Profesie Turkov žijúcich v Nemecku a Rakúsku
Baby co zijete v tychto krajinach, ake profesie maju ludia z Turecka zijuci v Nemecku a Rakusku? Na SK vela nepoznam
Holičstvo barber, kebab, obchody s potravinami, kaderníctvo, obchod s šatami, z tých lepších banka, auto predaj, maklér, aj v zdravotníctve som uz videla ( žijem v at )
Holičstvo barber, kebab, obchody s potravinami, kaderníctvo, obchod s šatami, z tých lepších banka, auto predaj, maklér, aj v zdravotníctve som uz videla ( žijem v at )
@stellarstar zije ich vela na davkach? Pytam sa preto, lebo znama nas presviedcala o tom, ze oni nepracuju, oni ziju len z davok. Co sa mi verit nechce…
Ja mám aj kolegu Turka, a poznám dosť takých čo pracujú...určite nie sú viac na dávkach ako iné národnosti.
@stellarstar zije ich vela na davkach? Pytam sa preto, lebo znama nas presviedcala o tom, ze oni nepracuju, oni ziju len z davok. Co sa mi verit nechce…
@anonym_autor mnohi nepracuju, ani sa tym netaja. Hlavne teda zeny, ked maju 4 a viac deti, su doma. Niektore su upratovacky, predavacky, v zdravotnictve. Ale musia ovladst jazyk, dnes ani upratovacku bez zakladov nevezmu do prace. Ale su aj muzi, co pracuju, hlavne na stavbach, pomocne prace v kuchyni, taxikari, kurieri... Niektori maju aj vyssie vzdelanie, ale zvacsa pracuju na nizsich poziciach. Hovorim so skusenosti, pracujem s tymi, ktori su na podpore a urad prace im plati kurz nemciny. Toto pisem nielen o Turkoch, ale celkovo migranti.
Turkov ani nie. Ti väčšinou pracujú, aj keď mnohí len pro forma, bežne jeden kebabovy stánok zamestnáva 30 ľudí plus. Ale poznám aj bankových poradcov, mala som kolegyne, chlap ma kolegyňu Turkynu priamo na ministerstve obrany 🤣🤣🤣, povedala by som, že pracujú vsade. Percentuálne ich nebude na dávkach viac ako slovakov (v At, nie na Sk). Takí Syrcania či Afganci, tam už sú to iné čísla. A mentalita. Ale tak, 90% obyvateľstva to vramci frflania zvykne zhrnúť ako Turkov.... 🙄
@anonym_autor v rôznych, aké väčšinou kebab, zmrzliny, barber, autobazár, taxikári, rozvoz jedál, smelina"značkové veci" drogy, lekári.Davky majú také vysoké, že nemusia pracovať aj takí sú, ale často zivia aj rodičov, ktorým posielajú peniaze
@anonym_autor neviem 🤣 nepracujem na úrade práce 🤣🤣 ale neverím že by ich veľa bolo na dávkach
najšikovnejší bol asi Samir z Kobry 11 hneď sa mi vybavil ten 😁😀 ale ten bol pol na pol ako som si teraz pozrela.Mama nemka a otec turek.No ja nežijem síce nikde z týchto krajin ale chodim často do Berlina mám to tam rada a vidim hlavne kebaby a rôzne ich občerstvenia,čajovne.Klasika jedlo
@anonym_autor mnohi nepracuju, ani sa tym netaja. Hlavne teda zeny, ked maju 4 a viac deti, su doma. Niektore su upratovacky, predavacky, v zdravotnictve. Ale musia ovladst jazyk, dnes ani upratovacku bez zakladov nevezmu do prace. Ale su aj muzi, co pracuju, hlavne na stavbach, pomocne prace v kuchyni, taxikari, kurieri... Niektori maju aj vyssie vzdelanie, ale zvacsa pracuju na nizsich poziciach. Hovorim so skusenosti, pracujem s tymi, ktori su na podpore a urad prace im plati kurz nemciny. Toto pisem nielen o Turkoch, ale celkovo migranti.
@anonym_1974d6 ženy v ich kultúre nemusia pracovať, ale môžu.Maju sa starať o rodinu a deti, starých ľudí.Turci sú veľmi pracovití môj svokor pracoval v AT vo fabrike a bolo tam veľa žien z Turecka, chlapi kamionisti rozvazali tovar.Z môjho pocitu sú viac upraveni, oblečení ako slovenski muzi
Vselicim … zalezi na tom, kde sa pohybujes … napr v BMW mas od managera, vyvojara az po operatora vyroby, pohlavie zena/ muz. Kamoska- Turkyna bola Ing a pracovala vo vyvoji - neskor presla do Krauss Maffei ako neviem co. Jej sestra bola ucitelka v skolke. Stretla som predavacky, sestricky v nemocnici, lekari …a potom su ti co maju vlastne rodinne biznis cajovne, kebaby, upratovacie firmy, cistiarne atd. Urcite mas aj nepracujucich, ale Turci uz nie su ti najproblematickejsi, mas podstatne konfliktnejsie a neintegrivatelnejsie skupiny a u niekyorych ani nie je jasne odkial su …
Pracuju ako robotníci,majú kebaby,aspoň čo viem z rozprávania.
Nie kazdy jeden Turek v AT naozaj nema kebab 🙂 ja sa pohybujem vo financnom sektore a pracuju aj tam a na roznych poziciach (rovnako ako ine narodnosti), nemyslim si, ze su nejako dramaticky na davkach ale statistiky nemam nacitane, ak take existuju.
Kadeco, ako vsetci, hlavne mladi uz su ina liga, ti uz maju vzdelanie a casto robia to iste, co ktokolvek iny
Turkov ani nie. Ti väčšinou pracujú, aj keď mnohí len pro forma, bežne jeden kebabovy stánok zamestnáva 30 ľudí plus. Ale poznám aj bankových poradcov, mala som kolegyne, chlap ma kolegyňu Turkynu priamo na ministerstve obrany 🤣🤣🤣, povedala by som, že pracujú vsade. Percentuálne ich nebude na dávkach viac ako slovakov (v At, nie na Sk). Takí Syrcania či Afganci, tam už sú to iné čísla. A mentalita. Ale tak, 90% obyvateľstva to vramci frflania zvykne zhrnúť ako Turkov.... 🙄
@vroni poznam rodinu z AFG v DE a otec bol taxikar, mama robila tusim v práčovni, dvaja synovia riesia nejaky podnik/restauraciu, treti neviem a dcera je psychologicka. (deti su tiez narodene v AFG, ale myslim, ze na ZS uz boli v DE). posielaju peniaze zvysku rodiny do AFG.
@anonym_autor ja by som skor povedala, ze to zalezi od generacie. Ti ktori prisli pred 20-30rokmi, oni pracuju, ucia sa, naucili sa jazyk, su radi kde ziju.Vela pracovali za dostojny zivot.
Ti ktori prisli pred par rokmi, z nich dost vela zije na davkach.
Tak sa VACSINA (cest vynimkam!!!! Neukamenujte ma prosim) oni sa jazyk nechcu naucit, chcu vlastne kostoly aby sme sa my prisposobili im a nie oni nam, lebo nase spravanie a zvyky su pre nich urazlive.
@vroni poznam rodinu z AFG v DE a otec bol taxikar, mama robila tusim v práčovni, dvaja synovia riesia nejaky podnik/restauraciu, treti neviem a dcera je psychologicka. (deti su tiez narodene v AFG, ale myslim, ze na ZS uz boli v DE). posielaju peniaze zvysku rodiny do AFG.
@anonym_69550e, aj ja poznám fajn Afganca, šikovný chalan, spravil si v at maturitu a teraz popri zamestnaní študuje. Fakt. Ale rodina sa s ním nebaví, lebo je "zradca" a pracuje pre "nepriateľa" (akože tento štát). Proste tých nemakacenkov je medzi nimi viac.
@anonym_285, práve naopak. Nezmyselnými dotáciami a chorou podporou akozeinakosti sa priepast medzi mentalitami zväčšuje.
@anonym_autor u nas je dost turkov na financnom a it 🤷♀️ byvaly svagor ma stanok s kebabom, v lete plus zmrzlina, ale jeho hlavny prijem je z toho, ze chodi krajanom prekladat na sudy, cudzinecku policiu atd. Ale zas on je v de uz hadam 30 rokov.
@anonym_autor myslis Turkov narodenych v DE a AT alebo migrantov? Aj pri migrantoch je rozdiel, ci su v DE/AT napriklad 50, 30 alebo 3 roky?
Nieje to síce De a AT, ale SWISS a od kebab stánkov, reštík cez vlastné obchody s tureckym tovarom až po cestárov, elektrikárov. Ženy ovládajúce nemčinu sekretárky, predavačky. Napríklad turkyňu som ešte nevidela robiť uprarovačku. To len slováčky a srbky väčšinou.

Myslím, že ako všetci ľudia, jedlom.