icon

Tehotná v Nemecku - výpoveď od zamestnávateľa

wusty
28. feb 2022
wusty
autor
28. feb 2022

Zdravim ... zamestnavatel mi poslal vypoved pocas dlhodobej PN, zmluvu mam na dobu neurcitu. Krankengeld mi plati poistovna. Chcem sa opytat kedze mam dobu neurcitu a vypoved mam do 31.3 do konca mesiaca , papiere od gynekologa donesiem do prace stiahne zamestnavatel vypoved a bude mi nadalej platit poistovna do 9 mesiacov? Potom automaticky by som vypoved prijala a evidovala sa na AMT ako nezamestnana ...mam starach ze keby som sa evidovala teraz finanance by som to mala ovela horsie ...
Vie mi niekto poradit ako to je ? 🙏

klaudiadia99
28. feb 2022

@wusty dones mu čo najskôr papiere od gyn a on musí výpoveď stiahnuť lebo keď si tehotná tak ťa vyhodiť nemoze aj keď o tom nevedel ... poisťovňa bud bude platiť tebe alebo šéfovi a on ti to da ako výplatu.. ja to mam tak teraz, som doma poisťovňa vypláca zamestnávateľovi a on to dáva mne.. on nahlásil že nieje práca vhodná pre tehotné.. ja som v Dolnom Sasku ale myslím ze to všade tak je

anjelicek26
28. feb 2022

Ked si na PN s dovodu tehotenstva, davno to mal zamestnavatel vediet a mat pisomne na stole...vypoved je neplatna len ak das zamestnavatelovi vediet "unverzüglich" to znamena v den vystavenia tehotenskej knizky a najneskor v den, ked ti doslo rozhodnutie o vypovedi alebo ti volali... neviem neviem no...

wusty
autor
1. mar 2022

@klaudiadia99 dakujem za odpoved aj ja si to tak myslim ze bude

wusty
autor
1. mar 2022

@anjelicek26 je to akurat teraz zistene asi treti tyzden svrtok idem ku svojmu gynekologovi skor ma ani nechcel zobrat tak snad mi da nejake potvrdenie aspon lebo na tehotensku knizku si asi este budem musiet pockat 😕

klaudiadia99
1. mar 2022

@wusty ho popýtaj potvrdenie to ti dá. Povec ze musíš dat zamestnávateľovi a dá ti bez problémov si myslim.. noo tehu knižku až okolo 3 mesiaca dostaneš