icon

Ako sa presťahovať do Nemecka alebo Rakúska?

daniela20676
29. dec 2024

Ahojte chceli by sme ísť bývať do Nemecka alebo Rakúska máte niekto nejakú skúsenosť že ako si tam nájsť prácu aj z byvanim z rodinou.Dakujem

belllinka
29. dec 2024

@daniela20676 kopa žien tu má skúsenosť, záleží aké máš vzdelanie a prax, čo im vieš ponknuť ty, aj muž Akú máte finančnú rezervu na začiatok…

olimuc
29. dec 2024

Zalezi na tom, kam chces ist a co ponukas. Pracu si vybavte este zo Svk … ak mate co ponuknut, firma na vas pocka aj 2-3 mesiace a moze pomoct aj s ubytovanim. Zatial si dala malo Info

kaios
Odpoveď bola odstránená
melanta
29. dec 2024

Prácu si nájdeš rovnako ako na Slovensku. Čiže pozeraj pracovné portály, posielaj CV. Ak sa teda bavíme o kvalifikovanej práci, očakávam nemčinu na úrovni C1. Kúpa bývania prebieha viac menej rovnako ako na Slovensku. Komerčný nájom detto. Ale platia sa väčšinou vyššie depozity. Ale tak ak sa idete sťahovať, tak počítam, že máte dostatok tisíc pripravených na takýto krok.
To je všeobecná odpoveď, keďže si položila úplne všeobecnú otázku. Ak napíšeš, akú kvalifikáciu a jazykové zručnosti máte a koľko peňazí máte prichystaných na bývanie, môžete dostať konkrétnejšie rady.

pieksamaki
29. dec 2024

@daniela20676 ak si mlada je to fajn skusenost

meca
29. dec 2024

No treba vediet jazyk až tak do sveta.

olimuc
29. dec 2024

@kaios neviem uz v ktorom Bundeslande chcu zaviest urcite hodiny v arabcine, turectine a ukrajincine, treba poriadne vyberat skolu aby ste nezapadli niekam do ghetto a strazit situaciu, aby si detom kvoli peniazom nezobrala sance na normalny zivot … ak maju okolo 9-10 hladaj Gesamtschule … Hauptschule bude cesta do pekla … s malymi. Detmi odporucam vyhnutie sa Berlinu, Frankfurtu a Kolinu … radsej hladat nejake mensie mesto, dedinu v okoli aj za cenu dochadzania. DE nie je co byvalo a ani tke lukrativne ako pre zarabajucich, ktori chodia na turnusy a z tych platov zivia rodinu na Svk ….

kaios
Odpoveď bola odstránená
olimuc
29. dec 2024

@kaios my sme boli 10 rokov v DE, ale stacilo … desila ma predstava skoly v DE. Teraz sme v ES nastastie tu je to taka miesanina a nie take tragicke, ale skolsky System nic moc … sice na Svk sa nadava na skoly ale ak chytis dobru tak to ma uroven, mna skola stoji skoro 600€ na mesiac a mam dojem, ze osprostieva … hlavne, ze v 7 rokoch im nejaka baba dojde vysvetlovat ze mozu mat 72 pohlavi a citit sa ako lietadielko …

kaios
Odpoveď bola odstránená
svetlonos
29. dec 2024

@kaios
a to nebolo rozumnejšie dat syna do skolky bez migrosov? Teda zmeni za menšie mestečko?

svetlonos
29. dec 2024

@olimuc
to fakt?? Ved tam do nedávna stretli lesný a gayov do inštitúcií na "odnaucenie" a teda tie metódy na to hrozne čosi. Aczrazu až takyto obrat? No teda jeden extrémne hirsi ako druhý.

petracandle
29. dec 2024

@daniela20676 no Nemecka by som už nešla. Je to tam samí Mohamed - biele deti v škole šikanujú, učitelia sa boja chodiť do práce..a ak už, tak niekde do menších miest. Vyhnúť sa Berlínu, Hamburgu atď

olimuc
29. dec 2024

@svetlonos fakt … mohla by som Ti sem dat spravu co napisali po skonceni “prednasky nejakou automasazou”. … oni sa totalne zblaznili … ale cela ta skola posobi ako nejaka sibnuta sekta opus dei alebo podobny Iluminati (asi maju prilis vela penazi a prilis malo problemov) ale od januara menime na statnu mini skolu … aspon tie ucitelky vyzeraju, ze stoja nohami na zemi a v triede maju max 20 deti

svetlonos
29. dec 2024

@olimuc
kokos to je masaker! Ešte ze ste našli normálnu školu, ved toto je absurdné...

ibatanecnica
29. dec 2024

@olimuc ja len zasnem.kam to ludia.nechali az zajst.