Čo robiť v tejto situácii s dieťaťom ?
Dobrý deň prosim vás, potrebujem radu , čo robiť v prípade, že matka ex partnerka nášho dieťaťa nemá záujem spolupracovať somnou ako matka , lebo môj záujem je taký, aby dieťa malo rovnaký čas s matkou aj s otcom a aby rodičia spolu dobre vychádzali aby dieťa necítilo napätie medzi rodičmi a cítilo ,že je všetko v poriadku ,a ,že máme obaja záujem na tom aby dieťa malo oboch rodičov i napriek tomu čo sa medzi nami stalo. Lenže pokiaľ ja nezisťujem ona mi nikdy nedá žiadne informácie ohľadom dieťaťa nedá, veľa vecí si robí po svojom bez toho aby sa ma opýtala dá mi vedieť iba tam kde vyslovene potrebuje môj súhlas, zrkadlí moje alebo jej správanie ale takým spôsobom aby to jej strane vyhovovalo, nikdy sa na veci nepozerá objektívne tak aby sme spolu vychádzali ako rodičia, slušne sa k nej správam a malú vediem k tomu aby malo radu aj moju a jej rodinu i napriek tomu ,že jej matka je proti tomu aby kumne chodilo dieťa prespávať alebo aby sme mali striedavú, máme upravu styku tak ,že je v jej osobnej starostlivosti ale stým ,že máme rovnaké práva, ani nechce aby som si ja ako otec budoval vzťah s našim dieťaťom a trávil sním čas, pretože mi to zamedzuje ale iba spôsobom ktorým môže a stále sa vyhovará nato ,že to je všetko kôli ,,dieťaťu,, Ja robím dosť často aj veľa ústupkov a aj ten malý čas čo mi ostavá sňou teraz, aj to ,že mi dieťa odmieta dávať bez akékohoľvek relevantného dôvodu na noc kumne aspoň na skúšku, síce ide mať teraz 3 roky za par dni a chápem, že je malé ale nevídim dôvod prečo by to nemohlo byť aspoň na skúšku ,že keby bol problém jej ju normálne zaveziem domov som povedal . Dieťa si potrebuje zvykať aj na mňa ako otca. Ja sa s ňou ,vždy snažím slušne komunikovať , lenže keď ona sa rozhodne reagovať tak vždy sa buď postaví do útočnej pozície alebo do pozície obete, nikdy nerieši problém ako mama tak aby sme spolu mohli normálne vychádzať a aby hladala nejaké kompromisy, vedeli si nejak vzájomne pomôcť a vzájomne riešit výchovu nášho dieťaťa a všetko okolo neho. My sme sa rozišli kôli tomu , že ma ona podviedla a našla si nového partnera, ktorého si ku nim domov nasťahovali , ona býva s rodičmi v dome, nikdy nechcela ist somnou bývať do vlastného keď som to chcel riešiť ,proste už má nového partnera už nie je stým s ktorým ma podviedla, ja som sa o dieťa plnohodnotne staral, ja som sice pracoval na turnusy, ale vzdy ked som bol doma, som jej pomahal starat sa o dieta, rano aby vstavat nemusela, prebalil,prezliekol,dal najest , kupal , proste len chcem tym povedat, ze som bol otec ktory sa staral o dieta a aj som prispieval , my sme nikdy medzi sebou nemali problemy nejake vazne , ani sme si nikdy nenadavali . Proste situacia este ako tak bola v poriadku pri tom partnerovi ktoreho mala pomne akonahle prisiel tento novz partner tak sa situacia dost vyrazne zmenila,jej mama je proti tomu aby umna nocovala a je proti striedavej starostlivosti , naposledy mi zo strany matky ako ex partnerky bolo vycitane to, ze vraj manipulujem s dietatom len preto ,ze malej som povedal ze prisla ponu mama a ujo, a ze preco vravim dietatu ze jej partner je ujo ....... Normalne slusne oslovenie, nic zle som na nikoho nevravel .A sa jej nepacilo ze je ako cudzi a este dala splnomocnenie na vyzdvihnutie dietata zo skolky ,jemu lenze mne sa to nepacilo , ja som bol zato aby vyzdvihovala len najblizsia rodina, a aby partneri nemali take kompetencie aby to nezneuzili ak sa nieco stane medzi nimi ... Ze ona si bude robit co chce , teraz sa stala taka vec , ze neviem co si mam otom mysliet ale mam podozrenie na manipulaciu : ked som si prisiel po dieta, tak dieta zacalo silno plakat a a odmietat ma a nechcelo ist kumne somnou do auta , je mi strasne luto ze toto musi zazivat,a ze sa snazim vychadzat s matkou ale ona odmieta ona sa iba navonok tvari ,ze musi, ona nekomunikuje a ked komunikuje vzdy v obranom alebo utocnom style a dakedy to strasne dlho trva kym zareaguje naspat ,nikdy nie tak aby sme slusne spolu vychadzali ,a dakedy si hovorim či ja som len hlupak ,ze takto reagujem a mam zaujem o kontakt so svojim dietatom a chcem aby sme dobre vychadzali, podotykam my sme to dieta planovali to nebolo nahodne, a na zaciatku toho ked prva nevera prepukla tak chcela aby dieta travilo cas somnou lenze jej mama mojej ex partnerky nieje zastancom toho aby dieta lietalo kade tade a ona sama povedala ,ze keby jej sa take stalo v minulosti ona by dieta otcovi nedavala ,ze by si aj vymyslala to mi ale povedala iba medzi 4 ocami,vzdy povedala ,ze k nim domov nik nepojde a vzdy tam niekoho ubytovala, tak sa pytam, ako sa da takato situacia vyriesit ? Snazim sa slusne vychadzat, Platim na cas, dietatu sa venujem, respektujem zakony, Co este mozem viac urobit ? Ked podla ex partnerky som ja jej zivotny ,,omyl,, .
Nájsť dobrého právnika. Nič iné ti nepomôže a tvrdo sa domáhať svojich práv
Jasne. Ma aj otec aj matka rovnake prava. Aj povinnosti.
Len to prosim rieste v prospech dietata a nie na vynucovanie si neviem coho ☹
Vzdy naozaj vzdy pozerajte prv na dieta. Niekedy aj ro vlastne ego kusok bokom. Lebo neublizite sebe ale dietatu ☹
Jasne. Ma aj otec aj matka rovnake prava. Aj povinnosti.
Len to prosim rieste v prospech dietata a nie na vynucovanie si neviem coho ☹
Vzdy naozaj vzdy pozerajte prv na dieta. Niekedy aj ro vlastne ego kusok bokom. Lebo neublizite sebe ale dietatu ☹
@anonym_7b49b7 a ako by som mal podla vas postupovat? Lebo snazim sa aby matka somnou vychadzala, vzdy jej vyhoviem s casom aj ked chce vymenit, platim na cas, slusne snou komunikujem , pytam sa, zaujimam sa,a ona vzdy bud sa da do obrany alebo do utoku, moje ego ide stranou ked riesim to najlepsie pre dieta, ale vzdy ked mi navrhne ona nejake riesenie vzdy je to len v prospech jej strany ona sa nikdy nepozera nato napr ,ze vies co dneska by sme mohli nase dieta dat dneska k tebe spat ze ci bude v poriadku, ja by osm povedal jasne dakujem vyskusame ak nebude este pripravena ja ti ju donesiem domov ,nemam stym problem, nebudem nic silit ani robit proti nasilu. Ale aj jedna aj druha rodina chce aby dieta snimi travilo cas, a ako sa tato vec da vyriesit? Ked matka stale len ona ona ona iba jej veci, a ked spravi ustupok tak taky ,ze no nepaci sa mi to ale mozes teraz tento den prist po dieta , namiesto toho aby sa snazila somnou spolupracovat ego dala bokom a somnou spolupracovala, nemusela si somnou robit rodinu ak ju nechcela mat alebo nebola nanu prirpavena, nikto ju dotoho netlacil, bolo to jej dobrovolne slobodne rozhodnutie a ked zistila ze ten zivot s dietatom je iny,a potom ked je novy partner tak ona by ho videla najradsej ako nahradneho otca ale zamedzit a nenavidiet ex partnera s ktorym ma dieta je v poriadku .
Nerieš s ňou jej život iba čisto debaty ohľadom dieťaťa. Máte všetko na papieri? Tak to dodržuj. Ak nie vybav to cez súd, výživné aj jasne dané termíny stretnutí. Áno dieťa je ešte malé a ako uja môže vnímať teba keďže s nimi nežiješ a nežil si poriadne ani pred rokmi. Rob všetko v záujme dieťaťa nie svojho ega.
Nerieš s ňou jej život iba čisto debaty ohľadom dieťaťa. Máte všetko na papieri? Tak to dodržuj. Ak nie vybav to cez súd, výživné aj jasne dané termíny stretnutí. Áno dieťa je ešte malé a ako uja môže vnímať teba keďže s nimi nežiješ a nežil si poriadne ani pred rokmi. Rob všetko v záujme dieťaťa nie svojho ega.
@januska12323 tak ja riesim vsetko primarne ohladne dietata, ja jej zivot prave neriesim iba to co by zasahovalo do vyvoja dietata,jedine oco sa snazim aby somnou vychadzala a riesila somnou veci ohladom dietata , davala mi informacie, rozumne sa somnou dohadovala, ja chcem aby mi dieta skusila dat aj cez noc ona to ale odmieta alebo sa vyhne odpovedi preco, mali sme sudom stanovene veci lenze koli adaptacii vskolke povedala ze ci to neurobime tak ,ze ona si ju bude nosit do skolky a brat ze aspon na adaptaciu, a ze mne ostanu vikendy snou ale tak ze ju vraciam ze nenocuje umna, lenze zrazu prekrutila ze jej rodicia chodia do roboty a ze vikendy snou nemaju kedy byt ked ju ja teraz mam na vikendy, a ze maju oslavu ci ju v nedelu nenecham tak som povedal ze chcem ale kompromis napr ist pre nu do skolky alebo ju zo skolky vyzdvihnut cez tyzden, a boli sme dohodnuty ze ked mam ju teda len vikendy aby som snou bol tak este sviatky ktore budu dokym neskonci adaptacny proces.Ale sudom je to nariadene inak a to sa jej nepacilo ze tym padom by som ju ja musel bravat zo skolky ale ze nie lebo ze dieta ju caka a nie mna .. Moje ego ide stranou a preto sa snazim vzdy rozumen dohodnut v prospech dietata jedine oco mi ide aby sme ako rodicia spolu vychadzali a aby dieta sa snazilo adaptovat aj na nocovanie umna a tvorenie si vztahu somnou a suhlasim s tebou ze ma tak moze vnimat, ze sice mi hovori ze som otec ale ze to tak este nevnima kedze je tam iny chlap ktory zaspava pri mame .
A dovody preco ti dieta nechce da? kedy ste sa rozišli??
Vies sa o dieta postarat?zapajal si sa do starostlivosti aj predtym? Vies dietatu navarit? Vies kolko vazi keby dostalo teplotu ze kolko lieku mu podat? Aj aky liek?
Ako si sa staral doteraz ked jej to zrazu prekaza?
dobry pravnik, sud a ziadost na striedavku

Nájdi si dobrého právnika a rieš to cez súd. Držím palce.