icon

Ako pomôcť 18-ročnej dcére so sebaúctou?

Včera o 18:27

Ahojte, žienky,
som mama 18-ročnej dcéry a už ani neviem, ako začať… Moja dcéra sa v poslednom období začala vyslovene neznášať. Stále by na sebe niečo menila, nie je so sebou spokojná a myslí si, že ju žiadny chalan nechce kvôli tomu, ako vyzerá. Začala chodiť do fitka s tým som úplne v poriadku, nech si cvičí, ak ju to baví. Ale mám pocit, že to robí najmä preto, aby sa zmenila kvôli mužom a aby sa zapáčila iným. To ma veľmi mrzí. Skúšala som sa s ňou viackrát porozprávať, ale stále cítim, že sa trápi. Chcela by som jej nejako pomôcť, len už naozaj neviem ako. Vidím, že sa necíti dobre vo vlastnej koži, a ako mama ma to veľmi bolí.
Môžem pre ňu nejako ešte byť oporou? Máte s tým niektorá skúsenosť?

krasneleto
Včera o 18:34

@anonym_autor asi kazde dievca musi pochopit, ze kazda zmena by mala vychadzat z jej presvedcenia mat zmenu kvoli sebe , nie kvoli kamoske, frajerovi , atd... Myslim , ze na to neskor pride aj sama...

anonym_48ca7d
Včera o 19:00

Čo konkrétne sa jej na sebe nepáči?

anonym_e5d183
Včera o 19:09

@anonym_autor tak pokial len fitko, tak to je ok. Kludne ju v tom podpor. Hlavne nech nezacne plastiky...

a0
Včera o 19:38

@anonym_autor toto chce psychológa, ty jej s tým nepomôžeš.

anonym_5c6abc
Včera o 19:41

@anonym_autor Tak to určite pozná asi veľa báb v jej veku a zažili sme to aj my staršia generácia. Len sme mali šťastie, že sme v tých časoch okrem zmeny vlasov a postavy nerobili nič. Väčšinou sne boli rak lenivé,že sne nechodili ano cvičiť a boli sme chudé. Dnes si dávajú zväčšiť pery,,zmenia úplne všetko na sebe a v najkrajších rokoch sú celé umelé barby.

anonym_614490
Včera o 19:53

Ono je ťažké byt so sebou spokojná keď už len napr na Instagrame máš samu ,,dokonalost”. Mám 34 a koľkokrát tu narazím na príspevok či komentár pri ktorom sa sama zamyslim že som zlá manželka či matka, že toho nestíham tak ako tá či henta …. Už začnem vymýšľať ako ,,zmeniť život” …. A potom sa nad sebou zamyslim či mi náhodou neje*e a poviem si že to nie je realita a som spokojná s chipsami na gauči naďalej 😂😂😂. A teraz bez srandy, možno sa s ňou porozprávať či toto práve nie je dôvod jej zmien, že všade okolo seba vidí vymakané postavy, mladé žaby na drahých autách s luxusnými kabelkami, nech si nezamiena instalife s realitou.

anonym_8f9478
Včera o 20:05

@anonym_autor iba ju uisťovať, že je dobrá taká aká je.Ma nadváhu?Frajera si môže nájsť aj v
23 r, alebo neskôr.Musi mať sebavedomie, aby nebola ochotná spraviť kvôli chlapovi prvé aj posledné a bude s ňou kmitat, keď zistí, že je submisivna.

anonym_43fcb4
Včera o 20:24

Spravte si babsky den,mozno sa ti potom otvori viac a viac aj povie,chodte na nakupy,na jedlo,kadernicke a popri tom sa rozpravajte,pocuvaj ju a jemne rad.Nie nasilu a silou mocou,ale jemne s citlivostou jej vysvetlit,ze je krasna taka aka je.

anonym_8811f2
Včera o 21:13

Pokial ide len o to ze chodi do fitka a hlada si nejaky svoj styl je to ok. Ja mam 35, o komplimenty som nikdy nemala nudzu ani o zaujem chlapov. Od malicka som pocuvala ake som “pekne dievcatko” a moje sebavedomie je take ze…ok kazdy to vravi, asi to bude pravda ale ja som sa nikdy takto necitila. Vzdy mam potrebu nieco so sebou robit. Vzdy mam potrebu vyzerat reprezentativne ked vychadzam z domu. Vzdy mam potrebu byt viac upravena nez situacia vyzaduje. Lebo? Neviem. Je to v hlave. A poznam x takych bab co ja osobne povazujem za velmi atraktivne a ony sa citia velmi pri zemi co sa nejakeho sebavedomia tyka. Co tym chcem povedat…ze nemusis ako mamina zufat ked bude mat dcerka potrebu o seba viac dbat. Ono neni vzdy ze nestastie, akurat potrebujeme urobit viac aby sme sa citili vo svojej kozi.

bashka80
Dnes o 07:36

Bola to náhla zmena? Nemohlo sa stať, že sa zaľúbila do niekoho a on ju dosť nešetrne odmietol?