Ako zvládnuť alergiu na kapsaicín?
Dobrý deň.Máte prosím vás niekto alergiu na "chilli" teda kapsaicín? Prosím vás na čo hlavne dávať pozor že by človek ani nepovedal že aj v takom jedle môže byť? Nosíte so sebou aj Epipen alebo vám dali len tabletky keby náhodou niečo? Za odpovede ďakujem 😊
@esmeronka Tak to by mal asi vyhodnotit alergolog, co mas so sebou nosit. Ja nemam alergiu na kapsaicin, ale na arasidy, ale princip je rovnaky - vzdy ich skor ci neskor nechtiac v niecom zjem, kde by som to ani necakala. Naposledy boli v pizzi. Cize jednoducho treba ratat s tym, ze aj pri velkej opatrnosti sa to raz za cas do teba dostane a radsej byt pripraveny.
@esmeronka Tak to by mal asi vyhodnotit alergolog, co mas so sebou nosit. Ja nemam alergiu na kapsaicin, ale na arasidy, ale princip je rovnaky - vzdy ich skor ci neskor nechtiac v niecom zjem, kde by som to ani necakala. Naposledy boli v pizzi. Cize jednoducho treba ratat s tym, ze aj pri velkej opatrnosti sa to raz za cas do teba dostane a radsej byt pripraveny.
@marianarem trochu mimo témy asi ale ako sa prosím vás dostali arašidy do pizzi? Akože stopové množstvo alebo krížová kontaminácia? Alebo ako je toto možné? Tiež máme v rodine alergikov a teda pizze by ma nenapadlo sa obávať
@marianarem trochu mimo témy asi ale ako sa prosím vás dostali arašidy do pizzi? Akože stopové množstvo alebo krížová kontaminácia? Alebo ako je toto možné? Tiež máme v rodine alergikov a teda pizze by ma nenapadlo sa obávať
@anonym_664a12 Bolo na nej pesto a zrejme v nom boli arasidy, hoci deklarovane to nebolo. V ceste predpokladam, ze neboli. Ale uz sa mi to stalo aj s celozrnnym pecivom, tam museli byt v ceste. Bola som testovana na vsetky mozne potraviny, alergiu mam len na arasidy a prejavuje sa specifickym sposobom, takze vzdy viem, ze tam museli byt oni. Uz si ani nepamatam, kde vsade boli, ale raz za cas na ne natrafim a s manzelom vzdy ostaneme prekvapeni, kde sa zase votreli.

@esmeronka radšej sa opýtať