icon

Kedy mám dať vedieť prenajímateľovi bytu, že som tehotná?

klaudiadia99
10. feb 2022

Ahojte, s priateľom žijeme v Nemecku, budú tomu dva roky. Čakáme dieťa, len mňa zaujíma kedy to mám dať vedieť prenajímateľovi bytu. Viete mi niekto poradiť? Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
tehotna40
10. feb 2022

@klaudiadia99 dávali sme vedieť az okolo ôsmeho mesiaca

@bambulienka25 navýšenie členov domácnosti - navýšenie energií. Navyše v nájomnej zmluve je uvedené, kto sa môže v byte zdržiavať. Syn môjho muža k nám chodil len na víkendy - museli sme tam uvádzať aj jeho. Keď zostal dlhšie museli sme dat vedieť.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
klaudiadia99
autor
10. feb 2022

@bambulienka25
@tehotna40
Veď toto že neviem či mu to mám oznámiť alebo až keď sa narodí aby mi vystavil papier na to aby som mohla drobca nahlásiť na "pobyt" ako mame my

tehotna40
10. feb 2022

@klaudiadia99 urob tak skôr ,po narodení babatka budeš mat toho dosť, takto bude o tom vedieť a on uz bude vedieť co treba robiť. Veľa zdravia 🙂

klaudiadia99
autor
10. feb 2022

@tehotna40 oki ďakujem 😉 nevieš náhodou co treba napísať? Treba tam dat aj termín pôrodu alebo niečo?

tehotna40
10. feb 2022

@klaudiadia99 ja som oznamovala telefonicky povedala som ze som ôsmom mesiaci tehotenstva a ze pribudne teda do domácnosti ďalší člen. Podnajomca potom asi za 2 mesiace priniesol dodatok k zmluve a dal mi potvrdenie aby som mohla nahlásiť pobyt. Záleží aké máte vzťahy, poprípade napis, že sa dodatočne ozveš po pôrode.

klaudiadia99
autor
10. feb 2022

@tehotna40 no vzťahy žiadne. Raz sme sa videli pri podpísaní zmluvy, odovzdaní kaucie a odovzdaní kľúčov čiže sme sa videli max pol hodinu. Inak nič spolu neriešime, v byte problémy niesu peniaze platíme nemáme dôvod 🤣 skôr mu asi napíšem email

marca12
10. feb 2022

@klaudiadia99 ja by som az po narodeni alebo tesne pred narodenim v nejakom 8.mesiaci.

vevesh
10. feb 2022

@tehotna40 v nemecku to je jedno a nemusis nahlasovat .
@klaudiadia99 nemusis nic nahlasovat prenajimatelovi, lebo bez dietata ta moze z bytu vyhodit, s dietatom do 6 rokov nie. Takze pozor na toto...

klaudiadia99
autor
10. feb 2022

@vevesh akože nemusím nič nahlasovať ale keď ho chcem prihlásiť na pobyt lebo mu tu chcem spraviť pas tak potrebujem papier od prenajímateľa aby som mohla ísť na úrad nie?

vevesh
10. feb 2022

@klaudiadia99 nie, dieta zapisu automaticky bez suhlasu, takisto ako manzela/manzelku. Niekde aj partnera/partnerku.