Ako sa vysporiadať s úmrtím mačičky.
Ahojte. Dlho som rozmýšľala či založiť diskusiu alebo nie, ale povedala som si, že vyskúšam. Dúfam že sa tu stretnem s pochopením a nie s výsmechom a urážkami.
V pondelok sme nechali uspať našho kocurika. Mal 18 rokov, mal už zdravotné problémy, už neudržal v sebe jedlo, bol hluchý, schudol na 3kg. Prežil so mnou polovicu môjho života a mne je za ním stále veľmi smutno a len plačem. Chýba mi. Kedykoľvek ma prepadne smútok a sa rozplačem. Najhoršie je, keď sa rozplačem na verejnosti, v autobuse alebo na ulici. Alebo ako včera v obchode, keď som išla okolo mačacích krmív 😢 na to, že raz k tomu príde, a budeme sa s ním musieť rozlúčiť, som sa pripravovala 2 roky. Zatiaľ nemám silu ani na to, aby som spratala jeho veci, napríklad skrabadlo, misky, hračky, jeho peliesok kde rád spinkal 😢
Povedzte mi prosím, mali ste aj vy takéto stavy že ste nevedeli prestať plakať, alebo ja som taka čudná, že toľko plačem?
nie, je to uplne normalne, mne zomrel psik co mal skoro 16 rokov, trvalo mi dost dlho sa s tym vyrovnat, po mesiaci som darovala jeho krmivo a pamlsky, nasledne po dalsich mesiacoch jeho hracky do utulku pre ine psiky, par veci ako chlpky, obojcek a par hraciek ktore mal velmi rad som si ponechala, povrazok s ktorym sa rad natahoval isiel k nemu ku brusku do hrobceku, uz to bude rok a velmi mi chyba, zial to je zivot, realita.
@anonym_autor Ano, je to uplne v poriadku. Bol to clen rodiny. Nekupuj si hned noveho. Clen rodiny nie je klin aby sa vybil inym klinom. Ono to prejde. Zazila som podobne, ale so psikom
Z tohto mám ja vyslovene hrôzu 🥺🥺, že pridem o moju 15rocnu Trixi (psík) . Je súčasťou našej rodiny a zažíva s nami všetko...neviem si to ani predstaviť 🥺🥺🥺. Úplne chápem tvoje pocity a asi pomôže len čas......je mi to ľúto
@anonym_autor ked odisiel nas 13 rocny kocur, hned sme uskladnili vsetky jeho veci, aby sme ich nemali na ociach. Ale stale si na kocurika kazdy den spomeniem- plus mam v telefone tolko fotiek -hoci uz preslo skoro 5 rokov.
Vies se 18 rokov zivota je skoro maximum, velka vacsina maciek a kocurov tak dlho nezije, bud vdacna za tolke roky
nie, je to uplne normalne, mne zomrel psik co mal skoro 16 rokov, trvalo mi dost dlho sa s tym vyrovnat, po mesiaci som darovala jeho krmivo a pamlsky, nasledne po dalsich mesiacoch jeho hracky do utulku pre ine psiky, par veci ako chlpky, obojcek a par hraciek ktore mal velmi rad som si ponechala, povrazok s ktorym sa rad natahoval isiel k nemu ku brusku do hrobceku, uz to bude rok a velmi mi chyba, zial to je zivot, realita.
@anonym_515b39 jediné čo som darovala zatiaľ, je krmivo, to som dala susedovi čo kŕmi mačky. Na nič iné nemám síl
Ja som mala toto isté so psíkom ešte kým som bývala u našich. Keď naši doniesli iného psíka tak som ho vyslovene nemala rada. Dodnes mi je to ľúto ale nedokázala som to. Po pár dňoch to prešlo, veď nemôžem neznášať nevinné zviera a proste je to ten najlepší pes súčasnosti. Nikdy nenahradí môjho prvého s ktorým som vyrástla, dospela, prežila mladosť, prvé rande a proste všetky zážitky. Iné ti tiež neporadím. Mne to pomohlo, aj keď sama od seba by som si ,,nahradu" domov nepriniesla. Nakoniec tie nevinne oči a zvedavý kukuč keď ku mne prišiel a začal sa tuliť.. aj som zabudla na smútok. Síce pôvodného nenahradíš ale pomôže ti to
@anonym_autor Ano, je to uplne v poriadku. Bol to clen rodiny. Nekupuj si hned noveho. Clen rodiny nie je klin aby sa vybil inym klinom. Ono to prejde. Zazila som podobne, ale so psikom
@beata_k ďakujem. Iného zatiaľ nechcem. Nechcem vlastne náhradu za toho pôvodného. Viem, tá bolesť musí pominut.
Z tohto mám ja vyslovene hrôzu 🥺🥺, že pridem o moju 15rocnu Trixi (psík) . Je súčasťou našej rodiny a zažíva s nami všetko...neviem si to ani predstaviť 🥺🥺🥺. Úplne chápem tvoje pocity a asi pomôže len čas......je mi to ľúto
@7miriam77 ďakujem... toho som sa veľmi bála, že raz sa s ním budem musieť rozlúčiť. 😢
@anonym_autor je mi to veľmi ľúto, jedinou útechou pre teba môže byť, že s tebou prežil krásny život...a to je v tomto krutom svete veľký dar...ja som mala psíka od detstva až do dospelosti, zomrel na starobu, bol mi najblizsi, bola som na neho veľmi upnuta a veľmi mi chýba a to už prešlo cez 20 rokov...žiaden iný psík, aj keď ich ľúbim všetky, ho už nenahradí...nikdy..teraz som mala kocúrika, doslova som ho odchovala, milovala som ho a niekto mu ublížil a už ho niet, to je pre mňa najhorší pocit, že sa bál a ja som tam nebola....niet noci a dňa kedy by som na neho nemyslela...a mam ešte 2 mačičky, ale tento bol moja láska...
keď nám zomrel zajac, dosť dlho som ho nosila v hlave, ozaj že aj 2 mesiace mi bolo smutno.
keď nám zomrel pes, tak aj dlhšie. stále mi chýba…
syn to znášal ešte horšie v prvé dni…
@anonym_autor je mi to veľmi ľúto, jedinou útechou pre teba môže byť, že s tebou prežil krásny život...a to je v tomto krutom svete veľký dar...ja som mala psíka od detstva až do dospelosti, zomrel na starobu, bol mi najblizsi, bola som na neho veľmi upnuta a veľmi mi chýba a to už prešlo cez 20 rokov...žiaden iný psík, aj keď ich ľúbim všetky, ho už nenahradí...nikdy..teraz som mala kocúrika, doslova som ho odchovala, milovala som ho a niekto mu ublížil a už ho niet, to je pre mňa najhorší pocit, že sa bál a ja som tam nebola....niet noci a dňa kedy by som na neho nemyslela...a mam ešte 2 mačičky, ale tento bol moja láska...
@anonym_fd553f ďakujem ❤️ áno, prežil so mnou krásnych 18 rokov, krásny život. To mi je ľúto čo sa stalo s tvojim kocurikom 😢 neznášam ľudí čo vedia ublížiť zvieratku.
Vôbec to nie je čudné, tiež mám mačičku a tiež sa mi ťažko predstavuje, že tu raz nebude... My sme si kedysi aj s mamou poplakali, keď nám zomrela andulka, ktorú sme mali 12 rokov...
v sept bude rok ako nám odišiel náš 16 r. kamarát. ešte stále neprišiel čas donieť druhého.
Po prvé úprimnú sústrasť, sama dobre viem ako to bolí aj poznám pocity ktoré prežívaš.. Kocurik mal s tebou nádherný život bud vďačná za to ze bol s tebou tak dlho ❤️ mne pomohlo dat si vyrobiť niečo s jeho fotkou, niečo spomienkové.. A čas.. Veľa času... Ja som mala kocúra ktorý mi pomohol nezabit sa... Chápem aké to je ťažké keď tu zrazu nie je😺🙏
@anonym_autor Ja sa toho tiež obávam, kocúrik má 16 a mačička 15, raz to príde... 😪
Úplne ťa chápem. Ja mám vždy viac psíkov naraz, takže som už 11x zažila smrť psíka. Je to akoby ti zomrel člen rodiny. Je to veľmi ťažké.
@anonym_autor je to veľká bolesť keď ti odíde dlhoročný spoločník, ale ja by som radila zbaviť sa vecí čím skôr, tým, že ich budeš vidieť si budeš iba predlžovať smútok. Pri balení si pospomínaš, vyplačeš a keď to odnesieš z bytu, trošku sa to uzavrie. Ja by som si kúpila nového. Nie ako náhradu. Ako ďalšieho parťáka, ktorému chcem dať toľko lásky čo tomu pred ním. Keď na teba pozrie alebo sa pritúli, budeš mať lepší pocit, že môžeš ten smútok pretaviť do lásky. Hranie s ním ti určite aspoň trošku zdvihne náladu. Ak nechceš doma ďalšie zvieratko, tak určite iné aktivity aby ťa rozptýlili.

Zaobstaraj si dalsieho kocurika, ine neporadim.