Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom sk vlakov. Vlakom som nešla už pomaly 10 rokov, a preto ma zaujíma aký je súčasný stav. Chcem ísť z KE do ZA aj s deťmi, a moja zásadná otázka je, či fungujú wc-ka vo vlakoch. Lebo ja keď som šla naposledy pred tými x rokmi, tak nefungovali wc v celom vlaku.... Ale je pravda, že to bol regio jet. Vďaka za vaše skúsenosti.
Ked pojdes rychlikom tak vo vsetkych WC funguju a su aj celkom udrziavane.
Pre deti si vybav preukazky na bezplatnu prepravu, kup listky a miestenky ne konkretny vlak cez inernet, treba kupit vcas, lebo niekedy su nulove listky vypradane. Potom uz len nastupis do vlaku a cestujes.
Regiojet ide z KE do ZA a ma krásne WC, ak si dáte aplikáciu a idete do zony, kde máte servis viete si cez appku objednať kávičku, jedlo, ak bude chuť a viete to online
@s_o_n_i_k_e Išla som s 9 r. dcérou RegioJetom na trase Vrútky - Praha, v triede Relax, kde sa síce steward bol niekoľkokrát spýtať, či si niečo prosíme, čo beriem ako fakt plus, aj sedadlá neskutočne pohodlné, no v celom vagóne boli wc mimo prevádzky. Museli sme prejsť na druhý koniec ďalšieho vagóna, ak sme chceli ísť na wc. Necestujem s touto spoločnosťou často, tak chcem veriť, že to bola blbá náhoda...
@s_o_n_i_k_e regio má vlastné predajne, jasne že v pokladni zssr ti nepredá lístok na vlak ktorý nie je ich ♀️
@caramellka neviem mne sa to nestalo u regio ani leo , zato u žsr pravidelne
@caramellka tak moja svokra chodi streku z Wien do Villach s ÖBB a uz viac krat sa stalo, ze na 4,5 hod trade nefungovala ziadna toaleta. Akoze vlak, kde listok casto vyjde aj 60-80 eur na jednu cestu. To len aby SK nebolo akoze za trest Svokru skoro porazilo, mala dojem, ze ich tam zozerie od jedu. Lebo to neni 20 min trasa
@majusik1304 nedavno sme sli Ke-Ba...tiez po x rokoch bez skusenosti s vlakmi a bola som milo prekvapena...aj mydlo, modernejsie wc, urierky, toaletak. Ale stalo sa, ze sa pokazilo a potom hladat druhe.
@caramellka tiež som zažila dúfam, že jednu náhodu...po nástupení do vlaku nas sprievodca rozhadzal po celom vlaku... odpoveď som sa nedozvedela, že prečo...boli sme traja...nikto si za celú cestu neprisadol...a aj tak keď som si sadla k synovi prišiel a hučal aby som si presadila tam,kde má usadil...odvtedy nemám odvahu cestovať touto záhadnou spoločnosťou
ZSSK sa snaží čo sa týka týchto vecí, urobili veľký pokrok čo sa týka čistoty, predbežne sa upratujú vozne aj toalety vždy pred odchodom vlaku-nabehne čata upratovacia. Samozrejme stav toaliet závisí od pasažierov a môže sa stať že nejaké sa pokazia, ale nemal by byť problém. Regiojetom by som nešla, to je proste len biznis zaplatiť si za služby navyše, ale úroveň katastrofálna, napríklad známej v lete do Prahy celú cestu nefungovala klíma a to som čítala také prípady častejšie.
@sara07 Tak to je fajn. Ako píšem, verím, že to bola blbá náhoda. S ZSSK cestujem častejšie, občas prvou triedou, občas druhou, ale trasy do 2,5 hod. Moja dcéra tam niekedy na wc ani nejde, keď zbadá v akom je stave. No býva to samozrejme aj v pohode a pravda je, že my väčšinou nastupujeme, keď ma vlak už tak takmer polovicu trasy za sebou.
@kiki68 Ja vôbec nenadavam, že to bolo kvôli tomu, že to bol vlak SK/CZ, len tiež sme šli 5 a pol hod. a lístok nebol úplne lacný, napriek tomu sme našli funkčné wc až vo vagóne v nižšej triede, to ma prekvapilo.
@miskakyska Fuuuha, tak ja som schválne kúpila miesta tak, aby sme mali 1 sedadlo, stolík, oproti 1 sedadlo, z jednej strany chodbicka, z druhej okno, nech máme 5 a pol hod. pohodlie, takže to keby nás presadili inde, tak ma švihne...🫣 Tak to musel byť pre vás fakt nepríjemný zážitok ..
V každom vagone máš 2 wecka, nestalo sa mi ,aby nefungovali, väčšinou sú čisté,toaletak,utierky,mydlo kým to niekto z pasažierov nepo......
@luckabj82 no maler nastane, ked ich personal zamkne. To sa stalo svokre, behala po celom vlaku a snazila sa niekoho odchytit, nech to laskavo odomkne, strasne nadavala na nich a zial nebolo to raz, co to zamkli. Mne sa to zial stalo tiez, ale isla som 30 min, cize to clovek nejak vydrzi bez wc. Tiez to bol rychlik prave z KL smer Villach.
@majusik1304 Ja to tak zhrniem, že ak vlak bude vyrážať z KE (alebo niekde poblíž), wc budú v dobrom stave. Záleží od toho, akí pasažieri ich počas cesty využijú, teda všetko je to o ľuďoch. Niekedy bohužiaľ len akože "ľuďoch", keď som videla aj wc so stenami a dverami natretymi exkrementami.♀️ Niekedy sú wc v použiteľnom stave až do BA. Nie je to o žiadnej konkrétnej prepravnej spoločnosti, podľa môjho názoru, je to o ľuďoch, ktorí tými vlakmi cestujú...
@caramellka tiež si myslim, možno sa stane sem tam že sa fakt pokazi ale ked sa upcha tak čo s ním, darmo dáš obrázky čo sa tam nema hadzat,
ako fakt znečistia už ho len zamknut žial
Nedávno som cestovala do Liptovského Mikuláša Tatranom Bratislava- Žilina- Košice a bol to navonok moderný, čistý vagón vrátane WC Dokonca aj prípoj na trase Nitra- Bratislava Nové Mesto bol čistý
@majusik1304 asi ste zaspala dobu
@milenavarholova len preto, že človek necestuje vlakom zaspal dobu?... Zaujímavé uvažovanie.
V štvrtok 24.4 som išla z Košíc do Trenčína, hneď som išla na vecko kým sme ešte stali na stanici.Otvorím poklop a tam nasrané až po vrch .Potom sa tam na to chodili pozerať ôsmaci na výlete a mali z toho srandu, keď niekoho naplno.
@majusik1304 Wecka fungujú,len počítaj že ak si kúpiš lístok na stanici,priplatíš si euro,ak vo vlaku u sprievodcu tak priplatok tuším 3 eurá.Musíšcsi stiahnuť aplikáciu železnice a vyklikať si lístok tam.Alebo ak je to krátka trasa,stačí ti sms časový lístok.