Bolest otvoreného zubu: Ako ju riešiť?
Mam opakovanu bolest zuba ktory je otvoreny a dost vylomeny stred nie je vobec len po okrajoch je zub pozostatok. bolo mi to cistene minuly tyzden a bol tam hnis vraj upchate jedlom nevhali mi to otvorene aby ten hnis vytekal hnis nevyteka ale ta bolest tam stale je ze musim uzit tabletku a jest natom vobec nemozem treba ist znova vycitit? dakujem za rady .
Co tak zajtra navstivit zubara? 😂 My ti s bolestou tu nepomozeme a nic okrem analgetik ti bez navstevy zubara nepomoze
Keď som mala hnisavého zuba, som chodila každý týždeň, potom každý druhý a dali mi tam nejakú vatu či čo aby sa tam jedlo nedostalo. Je to dlhý proces
Otvoreny zub je dnes uz nieco, co by nemalo byt. Lenze. Toto treba riesit kvalitnou endodonciou pod mikroskopom, a dostavat zub po zaplneni kanalikov, nie ho nechat otvoreny. Jasne, ze jest na tom nemozes. Je zivy, hnisa, mas zapalene nervy v zube, co cakas, ze to nebude boliet? 🫣. Len kvalitna endodoncia nieco stoji, veeelmi vela. Mala som jeden zub, stale mi ho bud nechali otvoreny alebo vycistili, dali vlozku, po zavreti do 3 dni bolest, ze by som si hlavu urvala najradsej. Pol roka fuseriny a trapenia. Zubarovi na klinike som povedala, ze som rodila 4x, ale radsej pojdem aj piaty raz rodit, ako toto. Zistil, ze moja zubarka bez mikroskopu a vybavenia, to nemohla ani dobre vycistit, lebo kanalik bol uzky a zahnuty, on mi to rozsiroval a cistil asi hodinu pod mikroskopom, a potom dalsiu hodinu plnil a dostavoval zub. Zapal som mala uz v kosti. Postupne ta bolest odznela a zub je funkcny.
Takze ja radim kvalitnu endodonciu alebo vytrhnut, bohuzial.
No ja ti viem jedine na tú bolesť poradiť Cetalgen, inak neviem, čo také by som viacej...

@seron2 nerozumiem.