Ublížilo vaše dieťa s ADHD inému dieťaťu?
Ublizilo Vase adhd dieta inemu dietatu? Aj ked nechtiac.. som nestastna z jeho divokych reakcii, uz viackrat hrozilo, ze niekomu ublizi, ked nieco hodil, alebo sotil ine dieta.. je to nepredvidatelne.. ako tomu zabranit? Izolacia? Dieta je vacsie.. je mi do placu.. 😪
Mimo svojho brata nikoho neudrel (aj to keď mal okolo 6-7r), ale v podstate sa snažím od útleho veku mu pomáhať zvládať silné emócie, občas nám to ide horšie, občas lepšie ale v podstate sme dlhodobo len pritom, že sa vyhráža (ale mne, že by niekomu inému najradšej ublížil). Skúšame dychové cvičenia, má dostatok športu ( 5x do týždňa) z toho 2 dni bojové športy + s nami trávi čas pri rôznych aktivitách - beh, bicykel,… A vtedy je pokojnejší. Má 10rokov.
Mimo svojho brata nikoho neudrel (aj to keď mal okolo 6-7r), ale v podstate sa snažím od útleho veku mu pomáhať zvládať silné emócie, občas nám to ide horšie, občas lepšie ale v podstate sme dlhodobo len pritom, že sa vyhráža (ale mne, že by niekomu inému najradšej ublížil). Skúšame dychové cvičenia, má dostatok športu ( 5x do týždňa) z toho 2 dni bojové športy + s nami trávi čas pri rôznych aktivitách - beh, bicykel,… A vtedy je pokojnejší. Má 10rokov.
@anonym_5005a9 on chodí do školy?
@anonym_autor
Čo znamená, že je dieťa väčšie? Kamarátka mala so synom vážne problémy kôli adhd v škole. Treba mať doma dobre prostredie, chodiť na terapie (ovládanie emócií).
Napríklad, myslím, že nás mladší to bude mať /má tiež. On je zlatinko aké v ešte donedávna kusal deti, teraz už nie. Ale zas keď je unavený, vie deti (kľudne aj cudzieho dospelého🫣 slahnuť). Tiež veľmi nepredvídateľné koľkokrát. Teraz pôjde do škôlky aj s dcérou jednej známej. Mám z toho des. Hrozne pre mňa, že kusal deti, ktoré som nepoznala, ani ich rodičov. Ale teraz by to bolo oveľa horšie 😭 Má 3 roky, pracovať s ním bude aj špeciálna pedagogička. On je taký, aj sestru malú potlače po chrbáte pri hre, ona sa smeje. Učiteľka mi povedala, že tie deti sa potrebujú cítiť a preto sú také akoby hrubšie voči druhým. Ale nie vyslovene so zákernosti, oni potrebujú toho druhého akoby cítiť. No len blbé, keď iní su samozrejme "normálni" a boli ich to.
Moc som ti nepomohla, no aspom vieš, že nie si sama ♥️ Držím palce a pevné nervy prajem.
Ano,velakrat aj mladsej sestre. Proste oni nerozmyslaju nad nasledkami,konaju impulzivne. A to uz mam fakt velkeho chalana a furt rozumu nikde🙈 Nikdy ale neublizil umyselne.
Ano,velakrat aj mladsej sestre. Proste oni nerozmyslaju nad nasledkami,konaju impulzivne. A to uz mam fakt velkeho chalana a furt rozumu nikde🙈 Nikdy ale neublizil umyselne.
@anonym_b29a19 ved neumyselne. Ale hodi tazky predmet? Nie od nervov. Zo srandy. Moze mensiemu kamaratovi moc ublizit. Takze sa to nezmeni? Nestastna som.. 😞
@anonym_autor
Čo znamená, že je dieťa väčšie? Kamarátka mala so synom vážne problémy kôli adhd v škole. Treba mať doma dobre prostredie, chodiť na terapie (ovládanie emócií).
Napríklad, myslím, že nás mladší to bude mať /má tiež. On je zlatinko aké v ešte donedávna kusal deti, teraz už nie. Ale zas keď je unavený, vie deti (kľudne aj cudzieho dospelého🫣 slahnuť). Tiež veľmi nepredvídateľné koľkokrát. Teraz pôjde do škôlky aj s dcérou jednej známej. Mám z toho des. Hrozne pre mňa, že kusal deti, ktoré som nepoznala, ani ich rodičov. Ale teraz by to bolo oveľa horšie 😭 Má 3 roky, pracovať s ním bude aj špeciálna pedagogička. On je taký, aj sestru malú potlače po chrbáte pri hre, ona sa smeje. Učiteľka mi povedala, že tie deti sa potrebujú cítiť a preto sú také akoby hrubšie voči druhým. Ale nie vyslovene so zákernosti, oni potrebujú toho druhého akoby cítiť. No len blbé, keď iní su samozrejme "normálni" a boli ich to.
Moc som ti nepomohla, no aspom vieš, že nie si sama ♥️ Držím palce a pevné nervy prajem.
@anonym_a57f80 skolak..
ja uz mam dospelu adhd dceru nikdy by si nedovolila nieco po niekom hodit skusila by to raz a pochopila by ze tudy cesta nevede. od mladosti bola vedena psychologom terapiami ako zvladat svoje emocie zachvaty a pod,
Ja som od dietata adhd a nemala som nutkanie hádzať veci po deťoch. Čím som bola staršia, tým viac to adhd prechádzalo z fyzickej aktivity na psychickú a tak to ostalo doteraz (mám 35 a adhd vnimam ako problém v každodennom živote)
ja uz mam dospelu adhd dceru nikdy by si nedovolila nieco po niekom hodit skusila by to raz a pochopila by ze tudy cesta nevede. od mladosti bola vedena psychologom terapiami ako zvladat svoje emocie zachvaty a pod,
@anonym_1d8d14 mozno dievcata to maju inak..
Ja som od dietata adhd a nemala som nutkanie hádzať veci po deťoch. Čím som bola staršia, tým viac to adhd prechádzalo z fyzickej aktivity na psychickú a tak to ostalo doteraz (mám 35 a adhd vnimam ako problém v každodennom živote)
@anonym_713049 mrzi ma to. Mas aj sebevrazedne sklony? Zavislosti? Vsade o tom citam.. 😪
@anonym_a57f80 skolak..
@anonym_autor prvak?
Poznám dospelu osobu adhd a nebola agresívna ani sebevrazedne myšlienky, žiadne závislosti
Treba odborne s ním veľa pracovať
Nie, ADHD mám ja a aj moje dieťa. Moji rodičia pracovali so mnou, ja pracujem s mojím dieťaťom. Nemáme žiadne väčšie problémy, naučili sme sa s tým pracovať.
Nie, ADHD mám ja a aj moje dieťa. Moji rodičia pracovali so mnou, ja pracujem s mojím dieťaťom. Nemáme žiadne väčšie problémy, naučili sme sa s tým pracovať.
@anonym_70b701 mozes poradit, ako s tebou pracovali rodicia a ako ty pracujes s dietatom? Dakujem.
Inak vdala za Vas vsetky, ktore nesudite, ale podporujete.
Bala som sa, ze ma ukamenujete..
Ja sa snazim, ale je to tazke.😞
@anonym_713049 mrzi ma to. Mas aj sebevrazedne sklony? Zavislosti? Vsade o tom citam.. 😪
@anonym_autor nie bože chráň, som celkom uvedomela a vôbec nemám sklony k depresii. Fajčím, nepijem, drogy ma nikdy nelákali ale hry na mobile keď nemám čo robiť idú stále, aj keď ma nebavia. Čo na sebe ale extrémne vnimam je mozgová hmla (pamatam si čo bolo pred 15timi rokmi a doslovne povedané veci ale zabudnem načo som prišla do miestnosti - pravidelne niekoľkokrát denne), všetko si nechávam na poslednú chvíľu až keď mi horí pod zadkom, odkladam telefonáty, skacem do reči, rýchlo rozprávam, v hlave mi čosi vkuse ide, som nesústredena pokiaľ sa na niečo nefokusujem (len veci ktoré ma bavia), každé hobby mám na chvíľu, problém s dokončením veci, problém s upratovaním lebo ma extrémne nebavi ale keď sa do neho pustím tak lieta všetko, nie som schopná relaxovať, vždy ale vždy musím niečo robiť a nemusí to byt fyzická práca stačí mi vymýšľať nejakú novú blbost a tým že bývame v dome sa viem riadne vyšantiť ale potom ostava bordel …… čo sa týka upratovania minule som sa zamyslela a začala som vykladať umývačku, ale zapípala práčka, tak som myčku nechala tak a išla som vybrať prádlo, vyniesla som ho von ale cez okno som videla že som nechala otvorenú a nevylozenu umyvačku, prádlo ostalo v lavore na terase a ja už som mala vysávač v ruke a počas vysavania som zistila že syn ma bordel na stole ….. a takto to robím veľmi veľmi často ….. a teraz si predstáv že muž príde domov, na terase lavor z prádlom, v kuchyni na polovicu vyložená myčka, v chodbe vysávač, psy som zabudla vonku a ja si skladám na synovom bordeli na stole rubikovu kocku lebo ma zaujala viac ako to upratovanie bordelu 😂 a takto fungujem, chaos vo všetkom a čo sa týka financií absolútne s nimi neviem narábat, nakupujem vswtko a veľa ale potom sú dni kedy prídem do obchodu a ženiem odtiaľ svojho muža ktorý nakupovanie vyslovene nenávidí lebo nemám náladu (alebo energiu)
Inak vdala za Vas vsetky, ktore nesudite, ale podporujete.
Bala som sa, ze ma ukamenujete..
Ja sa snazim, ale je to tazke.😞
@anonym_autor myslím si, že súdenia si matka s ADHD dieťaťom užíva dosť, aj bez ďalšieho hejtu na koňovi 🙂. Ono aj to ADHD nie je u každého dieťaťa rovnaké a je to spektrum, niekto to má slabšie, niekto silnejšie, niekto len ADD (mylne zamieňaný s ADHD).
Ale je fajn mať psychológa, je to taká barlička, niekedy sa mu stačí ozvať aj bez dieťaťa, niekedy zas priamo s dieťaťom. A je fajn, ak ho dokáže akceptovať a pracovať s ním aj učiteľ v škole - bez súdenia. A naozaj najlepšie zaberá, keď je dieťa vybité z fyzickej energie.
Nezabúdajte na stravu a doplnky. Adhd dieťa potrebuje vyššie dávky omega 3, tiež B vitamíny, dobre pomáha šafran. Optimálne minimum cukru, veľa športu. Zdravá strava. Magnézium treonát na mozgovú hmlu, lepšie sústredenie, ale ten som ešte nekúpila.
@anonym_autor nemám a nezažila som. Ale viem si predstaviť, že ako rodičovi ti musí byť strašne. Napriek tomu by som ho za to automaticky neodsudzovala.. Ide o to, že tým udretim chcel niečo dosiahnuť a nevedel to inak.
Jednak ide o zvládanie emócii a ich reguláciu a o riešenie konfliktov, svojich potrieb. Ja by som si s nim prechádzala náročné aj menej náročné situácie, čo môže urobiť lepšie, čo môže povedať, ako reagovať inak, ako si pomôcť zbaviť sa hnevu.. keď sa mu niečo nepáči. Ak bude poznať iné spôsoby, ako sa dajú veci riešiť, tým menej potrebuje silu a fyzicky kontakt.

Ako väčšie? Koľko rokov má?