Podpora v nezamestnanosti z Nemecka
Ako mam postupovať ak od októbra čakám na vyjadrenie ohľadom podpory v nezamestnanosti... Zatial sa to nepohnulo, Slovenská sociálna poisťovňa nevie ako dalej postupovať, kedze z nemeckého úradu im ešte neposlali papiere.. No myslim si, ze od októbra preslo dosť času.. Co mam eobit poraďte, neviem ani ci mi to schvália ale mali by mam odrobene 4roky bez prerusenia v de... Som bez roboty zaevidovana a financie sa minaju, neviem ci vobec budem mat na najom v marci viem to nejak ja urýchliť aby som kontaktovala príslušný urad v de? Ma biekto skúsenosti ďakujem
Ked skoncis s pracou v DE este pred jej koncom sa hlasis ako Arbeitssuchender, po skonceni ako arbeitslose a po mesiaci co si k dispozicii Uradu prace v DE mozes poziadat o prenos podpory na Svk. Ak si sa nehlasila v DE nedaju Ti nic nakolko si nesplnila 1 podmienku… ale mozes vyskusat ist na mesiac naspat a hadat sa s nimi. Svk nevyriesi nic

Ty si sa mala prihlasit v Nemecku na urad prace a poziadat o export davok.S potvrdenim z Nemecka si sa mala hlasit na UP na Slovensku.Neviem, ci teraz po 4 mesiacoch nieco vyriesis...
https://europa-eu.cdn.ampproject.org/v/s/europa...