icon

Alkohol

beagoodone
Včera o 22:35

Ahojte,

Ako ste sa v zivote zmierili s tym ze vas rodic pije alkohol? Myslim take narazove pitie. Ma obdobia ked je vsetko ok, da si vecer pivo, aj to nie kazdy den. Ale podla mna ma nejake mierne cravings, ale neni to take vazne. Avsak raz za tristvrte roka sa opije velmi, dostane sa k alkoholu a nevie kedy ma dost a potom samozrejme stavy, to vracanie opakovane, na deuhy den si nic nepamata.

Od mala sa to stavalo, pamatam si asi este aj ked som do skolky chodila tak nejake strachy alebo obavy ze sa budu rodicia kvoli tomu hadat. Teraz som uz dospela, ale tazi ma to, vadi mi to, je mi to aj luto zariven. Pozeram sa nato z ludskej stranky, hladam priciny, nesnazim sa odcudzivat a odpisat cloveka. Ale mam pocit ze keby som bola bezcitne hovado aspon by som sa nad tym netrapila.

Zijem doma, kedze dokoncujem vysku, ja ich tu nechcem nechat, byvame vo velkom dome s velkym pozemkom, nema im kto pomoct. Cely zivot viem ze sa snazia obaja, ale ten alkohol u ocka mi tak narusa vztah, resp. Narusil, kedze pozriet sa mu do oci mam problem uz aj 6 rokov ked nie viac. Snazim sa s normalne fungovat a nedat mu to pocitit ked je vpohode a nic take nerobi a je celkovo dobre rodinne obdobie.

Kazdopadne tazi ma to, ten osud toho zivota, to uvedomenie ze skodi sebe a ovplyvnuje aj moju buducnost, som ich dieta takze kto iny sa postara ak nie ja.
Ako to vnimate vy?

anonym_52f576
Včera o 22:38

Akonahle som vypadla z domu - nezajem, nech si kazdy naklada so zivotom ako chce, pre mna je to len vzor toho ako nechcem v zivote zit. Takze not interested

beagoodone
autor
Včera o 22:40
@anonym_52f576

Akonahle som vypadla z domu - nezajem, nech si kazdy naklada so zivotom ako chce, pre mna je to len vzor toho ako nechcem v zivote zit. Takze not interested

@anonym_52f576 ja by som toto zase nedokazala, je nespocetne vela inych dobrych veci. V zivote sa po inych strankach mam dobre aj prave kvoli nemu. Len pozerat sa na to je narocne

anonym_52f576
Včera o 23:06
@beagoodone

@anonym_52f576 ja by som toto zase nedokazala, je nespocetne vela inych dobrych veci. V zivote sa po inych strankach mam dobre aj prave kvoli nemu. Len pozerat sa na to je narocne

@beagoodone alkohol je metla ludstva. Aj moj oco urobil vela super veci, kvoli tomu ze maka cely zivot som tam kde som kvoli financnej podpore atd. Ale to nic nemeni na tom, ze moje psychicke zdravie je len jedno a ked ma nieco nici a nemozem s tym nic urobit tak idem proste prec

anonym_2fc34a
Dnes o 00:37

Preto sa u nas nepije ani kvapka alkoholu,a chcem to tak aj od deti.Aj ked vieme,ze kazde to raz vyskusa,ale zit s takymi rodicmi,co chlastaju a este aj obaja a potom sa biju.Poznaci to kazde dieta a do dospelosti si zoberie vzor opacny.Takto zit nechcem.
Alebo to je ta 2ha stranka a zla,ze to preberie ako stafetu.
No uz je na kazdom z nas ako si dospely zivot zariadi.Rodicov si nevyberame ale za to celozivotnych partnerov ano.A stava sa aj to,ze deti s takych rodin si vyberu zlych,podobnych partnerov ako boli rodicia,alebo rodic.
Kazdy si je strojcom svojho stastia aj nestastia.

anonym_59524d
Dnes o 01:04

@beagoodone
Ja som ten zly vzor pijem cely zivot tak polflase vodky denne, do krcmy nechodim aj tak ked raz cas,.cirkus nerobim, investujem, pracujem cely cas, detom som platil drahe skoly vonku, kupil auta, platim dovolenky, teraz prave pocitam ze im prevediem nieklo stotisic eciek nech maju na hypoteky. Nechcem aby sa omna museli starat uz som sa informoval o Dignitas vo Scajciarsku