icon

Adaptácia v MŠ

katarina3344
Dnes o 15:42

Dobrý deň milé mamičky. Mám 3 dcérky, najstaršiu 10 ročnú prostredná 3 roky a najmladšia 2. V septembri nastúpila 3 ročná do MŠ. Myslela som si že je pripravená. Hygienicke návyky zvláda super. Rozpráva krásne , rozumie snaží sa všetko sama a aj sa velmi tešila. Ale po mesiaci adaptácie je to stále horšie. Rána sa ešte ako tak dajú, trošku pomrnci že sa jej tam nechce ale inak ide. Ale poobede je to hrôza. Hnev zúrivosť plač. Vyzera to ako keby som ju zo škôlky unášala. Aspoň v skolke bola fajn že spolupracovala, spinkala papala chodila na záchod. Ale ako ideme dalej a bojujeme je to horšie už aj v škôlke, prestala jest, len si trošku da, nechodi na zachod, vacsinou sa pocika, ka6dy den zo 3 nohavivky určite. A dnes už aj ucitelka povedala ze to bola katastrofa. A chcem sa spýtať na skúsenosti s tym že by som ju odhlasila a dala o rok znovu v septembri do škôlky. Ďakujem za každú skúsenosť.

anonym_9c1e46
•
Dnes o 15:46

odhlásiť ? to by som nerobila. Radšej len doobeda ale aspoň niečo by chodila.

anonym_da3c8a
•
Dnes o 15:57

Nedá sa aby chodila len na pol dňa?

anonym_6990fa
•
Dnes o 16:21

neodhlasuj ked je uz prijata. len prerus pisomne dochádzku, ze skusite o 1/2 roka alebo o rok. uz ju máte prijatu. nemusite buduci rok absolvovat prihlasovanie nanovo

jankadr
•
Dnes o 17:07

Dať ju na pol dňa. Moja sa napr. v 3 rokoch rozhodla, že tam chodiť v decembri nebude. Prišlo to zo dňa na deň. Nechala som ju doma s babkou, v januári nastúpila po prázdninách s plačom a odvtedy už chodila v pohode. Zrejme potrebovala trocha času. Syn prvý rok (bola som s dcérou na RD), dohoda bola na pol dňa a piatky voľné. teraz sú už na druhom stupni, samostatné jednotky, ale škôlka bola u každého zo začiatku boj. Syn mrnčal celé 3 roky ráno. Prišla škola a pohoda. Vydržať, rozprávať sa. Držím palce

jankadr
•
Dnes o 17:09

A ona dobre vie, že si doma. Možno to robí aj preto. Dala si ju od seba preč, reaguje. Keď ju vyberieš úplne, budúci rok v septembri ťa čaká adaptácia s dvoma deťmi.

jankadr
•
Dnes o 17:10

A dobre sa rozhodni ty sama ako mama, ty si poznáš dieťa. My ti tu možno zle poradíme, daj na materinský inštinkt.