetci o tom vedeli.
Ono raz nervy rupnú. A to neschvaľujem agresivitu.
Ani Fica som nevolila a bordel bol na školách aj za iných ministrov. Toto totiž má riešiť škola. Nie vláda či premiér.
@anonym_5a34d9 pockal by som si na oficialne vysetrovanie. Aj po utoku v Spisskej Starej Vsi vysli von zaujimave informacie.
Takto sa riesi sikana v skole https://x.com/QuantumGuard17/status/20995823637...
@anonym_autor Ono je to veľmi o okolí dieťaťa a rodičoch. u nás na škole máte tieto programy vo veľkom ale taká šikana že hrôza. Tiež som to riešila lebo syna šikanovali starší chalani, samozrejme sa im nedal, vie sa ubrániť ale keď ti idú štyria na jedného tak asi nie je niečo u nich v hlave v poriadku. Našťastie to ustalo ale od rodičov počujem kade čo.
Mne sa napr nepáči aj to že učiteľky tiež dosť šikanujú dieťa aj oni by mali niečo také podstúpiť. Keď počujem, učiteľku hovoriť dieťaťu, že je lajdák, že nič v živote takto nedosiahne, tak sa viem vcítiť aj do toho útočníka, že proste už jeho psychika to nedá a rupne mu v beničke.
riešenie šikany na školách je veľmi slabé. Som matka už dospelej dcéra, ale prešli sme si týmto. Škola to tutlala koľko sa len dalo, nepomohla riaditeľka, ani starostka a mne stačilo počuť, ako mi dcéra hovorí "mami ja už nevládzem" a to bolo posledné. Išli sme na políciu sa poradiť a až ony nám pomohli a následky boli potom riadne. Riaditeľka musela odstúpiť, triedna učiteľka bola prepustená, agresori boli preradený na inú školu a potom následne skončili v "polepšovni". A moja dcéra konečne mohla žiť kľudný život a nakoniec vyštudovala aj vysokú školu a už má svoju rodinu. Neviem si predstaviť, čo by sa stalo, keby nám toto nepovie možno by tu už nebola...
Teraz kolegyňa rieši to isté, syna jej na základnej škole stále obťažuje spolužiačka a vo veľkom ho natáča a dáva to na internet a teraz sa pridalo aj sexuálne odťažovanie. Mesiac sme v škole a nič sa nedeje, lebo mamička dotyčnej je poslankyňa v meste a oni sa boja, čo bude. Dnes to oficiálne nehlásili a uvidí, čo sa bude diať.
@anonym_5a34d9 Blbe reci? Mali ste davno prefliaskat agresorku a mali by ste pokoj. Takto cakas, kto tvoj problem vyriesi za teba.
Ak by mojmu dietatu niekto zlomil nohu, tak bude srkat mixovanu stravu slamkou a uz len spominat, ako mal(a) vsetky zuby.
@aalt ja netvrdím že je to 100% pravda. Len je to iný uhol pohľadu a keďže sa týka šikany tak som ho spomenula.
@anonym_ed1196 jasné teraz si hrdinka.
Išla som oficiálnou cestou vrátane záznamov.
A ešte raz škola má povinnosť šikanu riešiť. Neriešila a to vedome. Zlyhali učitelia aj riaditeľ to je fakt. Takže sa netvarme že učitelia nemohli nič robiť,lebo mohli.
Ale jasné poďme to hodiť na ministerstvo, obeť či dokonca rodičov obete. Radšej mi už nepíš, tvoje reči sú dosť trápne.
Dieťa už mám v inej škole čiže pre mňa vyriešené.
@anonym_autor na Slovenskych skolach sa dnes strasne sikanuje ci uz cez socialne siete, tak psychicky a fyzicky, riaditelia a ich zastupcovia škôl o tom velmi dobre vedia co nam zname pripady utokov ako odplata za sikanu tak chore dieta ktore opakovane na svojich spoluziakov utoci uz dokazali, lenze keby to oficialne priznali, teda riesili, vzdy to ohlasili policii SR, kazdy pripad by mal svoj samostatny zapis, teda by museli organom cinnym a statnym vysvetlovat ze preco??? Samozrejme by im za to hrozili nizsie alebo ziadne premie/odmeny, dokonca by ich to mohlo stat ich aktualne miesta nakolko by zhorsovali statistiky bezpecnosti na slovenskych skolach plus ludia by tiez svoje deti tam nechceli nahlasovat a skola by tak prichadzala o peniaze na ziaka..., tak sa vsetko tvrdo ututlava, taji a vsetci vypadaju v tom najlepsom svetle, realitu ale neoklamu, takychto ziakov je v slovenskych skolach dnes uz podstatne viac a urcity posledny moment v nich tu isku prosto zapali, a najnovsie ked uz vidia ze tak konaju iny im podobny, budu aj oni konat tak a moze ta skola mat 100 psychologov, intervencnych pracovnikov a asistentov, ked sa sikana neporiesi/neriesi, pridu jej nasledky a nasledne trest.
Toto je progresívna výchova. Pokiaľ budete voliť P.S tieto veci sa budú diať aj naďalej. Za toto môže každý volič P.S . Hanbíte sa . 😡
@anonym_d27677 Si de*il, keď dávaš takéto vyjadrenia. Progresívna výchova za to nemôže. To sa deje za každého režimu a za každej vlády. Nemáme ani len páru o tom, čo sa tam predtým dialo. Ten samotný čin bol už len vyvrcholením niečoho, čo sa dialo predtým.
Doporučujem pozrieť si estónsky film Zkažená mládež, je to celé na YT aj v češtine:
Má to potom aj 7 krátkych pokračovaní, čo sa dialo po incidente.
@anonym_ed1196 Silné reči, Keby došlo k akcii, tak nič neurobíš. A ak by si urobila to, čo píšeš, tak skončíš v base.

@anonym_d27677 tak si si kopla ... ze Bombic, Sulik jr., niektori kotlebovci (republika) atd verejne prezentuju, ze zeny su menejcenne a Smerohlas sa k tomu v "tichosti" hlasi ti nevadi, ale mozu za to ludia, co chcu pokrok a slobodu ...