icon

Ako si vediete rodinné financie? Používali by ste takúto aplikáciu?

youtubeoneone
Včera o 18:06

Ahojte,
po večeroch vyvíjam vlastnú webovú aplikáciu Walletros na správu osobných a rodinných financií a rád by som získal názor ľudí, ktorí svoje financie reálne riešia. 🙂

Umožňuje evidovať príjmy a výdavky, vlastné aj spoločné peňaženky s partnerom/rodinou, rozpočty, finančné ciele a štatistiky.

Momentálne je zdarma a vytvoril som aj demo bez registrácie, takže netreba zadávať e-mail, heslo ani vlastné finančné údaje.

Zaujímalo by ma hlavne, ako si rodinné financie riešite vy – banka, Excel, nejaká aplikácia alebo vôbec? A dávalo by vám niečo takéto zmysel?

Budem rád aj za kritiku alebo za to, čo by vám tam chýbalo. 🙂

https://www.walletros.com

anonym_1b34c0
Včera o 18:08

Už si to tu mal, pod iným nickom. Zbytočnosť

muchotrafka298
Včera o 18:10

Uplna zbytocnost, pretoze to nie je nic nove ani prevratne. Uz to bolo davno pred tebou vymyslene.

wolf_
Včera o 18:15

Kritika? Takto sa reklama nerobí 🤔

anonym_56f34c
Včera o 18:22

vyvijas ty, alebo ti vyvija Claude? otras

anonym_ce87fb
Včera o 18:29

Walletros uvádza, že je to nezávislý český projekt, ktorý vzniká po večeroch. To znamená, že by som mu zatiaľ nezverovala citlivé finančné údaje. Prevádzkovateľ je konkrétne uvedený: Petr Schut, fyzická osoba. Má verejne dohľadateľný LinkedIn profil a uvádza sa ako vývojár aplikácií; technológie, ktoré uvádza, zahŕňajú PHP, JavaScript, SQL, C# a Android. Dáta sú podľa dokumentácie uložené u INTERNET CZ / FORPSI.

Ale vidím tri podstatné mínusy. Je to projekt jedného človeka. Ak by Petr projekt prestal udržiavať, nemáš za sebou firmu, support tím ani garantovanú kontinuitu služby. Samotné podmienky navyše hovoria, že služba je poskytovaná v režime tak, ako je a používateľovi odporúčajú mať dôležité údaje aj mimo aplikácie. Bezpečnostné tvrdenia = nenašla som dôkaz o nezávislom bezpečnostnom audite, penetračnom teste alebo certifikácii samotného Walletrosu. Certifikácie FORPSI sa týkajú poskytovateľa infraštruktúry, nie bezpečnosti kódu Walletrosu. Tretí a pre mňa najdôležitejší. Walletros zatiaľ nemá automatické bankové napojenie. Čiže ak chceš skutočne sledovať všetky svoje financie, budeš ich musieť ručne zapisovať. Autor sám v aktuálnej diskusii uvádza, že bankový import má zatiaľ iba v pláne. Tak isto má v pláne platenú verziu.

chrobak7
Včera o 18:34

@youtubeoneone Robíš si zase reklamu? Si nahlásený.

anonym_c2de81
Včera o 18:53

za mňa blbosť.

anonym_422dc1
Včera o 19:17

Každá slovenská banka má jednotný XML výpis z účtu, ten vieš použiť na import.

Štandard XML výpisov

SBA v roku 2013 prijala štandard XML výpisov, ktorý predstavuje jednotný národný formát pre výpisy z účtov poskytované bankami v elektronickej podobe.

Elektronický výpis vo formáte XML je využiteľný najmä pre priame bankovníctvo, kedy majiteľovi účtu umožní rýchle automatické spracovanie a zároveň odsúhlasenie veľkého množstva dát v účtovných systémoch predovšetkým podnikateľských subjektov.
https://www.sbaonline.sk/projekt/projekty-z-obl...

anonym_e701c0
Dnes o 02:07
@chrobak7

@youtubeoneone Robíš si zase reklamu? Si nahlásený.

@chrobak7 preboha nech si robí. Nekomentujem keď mi to vadi …čo si ty za chuja že nahlasujem 🤣🤣 vráť sa do škôlky debil

sense
Dnes o 02:43

Nie nepouzivala

anonym_2eba04
Dnes o 03:20

Používame tabuľky v google docs, nemám dôvod to meniť