icon

Čo musia budúci prváci už vedieť

kavicka12
Dnes o 13:33

Ahojte ,cvičíte s budúcimi prvákmi doma aj písanie?Napr.moje prvé čiary ?Mojej to veľmi nejde zase tlačeným písať vie aj príklady si napíše od 1-10 a vypočíta.Mám aj staršieho syna no je špeci.skole tak už sa v tom nevyznám

andulka220989
Dnes o 13:36

Prvé čiary, kruhy atď.budu trénovať prvé 3 -4 mesiace. Písať pomaly začnú až po prvom polroku. Teda aspoň u nás to tak bolo. A nie neučila som nič dopredu, hoci veľké tlačené písmená už vedel (sám chcel).

anonym_c683d6
Dnes o 13:37

hlavne byť samostatný , a vedieť vydržať aj bez mamy. Vedieť obsedieť na zadku cez hodinu.

domka222
Dnes o 13:44

Ak prešla zápisom,tak je zrejme pripravená. To,čo píšeš je síce pekné, ovláda to aj môj syn,teda s počtami dokonca ešte omnoho viac,ale najdôležitejšie je vedieť samoobslužné činnosti a vedieť dávať pozor,kde si dala svoje veci.

anonym_7a5d9e
Dnes o 13:50

@kavicka12 samostatnosť a sústredenie

andulka220989
Dnes o 13:53

😂 Niektoré tu máte parádne rady. Syn ide do 4 tr a každé jedno rodičovské hovorí učiteľka o tom ako sa deti cez hodiny rozprávajú a nedávajú pozor. V podstate to isté ako keď som ja chodila do školy 😂 Dokonca u prvákov nie je nutné sedieť a pracovať 45 minút vkuse. Striedajú sa im činnosti aj za hravé. Čiže neviem či tie anonymi majú deti do 9 rokov, ale skôr si myslím že nie.

anonym_6ccb6f
Dnes o 13:59

Ja som nic netrenovala s detmi, ked sli do prvej triedy, akoze naco? 🫣. A co sa budu ucit v tej skole akoze?

anonym_deb587
Dnes o 14:01

Neboj na pismenka,citanie bude mat 3roky,ak to bude skor vediet bude sa nudit a vymyslat.Nova reforma,uz ten sk.povinne,ci az buduci??

andulka220989
Dnes o 14:03
@anonym_deb587

Neboj na pismenka,citanie bude mat 3roky,ak to bude skor vediet bude sa nudit a vymyslat.Nova reforma,uz ten sk.povinne,ci az buduci??

@anonym_deb587 Od tohto septembra.

ariannazara
Dnes o 14:03
@anonym_deb587

@anonym_deb587 tento rok
Moj vie pisat napise normalne co mu poviem tlacenym ale ciary, kruhy toto neznasa a kreslit vobec 😂 on len s autami naraba, garazami a podobne tak snad sa rozbehne

anonym_deb587
Dnes o 14:05
@andulka220989

@anonym_deb587 Od tohto septembra.

@andulka220989 no som zvedava,nasho to tiez neminie ale teda dufam,ze uz budu vediet ako tak vychytat muchy celej tejto blaznivej reformi,a tie stredne skoly,na to som velmi zvedava.

andulka220989
Dnes o 14:11
@ariannazara

@anonym_deb587 tento rok
Moj vie pisat napise normalne co mu poviem tlacenym ale ciary, kruhy toto neznasa a kreslit vobec 😂 on len s autami naraba, garazami a podobne tak snad sa rozbehne

@ariannazara To sú grafomotoricke cvičenia. V podstate časti písanej abecedy. Akurát, že som niekde počula že už sa nebudú deti učiť písanú abecedu.....

ariannazara
Dnes o 14:15
@andulka220989

@ariannazara To sú grafomotoricke cvičenia. V podstate časti písanej abecedy. Akurát, že som niekde počula že už sa nebudú deti učiť písanú abecedu.....

@andulka220989 sama som zvedava ako to bude ;)

anonym_5f799f
Dnes o 14:25
@andulka220989

@andulka220989 mamina kamoška má vnučku a oni sa už písaním naučia, len tlačené.

anonym_c085b9
Dnes o 14:26
@anonym_c683d6

hlavne byť samostatný , a vedieť vydržať aj bez mamy. Vedieť obsedieť na zadku cez hodinu.

@anonym_c683d6 Môjho syna budú musieť prilepiť k stoličke aby obsedel 🫣

chocolate_cake
Dnes o 14:30

Nie, nič, bude sa to učiť v škole.

januska12323
Dnes o 14:53

Písmená sa naučí v škole, môže trénovať ruku ale na to stačí kreslenie a rôzne činnosti doma.

anonym_333686
Dnes o 14:58

Netreba ucit pisat, to sa naucia v skole. Potom maju zle navyky a tazko sa oduca. Treba trenovat jemnu motoriku, strihat, lepit, kreslit , aby ich neboleli rucky pri pisani, trochu ucit samostatnosti. To je vsetko. Ostatne veci detom odovzdame my🙂

zuzana2910
Dnes o 15:20

Nič špeciálne som s nimi necvičila, v škôlke dostali základ, čo potrebujú a ostatok je na ucitelkinej profesionalite a šikovnosti v 1.triede.

kajus_a
Dnes o 16:52

hlavne, aby islo do skoly so zvladnutymi zasadami slusneho spravania 😉, tym nenarazam na teba konkretne, ale vseobecne detom v dnesnej dobe chyba hlavne toto. A inak doma vela kreslit, malovat , strihat, chytat loptu, hybat sa 😉