Ponuka na tlmočenie v USA. Koľko si pýtať?
Baby pisem Vam.Mozno bude mat nejaka mamina skusenost a poradi nam. Dcera(19r.)ma na zivnost preklady a tlmocenie.Jeden z jazykov je aj ANJ.Dostala ponuku ist na 2tyzdne cez jedneho znameho co ma stavebnu firmu do Ameriky ako tlmocnik(doprovod).Letenky,hotel je uz zabezpeceny.Uz buduci tyzden ma odlietat.Vsetko je strasne na rychlo.Potrebuju tam nejake veci vykonzultovat,bude urcite aj po stavbe behat…Prvy krat ide takto narychlo a smer Amerika.Co si pytat za tie dva tyzdne?Mame ako taku predstavu ale nejake ozaj realne skusenosti by bodli.Dakujem🙏
Neporadím, ale ako môže niekde ísť keď nevie koľko zarobí....a do Ameriky
Každopádne držím palce aby bola spokojná
@glorikarebeka Ide prvy krat takto. Nikdy v zivote neabsolvovala nieco taketo.Spominala som,ze teoreticky ma predstavu a o sume sa bude prave zajtra dohadovat.Tak zas aby to nebol nejaky ulet.Alebo velmi malo.Preto sa pytam tu,ci nema niekto skusenost.A dakujeme….
Letenka a ubytovanie je super, nech si overí, že má schválené aj ESTA, inak ostane na letisku po prílete a bude musieť letieť obratom domov.
ako 19 ročná asi moc prax nemá, teda ja by som to brala ako skúsenosť získať novú prax, vidieť Ameriku. Ak bude mať zaplatenú stravu, ubytovanie, tak za mňa 1000 eur je ok na 2 týždne
Ak má všetko zaplatené a ide iba o jej mzdu, vzhľadom na jej vek, za mna 500€ na týždeň, čiže 1000€. Otázka je strava. Ak bude riešiť aj stravu, tak na stravu by som si pýtala ešte k tomu 50€ na deň.
V prvom rade overit viza.
V druhom rade - je zapisana v zozname tlmocnikov, je plne kvalifikovana? Podla toho sa odvija aj taxa.
Po tretie - ovlada stavebnu terminologiu, bude schopna plnohodnotne tlmocit odborne debaty?
Po stvrte - kolko hodin denne ma pracovat?
Po piate - simultanne alebo konzekutivne tlmocenie? Aj preklady dokumentov? Co vsetko tam ma robit?
Po sieste - aka je jej bezna taxa ak by sa jednalo o tu istu pracu na Slovensku?
Po siedme - zvysne naklady - napr strava? Bude zabezpecene?
Po osme - vsetko toto specifikovat v zmluve
V prvom rade overit viza.
V druhom rade - je zapisana v zozname tlmocnikov, je plne kvalifikovana? Podla toho sa odvija aj taxa.
Po tretie - ovlada stavebnu terminologiu, bude schopna plnohodnotne tlmocit odborne debaty?
Po stvrte - kolko hodin denne ma pracovat?
Po piate - simultanne alebo konzekutivne tlmocenie? Aj preklady dokumentov? Co vsetko tam ma robit?
Po sieste - aka je jej bezna taxa ak by sa jednalo o tu istu pracu na Slovensku?
Po siedme - zvysne naklady - napr strava? Bude zabezpecene?
Po osme - vsetko toto specifikovat v zmluve
@melanta Prave dnes sa vyplnovali ESTA..
@marsmykkok
@betulinka1
@nafka0483 Super.Dakujem
v USA má pracovať ako tlmočník na slovenskú živnosť? Pracovať v USA s turistickým štatútom alebo ESTA je porušením zákonov USA. Ak ju odhalia môže byť doživotne vyhostená.

Neporadím, ale ako môže niekde ísť keď nevie koľko zarobí....a do Ameriky
Každopádne držím palce aby bola spokojná