Čo musia budúci prváci už vedieť
Ahojte ,cvičíte s budúcimi prvákmi doma aj písanie?Napr.moje prvé čiary ?Mojej to veľmi nejde zase tlačeným písať vie aj príklady si napíše od 1-10 a vypočíta.Mám aj staršieho syna no je špeci.skole tak už sa v tom nevyznám
hlavne byť samostatný , a vedieť vydržať aj bez mamy. Vedieť obsedieť na zadku cez hodinu.
Ak prešla zápisom,tak je zrejme pripravená. To,čo píšeš je síce pekné, ovláda to aj môj syn,teda s počtami dokonca ešte omnoho viac,ale najdôležitejšie je vedieť samoobslužné činnosti a vedieť dávať pozor,kde si dala svoje veci.
😂 Niektoré tu máte parádne rady. Syn ide do 4 tr a každé jedno rodičovské hovorí učiteľka o tom ako sa deti cez hodiny rozprávajú a nedávajú pozor. V podstate to isté ako keď som ja chodila do školy 😂 Dokonca u prvákov nie je nutné sedieť a pracovať 45 minút vkuse. Striedajú sa im činnosti aj za hravé. Čiže neviem či tie anonymi majú deti do 9 rokov, ale skôr si myslím že nie.
Ja som nic netrenovala s detmi, ked sli do prvej triedy, akoze naco? 🫣. A co sa budu ucit v tej skole akoze?
Neboj na pismenka,citanie bude mat 3roky,ak to bude skor vediet bude sa nudit a vymyslat.Nova reforma,uz ten sk.povinne,ci az buduci??
Neboj na pismenka,citanie bude mat 3roky,ak to bude skor vediet bude sa nudit a vymyslat.Nova reforma,uz ten sk.povinne,ci az buduci??
@anonym_deb587 Od tohto septembra.
@anonym_deb587 tento rok
Moj vie pisat napise normalne co mu poviem tlacenym ale ciary, kruhy toto neznasa a kreslit vobec 😂 on len s autami naraba, garazami a podobne tak snad sa rozbehne
@anonym_deb587 Od tohto septembra.
@andulka220989 no som zvedava,nasho to tiez neminie ale teda dufam,ze uz budu vediet ako tak vychytat muchy celej tejto blaznivej reformi,a tie stredne skoly,na to som velmi zvedava.
@anonym_deb587 tento rok
Moj vie pisat napise normalne co mu poviem tlacenym ale ciary, kruhy toto neznasa a kreslit vobec 😂 on len s autami naraba, garazami a podobne tak snad sa rozbehne
@ariannazara To sú grafomotoricke cvičenia. V podstate časti písanej abecedy. Akurát, že som niekde počula že už sa nebudú deti učiť písanú abecedu.....
@ariannazara To sú grafomotoricke cvičenia. V podstate časti písanej abecedy. Akurát, že som niekde počula že už sa nebudú deti učiť písanú abecedu.....
@andulka220989 sama som zvedava ako to bude ;)
@andulka220989 mamina kamoška má vnučku a oni sa už písaním naučia, len tlačené.
hlavne byť samostatný , a vedieť vydržať aj bez mamy. Vedieť obsedieť na zadku cez hodinu.
@anonym_c683d6 Môjho syna budú musieť prilepiť k stoličke aby obsedel 🫣
Písmená sa naučí v škole, môže trénovať ruku ale na to stačí kreslenie a rôzne činnosti doma.
Netreba ucit pisat, to sa naucia v skole. Potom maju zle navyky a tazko sa oduca. Treba trenovat jemnu motoriku, strihat, lepit, kreslit , aby ich neboleli rucky pri pisani, trochu ucit samostatnosti. To je vsetko. Ostatne veci detom odovzdame my🙂
Nič špeciálne som s nimi necvičila, v škôlke dostali základ, čo potrebujú a ostatok je na ucitelkinej profesionalite a šikovnosti v 1.triede.
hlavne, aby islo do skoly so zvladnutymi zasadami slusneho spravania 😉, tym nenarazam na teba konkretne, ale vseobecne detom v dnesnej dobe chyba hlavne toto. A inak doma vela kreslit, malovat , strihat, chytat loptu, hybat sa 😉

Prvé čiary, kruhy atď.budu trénovať prvé 3 -4 mesiace. Písať pomaly začnú až po prvom polroku. Teda aspoň u nás to tak bolo. A nie neučila som nič dopredu, hoci veľké tlačené písmená už vedel (sám chcel).