icon

Bolest otvoreného zubu: Ako ju riešiť?

seron2
Včera o 21:29

Mam opakovanu bolest zuba ktory je otvoreny a dost vylomeny stred nie je vobec len po okrajoch je zub pozostatok. bolo mi to cistene minuly tyzden a bol tam hnis vraj upchate jedlom nevhali mi to otvorene aby ten hnis vytekal hnis nevyteka ale ta bolest tam stale je ze musim uzit tabletku a jest natom vobec nemozem treba ist znova vycitit? dakujem za rady .

doux
Včera o 21:39

@seron2 nerozumiem.

anonym_8233c7
Včera o 22:20

Co tak zajtra navstivit zubara? 😂 My ti s bolestou tu nepomozeme a nic okrem analgetik ti bez navstevy zubara nepomoze

sisska96
Dnes o 06:31

Keď som mala hnisavého zuba, som chodila každý týždeň, potom každý druhý a dali mi tam nejakú vatu či čo aby sa tam jedlo nedostalo. Je to dlhý proces

anonym_c4c4b6
Dnes o 06:50

Otvoreny zub je dnes uz nieco, co by nemalo byt. Lenze. Toto treba riesit kvalitnou endodonciou pod mikroskopom, a dostavat zub po zaplneni kanalikov, nie ho nechat otvoreny. Jasne, ze jest na tom nemozes. Je zivy, hnisa, mas zapalene nervy v zube, co cakas, ze to nebude boliet? 🫣. Len kvalitna endodoncia nieco stoji, veeelmi vela. Mala som jeden zub, stale mi ho bud nechali otvoreny alebo vycistili, dali vlozku, po zavreti do 3 dni bolest, ze by som si hlavu urvala najradsej. Pol roka fuseriny a trapenia. Zubarovi na klinike som povedala, ze som rodila 4x, ale radsej pojdem aj piaty raz rodit, ako toto. Zistil, ze moja zubarka bez mikroskopu a vybavenia, to nemohla ani dobre vycistit, lebo kanalik bol uzky a zahnuty, on mi to rozsiroval a cistil asi hodinu pod mikroskopom, a potom dalsiu hodinu plnil a dostavoval zub. Zapal som mala uz v kosti. Postupne ta bolest odznela a zub je funkcny.
Takze ja radim kvalitnu endodonciu alebo vytrhnut, bohuzial.

1natasa1
Dnes o 07:47

No ja ti viem jedine na tú bolesť poradiť Cetalgen, inak neviem, čo také by som viacej...

mazisika
Dnes o 08:29

Mne najlepšie Brufen zaberá na bolesti zubov..