icon

Ako uznať vzdelanie zdravotnej sestry v Nemecku?

dorothea221
20. okt 2024

Ahojte, pracuje niekto v nemecku ako zdravotná sestra a ma Anerkenung - uznané vzdelanie v nemecku pričom na SK ma ukončenú iba strednú zdravotnú školu? Alebo je treba na uznanie vzdelania mať VŠ? Ďakujem

kiki68
20. okt 2024

@dorothea221 vsak si vylustruj Anerkennung pre Deutschland a ake maju poziadavky. Ja viem presne ake su len pre Rakusko

dorothea221
autor
21. okt 2024

@kiki68 to prave ako zistím? Nemecka zdravotná sestra jej stači učňovka 3 roky. Na SK mas maturitu študuješ 4 roky a nie si zdr sestra. Potrebujem zistit ci dajú Anerkennug na základe SŠ maturity či az po ukončení VŠ. Troška je to na hlavu ked Nemke stači učňovka a od nas chcu štúdium 7 rokov na Anerkennung. Preto ma zaujíma či niekto dostal aj keď ma iba SŠ.

kiki68
21. okt 2024

@dorothea221 ved si daj do google
https://verwaltungsportal.hessen.de/leistung?le...

Pozri si toto, tam mas aj Antrag a vsetko Info

kiki68
21. okt 2024

@dorothea221 tiez zistit, ci to tam neni tak, ze stupendous Assistentin po diplomovanu sestru. Tak je to aspon v Rakusku.

lapersefona
31. okt 2024

Ahoj na tejto stránke najdes potrebné info neviem v ktorom Bundeslande si
Uznajú ti to ako Ausbildung ak máš strednu
Ja som si dala uznat pedagogickú oblasť tiež mam ss maturitu

https://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/...

old_dog_84
16. jan 2025

Manželka to riešila asi 5 rokov do zadu, žijeme v Baden-Württemberg.V každom Bundeslande je to troška inak.Treba ti dať Antrag, potom budeš potrebovať Maturitný List,Potvrdenia o zamestnaní zo Slovenska,zo Zdrav. Školy podrobný výpis hodín Teorie a Praxe , B2 certifikát z Nemeckého Jazyka. To všetko samozrejme s Apostile a preložené do nemčiny...A nakoniec sa priprav že si ešte zapraxuješ v Nemeckej nemocnici zadarmo...

lapersefona
16. jan 2025

@old_dog_84 zadarmo? To by mala byť predsa platena prax?

old_dog_84
16. jan 2025

@lapersefona Nie pol roka musela praxovať zadarmo, skušali sme vybaviť aspoň dajaký prispevok s Jobzenter ale nemala nárok na nič...takže zadarmo

lapersefona
16. jan 2025

@old_dog_84 hlavne ze majú nedostatok Fachkräfte ale ten polrok jej nevedia už zaplatiť. Smutne

888bublinka888
24. máj 2025

@dorothea221 Ahoj,ja mam a pracujem v nemecku len so szs.Na uznanie vzdelania som musela 6mesiacov praktikovat v nemocnici a popri Tom som mala take mensie skusky napr.s.c.injekcia alebo podavanie liekov.Nemecko je Odborne na nizkej urovni,v popredi je proces a starostlivost o pac.Knihy a podklady na ucenie som dostala zo skoly.Samozrejme ak mas szs a za poslednych 5 rokov myslim suvislu 3 rocnu prax-dostanes potvrdenie od komory sestier a potom by to malo byt v nemecku jednoduchsie.Ja som niemals 3rocnu prax,preto som musela do nemocnice na Praktikum,ktore bolo vtedy platene velmi mizerne.ale v dnesnej dobe,ked chyba Personal sa nemocnice Same ponukaju na pomoc pri vybavovani uznania vzdelania a ostatnych veci....

888bublinka888
24. máj 2025
@old_dog_84

Manželka to riešila asi 5 rokov do zadu, žijeme v Baden-Württemberg.V každom Bundeslande je to troška inak.Treba ti dať Antrag, potom budeš potrebovať Maturitný List,Potvrdenia o zamestnaní zo Slovenska,zo Zdrav. Školy podrobný výpis hodín Teorie a Praxe , B2 certifikát z Nemeckého Jazyka. To všetko samozrejme s Apostile a preložené do nemčiny...A nakoniec sa priprav že si ešte zapraxuješ v Nemeckej nemocnici zadarmo...

@old_dog_84 Ahoj,kde byvate v Baden Württemberg?