ahojte chcem si skusit robit sama nechty existuje nejaky jednoduchy sposob ze len si nanesiem priamo na necht gellak vytvrdim a hotovo?
@macatt hej a presne tomuto sa chcem vyhnúť že milión vrstiev tam dávať...existuje niečo že si dám len jednu maximálne dve vsrtvy a tvrdím? Nič iné žiadne topcoaty a podobne?
Áno, len necht musí byť odmastený, jemne drsný, na úplne hladkom, lesklom nechte to nebude držať, to je základ..
A keď ti nebude vadiť že vlastný necht budeš mať oranžový(od červených, ružových odtieňov) tak nemusíš dávať ten bezfarebný..
postup aj pri gél laku je jasný, nemôžeš si dať iba gél lak rovno na necht , za tvrdiť do lampy a hotovo = bude sa ti odlupovať
musíš nech odmastnit potom zdrsniť , odprášiť,dať bázu na to gél lak a potom vrchný lak, nemyslím, že bude necht hrubý,ale ja na géllak dávam priesvitný=stavebný aby bol nech hrubší=nie moc lebo po čase sa mi pri náraze ohýbajú nechty a dosť to bolí, je to o skúšaní, ja si robím nechty 2roky sama, sú hrubšie ako moje ale zasa nie moc hrubé, to časom na to prídeš koľko ti treba, každý necht je iný, ja som ich vždy mala ako papiere=tenké
Nie, treba sa s tým trocha pohrať ja to robím ako píše
@carrot_apple
Ak chces iba dve vrstvy tak pozri laky one step, rock lak, le mini macaron...len nečakaj takú vydrz
pri shellackoch (originál) nie je potrebné zdrsňovanie. Ani som nikdy neodmasťovala, len som teda mala čisté (mydlom umyté) nechty
@bec a teda umyjes si nechty natries shellak a dáš do lampy? To je všetko?
áno, podlak, farebná vrstva a vrchná vrstva.
Môžeš vyskúšať aj Alessandro striplak( typ gelaku ), tam necháš necht taký aký je, len odmastiš a rovno nanesies 1. farebnú vrstvu, dáš do lampy , potom 2. farebnú vrstvu zase do lampy a top coat... Odstrániš buď zlupnutím( použiješ taký zlupovaci olej) alebo klasickým rozpúšťaním... Tento sa nepilnikuje... Všetko je v sade.
Určite, treba necht odmastiť buď benzoliehom(kúpiš v lekárni) alebo prípravkom podobným na nechty, následne jemne zdrsniť necht pilníkom, naniesť bezfarebný gél lak( chráni pred škaredým zafarbením nechtu) a naniesť farebný gellak, poprípade ešte jednu vrstvu bezfarebného, na spevnenie..