Cisársky rez
Zdravím,
Chcela by som sa informovať mamičiek, ktoré majú za sebou sekciu ako dlho citili jazvu poprípade okolie jazvy
Som skoro 10m po sekcii ale dosť často citim jazvu zvonku je pekna keďže šitu som ju "nemala" len na boku boli stehy
Lenže boky jazvy obcas stipu alebo take zvláštne pocity mam poprípade ked malá sa zaprie s rukami na brucho ak lezim a chce cezo mna prejst....zo začiatku som myslela ze mam tesnu spodnú bielizen alebo oblečenie ale nic mi neprechádza cez jazvu aj tak skoro kazdy den citim niekedy viac niekedy menej....
Bola som aj na preventívke po 8m od porodu lekarka povedala podla usg bolo je všetko poriadku a pekna jazva
Rada si vypocujem vase nazory a skúsenosti

@zuzkaa1991 mne to citlivé už aj zostalo, aj niekoľko rokov po pôrode. A do jednej strany jazvy som pravidelne pri otáčaní na posteli dostavala take kŕče, že som musela predychavat pár sekund. Pravdepodobne som tam mala zrast. Ale po 6,5roku som mala druhu sekciu, a teda to sa nedá porovnat, po 2-3tyzdnoch som nič necítila, ako keby som ani rezana nebola. Ale to okolie keď mi napr skočí malý tam tak to ano je to máličko citlivé (som 2,5r po druhej sekcii) ale je to podstatne rozdielne ako po prvej sekci.
Ale po tej prvej sekcii som fakt bola riadne dogabaná.