icon

Ako vyriešiť školskú dochádzku dcéry v Nemecku?

sima1307
3. aug 2025

Ahojte , prosím vás chceme s mužom ešte ostať v nemecku rok max dva ale dcéra ma ísť do prvého ročníka no bude chodiť na Slovensku a moc by som nechcela aby chodila aj v Nemecku do školy ako to poriešiť no niekam musí ist kým budeme v práci ? 😫😫

bluka2
3. aug 2025

Nechapem sice, aky je problem v chodeni do 1.r. v DE, ale tak odhlas jej pobyt a potom do ziadnej skoly nemusi chodit

barka1
4. aug 2025

@sima1307 zaplatte jej sukromnu učitelku, co sa jej bude venovat a naučí ju čitat, pisat a počítat?
Nerozumiem. Ako bude chodit na Slovensku do školy, ked budete v Nemecku? Prečo nechces, aby chodila do nemeckej školy? Ako bude zvládat preskusanie na slovenskej škole, ak nebude chodit do ziadnej školy? Kto ju bude učit? Ty alebo jej otec hodinu po práci? Či ako?

kacena4
4. aug 2025

do skoly chodit musi na sk moze ako student v zahranici (budete ju doma ucit) a tam musi normálne chodit a za mna nebazirujte na uceni, ale viac na sk. popr. vybavte odklad tu na sk. ale to musi byt az buduci rok skolopovinna, nepises ci je teraz este v skolke ci uz od septembra ma ist do skoly

kiki68
4. aug 2025
@kacena4

do skoly chodit musi na sk moze ako student v zahranici (budete ju doma ucit) a tam musi normálne chodit a za mna nebazirujte na uceni, ale viac na sk. popr. vybavte odklad tu na sk. ale to musi byt az buduci rok skolopovinna, nepises ci je teraz este v skolke ci uz od septembra ma ist do skoly

@kacena4 ale bude musiet na preskusanie na SK, viem, ze ti, co maju toto musia na SK na preskusanie.

letfenixa
4. aug 2025
@kiki68

@kacena4 ale bude musiet na preskusanie na SK, viem, ze ti, co maju toto musia na SK na preskusanie.

@kiki68 v 4. a 9.ročníku.

luliu
4. aug 2025

To ju ako chcete nechať bez školy a do školy ju dať až v 8 rokoch? Ste normálni? Tak buď ju dajte v DE alebo sa vráťte, nič iné mi nepríde normálne

danica2711
4. aug 2025

@sima1307 a čo je podľa teba také zlé na nemeckej škole, že tam tvoje dieťa nemôže ísť?

kacena4
4. aug 2025
@kiki68

@kiki68 nie podla novej legislativy uz zahranicny nechodia na preskusanie len v 4 a 9 roc.

tanyan
4. aug 2025

Je dieťa prihlásené na trvalý alebo prechodný pobyt v Nemecku? Treba si pozrieť legislatívu podľa konkrétnej krajiny (miesta, na ktorom sa zdržiava).

maya_hi
5. aug 2025

@sima1307 môže byť zapísaná na Slovensku a chodiť ako zahraničný žiak na preskúšanie. Môžeš si na danej škole dohonúť individuálne vzdelávanie (domškoláctvo) a zabezpečiť vzdelávanie doma. Tam ale musia byť tiež splnené podmienky. Ak pôjdeš touto cestou, zapíš ju na Slovensku na školu kde majú s domškolákmi skúsenosť. Každopádne, pre dieťa bude prechod z domškoláctva v Nemecku do školy na Slovensku ťažší, ako z nemeckej školy 🫤

lili005
5. aug 2025

Musí chodiť do školy v DE a na preskúšanie na SK, v opačnom prípade je to na sociálku a odobratie prídavkov v DE.

tanyan
5. aug 2025

Google ukázal, že v Mníchove a Frankfurte je aj "slovenská" škola:
https://www.facebook.com/SlovenskaskolaRheinMai...
https://www.facebook.com/slovenskaskolamnichov/...
Mimochodom, domškoláctvo všeobecne v Nemecku nie je povolené, dieťa žijúce v Nemecku musí navštevovať školu bez ohľadu na národnosť alebo štátnu príslušnosť.