Ako riešiť finančnú situáciu po rozchode s právnikom v Nemecku?
Ahojte , potrebujem pomôcť, alebo poradiť. Bývame v Nemecku 5 mesiacov, máme tu prenajatý byt manžel nás opustil a zobral zo sebou všetky naše usporí. Našiel si niekoho, ale to už neriešim teraz čo potrebujem je finančná pomoc. Jobcenter má zamietol pretože on zarába mesačné 6-7 tisíc eur tento mesiac to bolo 8 tisic. Je živnostník na Slovensku odvody a poistenia platy na Slovensku tu len pracuje cez A1. Z dcérou tu sme registrovane na úrade, na pobyt. Bola som na jobcenter ale zamietli, teraz potrebujem nejako vyriešiť to aby nám začal platiť ale neviem kam mám ísť po nemecky neviem a on má výhodu že vie po nemecky pracuje tu už tri roky. Kam sa mám obrátiť a ako vyriešiť výživné na seba a na dcéru a mám vôbec nárok na peniaze ktoré boli v trezore? Bolo tam 30tisc. Nechcem ísť na Slovensko nemám tam nič, chcem žiť a prispôsobiť sa tu. Ale neviem že či sa mi to podarí hľadám si prácu ale dcéra je škôlke len 5 hodín denne. Prosím vie nikto ako to tu funguje?
Píšeš že nevieš po nemecky. Ako chceš komunikovať?
@anonym_aa2658 na upratovanie nepotrebuje jazyk.A niečo asi vie...
@anonym_autor ak je tvoj muž právnik tak vie čo robí.Peniaze, že boli v trezore nikto nedosvedci s tými sa rozluc.Ste manželia či ho iba voláš manžel?V Nemecku sú rozvedené ženy dobre podporované a majú veľa bonusov na seba a deti.Skus nájsť nejakú Slovenku, ktorá sa tam rozvádzala teda, ak si vydatá.Plati ti aspoň bývanie?alebo dáva niečo na dieťa?Hľadaj na webe nevyznam sa v možnostiach úradov.Kde ste sa sobášili tu či tam?
@anonym_autor ak je tvoj muž právnik tak vie čo robí.Peniaze, že boli v trezore nikto nedosvedci s tými sa rozluc.Ste manželia či ho iba voláš manžel?V Nemecku sú rozvedené ženy dobre podporované a majú veľa bonusov na seba a deti.Skus nájsť nejakú Slovenku, ktorá sa tam rozvádzala teda, ak si vydatá.Plati ti aspoň bývanie?alebo dáva niečo na dieťa?Hľadaj na webe nevyznam sa v možnostiach úradov.Kde ste sa sobášili tu či tam?
@anonym_499032 sobášny sme na Slovensku
Manželia sme 6 rokov, nedáva mi nič odišiel pred týždňom a ja potrebujem platiť nájom a jedlo a podobne . Čítala som že vraj to mám riešiť z advokátom. No sama neviem AL píše rôzne veci že s toho ani nevim čo je pravda.
@anonym_aa2658 poznám základnu komunikáciu.
@anonym_499032 pracuje tu ako zvárač, neje právnik. Jeho výplata stále chodila posledný 3 roky na môj účet slovenský. Ale teraz to už zakázal
Choď na Frauenstelle, oni ťa budú navigovat aj na právnu pomoc a pravnik ti pomôže s neodkladnym opatrením (einstweilige Verfügung) na výživné a platby a dá ti presný postup, ako žalovať o peniaze a rozvod. Volaj hneď v pondelok, rukami, nohami sa dako už len dohodnes.
Choď na Frauenstelle, oni ťa budú navigovat aj na právnu pomoc a pravnik ti pomôže s neodkladnym opatrením (einstweilige Verfügung) na výživné a platby a dá ti presný postup, ako žalovať o peniaze a rozvod. Volaj hneď v pondelok, rukami, nohami sa dako už len dohodnes.
@vroni počula som že rozvod sa tu dá žiadať až vtedy keď spolu nežijeme minimálne jeden rok.
@vroni počula som že rozvod sa tu dá žiadať až vtedy keď spolu nežijeme minimálne jeden rok.
@anonym_autor skús nájsť niekoho čo vie po nemecky a pôjde s tebou.Alebo pouzi prekladač v mobile
@anonym_autor rozvod áno, ale výživné vieš vymôcť skôr veď dovtedy musíte z niečoho zit
@anonym_autor ako si hľadáš prácu, keď nevieš po nemecky???? .... no hor sa domov dievka 👉👉👉👉 alebo nájsť nového sponzora 🖤👽🖤
@anonym_autor skús nájsť niekoho čo vie po nemecky a pôjde s tebou.Alebo pouzi prekladač v mobile
@anonym_autor rozvod áno, ale výživné vieš vymôcť skôr veď dovtedy musíte z niečoho zit
@anonym_499032
@anonym_499032 veď áno, chcem to riešiť. Čakala som týždeň nevrátil sa a napísala som mu že aby mi dal aspoň nejaké peniaze napísal že všetko je jeho že ja som nepracovala a že to je jeho.
No a pondelok to chcem ísť nahlásiť ale neviem kde a ako.
@anonym_autor kontaktuj beratung, alebo si vygoogli dane institucie....pod socialnym referatom daneho mesta.....ja by som hladala pravnika, ale slovenskeho
@anonym_autor ako si hľadáš prácu, keď nevieš po nemecky???? .... no hor sa domov dievka 👉👉👉👉 alebo nájsť nového sponzora 🖤👽🖤
@ivicatolic neje problém práca, problem je ten že dcéra odmieta späť v škôlke a je ťažké si nájsť prácu na 4 hodiny denne. A aj nám povedali že ak som doma tak ju nemáme nútiť. Inak je v škôlke rada neplače, len tam nechce spať
@ivicatolic sponzor, by som ani nepovedala je to gambler. Myslíš že kvôli čomu chodili peniaze na môj bankový účet pretože on by ich nikdy neodkladal.
Ježiš, dajte jej pokoj s právnikom. Z čoho ho asi tak zaplatí? Otázka je, co vymozu aj úrady pri ich slovenskom odrbavavskom systeme 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️ Slovenský účet, slovenska živnosť, no, bude to mať náramne veselé.
Neviem, preco sa silou-mocou drzis v tom Nemecku. Ocividne nemas tam o nicom ani sajnu, jazyk nevies, nic. Co tam chces riesit? Smer SK.
Neviem, preco sa silou-mocou drzis v tom Nemecku. Ocividne nemas tam o nicom ani sajnu, jazyk nevies, nic. Co tam chces riesit? Smer SK.
@anonym_108ecc, no, tam síce nedostane ani hovno, ale určite to bude super. 🙄 Bývať bude pod mostom, od chlapa neuvidí ani cent, ale je to cesta.
@anonym_108ecc
Nemám rodicov, ku komu mám ísť na Slovensko? Donedávna keď on tu robil a my sme boli doma sme bývalý s jeho rodičmi. On aj keď zarába dobre a môže si dovoliť kade čo je to gambler. A keď sme prišli tu a je tu jednoducho lepší život a budúcnosť pre mňa a pre dcéru tak nechcem sa vrátiť domov. Ko komu sa tam mám vrátiť?
@anonym_108ecc pýtam sa slušne ľudí ktorý to zažili alebo ktorý poznajú nemecké zákony a vedia ko to tu chodí nie sme tu čierny pasažieri. Máme tu z dcérou trvalý pobyt registrované sme tu a máme od štátu byť v prenajme. Za super sumu
Nepočúvaj zu koniny a začni tým Frauenstelle. Si anonym, takže neviem, kde si, kontakt ti poslať neviem
Nepočúvaj zu koniny a začni tým Frauenstelle. Si anonym, takže neviem, kde si, kontakt ti poslať neviem
@vroni bývam v malom meste Karstädt, Blandebursko
@anonym_108ecc pýtam sa slušne ľudí ktorý to zažili alebo ktorý poznajú nemecké zákony a vedia ko to tu chodí nie sme tu čierny pasažieri. Máme tu z dcérou trvalý pobyt registrované sme tu a máme od štátu byť v prenajme. Za super sumu
@anonym_autor ste zosobaseni na slovensku, preto o rozvod ziadas slovensky sud. Rovnako vyzivne. Spoj sa s bezplatnou pravnou pomocou, su take centra.
@anonym_autor ste zosobaseni na slovensku, preto o rozvod ziadas slovensky sud. Rovnako vyzivne. Spoj sa s bezplatnou pravnou pomocou, su take centra.
@julish čítala som že vraj sa ma žiadať tam kde je náš sa zdržiavanie kde máme trvalý pobyt. Tak teraz sama neviem