icon

Ake vianocne kolace neznasate?😃

Včera o 18:47

Ja nemam rada medovniky, keby nezjem medovnik do konca života,vobec mi to nevadi.
Aky kolac neznasate vy?

dadis
Včera o 19:23

Anj ja nemam rada suche pecivo typu vanilkove rozky, medvedie labky. Linecke tiez zjem iba ked nie je poprasene cukrom. Mam pocit ze to je take suche, chut iba cukru citim..

vilma7
Včera o 19:30

@anonym_autor a ake makové robievate na vianoce? My žiadne.
Nemám rada ružové koláče a také kde je cítiť alkohol. A oriešky, tými som uz objedena z detstva.

saxana000
Včera o 19:31

Kavove a vsetky kde je salco.

anonym_8de31b
Včera o 19:32

@anonym_autor Suhajdy, a rozne nepecene gulky, uliky, a podobne. Tartaletky tiez nie, a duplom tie z kupovanych kosickov. Bleh.

anonym_a70126
Včera o 19:32
@anonym_autor

@janai1 presne makove tiez nic moc :D

@anonym_autor orechové košíčky

thereisabear
Včera o 19:59

Zjem teoreticky všetky, ale nechýbali by mi burizónové guličky a vanilkové rožky. A šuhajdy mi chutia iba tie z cery a BB pudingu.

dennkka
Včera o 20:00

nemám rada rafaelo guličky a punčové rezy, a mám veľmi rada všetky tie suché koláčiky

anonym_4dc972
Včera o 20:02
@anonym_4602a7

@anonym_4dc972 v poleve na zákusku ti nevadí? Nechcem rýpať, mne je zle, keď si predstavím, že by som mala zahryznúť do niečoho takého, ako šuhajdy, len sa pýtam

@anonym_4602a7 aj tam mi vadí a Vsade mi vadí 😀😀 plnkove ani nerobime a ani nemam rada, robime suché každý rok a najmokrejšie su u nas kokosove ježe

anonym_807ecd
Včera o 20:02
@viestta

@anonym_807ecd u nas boli a su puncaky vianocne. Pretoze na Vianoce sa vari aj vianocny punc. Taky echtovny s puncovym korenim (skorica, klinceky, kardamon, badian, citrusova kora), domacim malinovym sirupom a pre dospelakov s brandy. Nieco z neho sa pouzije do kolaca, zvysok sa popija z hrncekov v podstate kazdy vecer ked sa vratime do tepla.

@anonym_c8f9f4
@tortelinka
@viestta ale veď to je v poriadku. Urobte si ako máte zaužívané. U nás proste puncové nie sú vianočné a ani nikdy neboli a ani ich nikto u nás na Vianoce neje. Len som tak poznamenala, že aké sú rozdiely. Mne by to v živote nenapadlo, že na Vianoce punčové. Zltkové niekto spomínal, tak to vôbec nikto nikdy u nás nejedol na nijaké sviatky a ani sa to nepečie, nechutí nám to. My ale máme zahraničné korene na rôzne smery, tak možno preto. Nikomu to neberiem, len ma to prekvapilo, nikdy som sa nad tým takto nepozastavila. Nahlas premýšľam, nič v zlom.

autor
Včera o 20:07
@anonym_4dc972

@anonym_4602a7 aj tam mi vadí a Vsade mi vadí 😀😀 plnkove ani nerobime a ani nemam rada, robime suché každý rok a najmokrejšie su u nas kokosove ježe

@anonym_4dc972 kokosove jeze su celkom fajn ;)

autor
Včera o 20:07
@thereisabear

Zjem teoreticky všetky, ale nechýbali by mi burizónové guličky a vanilkové rožky. A šuhajdy mi chutia iba tie z cery a BB pudingu.

@thereisabear no vanilkove tiež nic moc

autor
Včera o 20:08
@anonym_a70126

@anonym_autor orechové košíčky

@anonym_a70126 no, orechove tiez, mam alergiu na vlasske,mandle aj arasidy aj lieskovce

viestta
@anonym_807ecd

@anonym_c8f9f4
@tortelinka
@viestta ale veď to je v poriadku. Urobte si ako máte zaužívané. U nás proste puncové nie sú vianočné a ani nikdy neboli a ani ich nikto u nás na Vianoce neje. Len som tak poznamenala, že aké sú rozdiely. Mne by to v živote nenapadlo, že na Vianoce punčové. Zltkové niekto spomínal, tak to vôbec nikto nikdy u nás nejedol na nijaké sviatky a ani sa to nepečie, nechutí nám to. My ale máme zahraničné korene na rôzne smery, tak možno preto. Nikomu to neberiem, len ma to prekvapilo, nikdy som sa nad tým takto nepozastavila. Nahlas premýšľam, nič v zlom.

@anonym_807ecd a vsak v pohode, len som vysvetlila preco na Vianoce

autor
@anonym_8de31b

@anonym_autor Suhajdy, a rozne nepecene gulky, uliky, a podobne. Tartaletky tiez nie, a duplom tie z kupovanych kosickov. Bleh.

@anonym_8de31b no, nepecene gulky su take zvyšky:D

autor
Včera o 20:09
@vilma7

@anonym_autor a ake makové robievate na vianoce? My žiadne.
Nemám rada ružové koláče a také kde je cítiť alkohol. A oriešky, tými som uz objedena z detstva.

@vilma7 my ziadne, ale v rodine robia makove linecke a makove s jablkami a take speciality, no punc tiez nemusim :D

autor
Včera o 20:09
@dadis

Anj ja nemam rada suche pecivo typu vanilkove rozky, medvedie labky. Linecke tiez zjem iba ked nie je poprasene cukrom. Mam pocit ze to je take suche, chut iba cukru citim..

@dadis tiez mam taky pocit z toho,ze citit cukor

zuzana76
Včera o 20:17

suhajdy neznasam, u nas zase ide len suche - vanilkove rozky, orechove, makove fukane rozky, linecke, medovniky, vsetko bez plnky, potom s plnkou robievame metrovy kolac, tiramisu, jablkovy kolac, gastanovu tortu, orechovy kolac s jablkami, makovu tortu s ovocnym rozvarom, jablkovo-tvarohova torta, ja peciem len bezlepkove, takze vsetko je bez lepku

anonym_807ecd
Včera o 20:19
@viestta

@anonym_807ecd a vsak v pohode, len som vysvetlila preco na Vianoce

@viestta jasne veď zaujímavé čítanie, ako to ma každý inak. Ale teda fakt ma to prekvapilo a ani som nevedela, že sa takto tie rezy robia 🙂

anonym_c9c8b6
Včera o 20:19

Ja mam rada asi vsetky. 2 dni. Cez advent peciem s malym nadsene pre atmosku, potom ideme k mame kde je to next level lebo tam su vsetky moje nostalgicke z detstva. Ale uz den 2 si dam radsej mandarinku a ked medzi sviatkami ideme po navstevach a tam vsaaade to iste a predsa trosku inak (inak ako som zvyknuta a teda horsie), mam dost vianocnych kolacikov zasa na rok

anonym_c9c8b6
Včera o 20:21
@anonym_807ecd

@viestta jasne veď zaujímavé čítanie, ako to ma každý inak. Ale teda fakt ma to prekvapilo a ani som nevedela, že sa takto tie rezy robia 🙂

@anonym_807ecd my mame tiez puncaky na velku noc. A este na velke narodeninove oslavy a svadby. Nebudes ty od Nitry? 😁

o__o
Včera o 20:25

Ja zjem vsetko co mi daju, ale nemam rada kavu, takze napr. kavove zrna nejem ked nemusim 😄

katulienka160
Včera o 20:28

@anonym_autor to je srandovna diskusia 😁 väčšinou sa každý pýta, ake su tie naj. A pobavil ma ten všeobecny hejt na vanilkové rožky, môje najobľúbenejšie z vianočných koláčikov 😅 ale ľúbim len tie podľa maminho receptu a také normálne urobené. Svokra ms iný recept, robí ich v tej forme a tie mi vôbec nechutia, tým sa oblúkom vyhybam 😁 ja nemusím guľky v kokose (take tie rumove), puncove rezy..a linecké tiez nie, tie pečiem len kvoli manželovi, ktorý ich ľúbi najviac zo všetkých. Každý to svoje 😁

zuzanita1609
Včera o 20:29

Grilážky sú u nás typické,aj medvedie labky (formičky mám ešte po starkej),tiež snehové pusinky, štrúdľa 3 druhy (jabková, orechová, maková),štedrák a ja som začala robiť aj pečené buchty s domácim slivkovým lekvárom(podľa starkej,ako ma naučila)a kakaovú bábovku. Môj chlap si nepotrpí na všelijaké koláčiky,ale buchty a bábovka musí byť. To ostatné robím len pre návštevy,susedov,priateľov,rodinu,kolegov.

lucik194
Včera o 20:30

nic s medom a s karamelom

detto nic suche

rachel36a
Včera o 20:30

@anonym_autor ja nemôžem makove s nrman rada puncove a zelatinove

slavomira236
Včera o 20:44

@anonym_autor js medovniky a puncak neznasam abeste kskaovnik z kysnuteho cesta a vsetko kde je horka cokolada kakao

0silvia0
Včera o 20:53
@katulienka160

@anonym_autor to je srandovna diskusia 😁 väčšinou sa každý pýta, ake su tie naj. A pobavil ma ten všeobecny hejt na vanilkové rožky, môje najobľúbenejšie z vianočných koláčikov 😅 ale ľúbim len tie podľa maminho receptu a také normálne urobené. Svokra ms iný recept, robí ich v tej forme a tie mi vôbec nechutia, tým sa oblúkom vyhybam 😁 ja nemusím guľky v kokose (take tie rumove), puncove rezy..a linecké tiez nie, tie pečiem len kvoli manželovi, ktorý ich ľúbi najviac zo všetkých. Každý to svoje 😁

@katulienka160 aj u mna su vanilkove rozky najoblubenejsie, ale len tie moje, podla mojho receptu. Co som jedla u inych, su tvrde a mukove, tie mi nechutia.

ivica5555
Včera o 20:57

Za mna vanilkove rozky,medvedie labky a suhajdy nemam rada🫣

tinka3435
Včera o 21:00

Žerbo rezy či ako sa to volá 😄 milujem zákusky ale tieto sú pre mňa extrémne presladené

anonym_e08a9f
Včera o 21:04

vy ste tu riadne fajnovky 😝