Gynekológia v Nemecku
Ahojte
Prišla som bývať do Nemecka som tehotná a hľadám gynekologa kto mi spraví 3D-4D ultrazvuk.
Idar Oberstain a okolie nevadí keď je aj ďaleko
Ďakujem za odpoveď
Ďakujem pekne
Ak si niekedy niekto tuto temu este precita, tak 3D/4D Ultraschall v pohode spravia. Len bez odporucania si to treba zaplatit. €250-€300
Robi sa to v kazdej druhej ambulancii, alebo su specializovane centra pre prenatalnu diagnostiku. Kde v okoli, si staci vygooglit a zavolat.
@rebrambora To nie je pravda. Plati to, co som napisala hore. Ohne ärtzliche Indikation ho nesmu v tehotenstve urobit. Ak urobia, tak idu proti Verordnung a na podnet sa bude musiet lekar zodpovedat a zaplatit minimalne mastnu pokutu. Tzv. Babykino je jednoducho od 1.1.2021 zakazane.
@yanni presne tak. Žijem tu 3 roky a keď som bola tehotná bývalá som sa viac lekárov na to a nie len v našom meste. Je to tu zakázané. Jedine ak by boli výsledky zle a niečo by sa im nezdalo
@yanni
@klaudiadia99
Zaujimave.
Som 2.x tehotna a stahovali sme sa Kolin, Hamburg, Mannheim, Berlin.
Pri tomto aj minulom tehotenstve som mala 2x robeny 3D. Pri prvom som mala odporucania od lekara, kvoli dvojickam a pri tomto som si obe platila. Vsetky boli na rozlicnych miestach.
Takze ako je to mozne, damy?

@kani111 fuuh no neviem tu v Nemecku to je ťažko. Spravia 3D ultrazvuk len ak si niesu v niečom istý a chcú sa na to pozrieť bližšie.. tiež som chcela ísť pri synovi ale nikto mi nebol ochotný spraviť lebo je to pre vysoké žiarenie pre bábätko zakázané aspoň tak mi to bolo povedané