icon

Čo pomáha pri tetanii a úzkostnej depresívnej poruche?

terka776
Dnes o 14:39

Tento rok čakal pre mna cely zle .. bola som u neurologicky aj s tetaniou aj úzkosťami ešte k tomu komolet zablokovana chrbtica teraz je to lepšie záchvaty si musím zaklopať nemám teraz fungujem normálne ale necítim sa stále na 100% a dávala som sem aj príspevok ohľadom tohto lebo by neurologicka predpísala pragiolu tu som užívala 17 dni a musela som ju vysadiť pretože mi nesedla a dala mi namiesto toho magnosolv tak som sa potešila a užívala som ho ako som mala asi 7-8 dni každý deň som mala hnačku,boľavý žalúdok bolo mi zle tak som sa vrátila na magnerot som objednaná ku fizioterapeutovi ale chcela by som toto nejako riešiť nechcem aby sa mi vracali tieto zle obdobia ani po roku ani po dvoch chcem normálne žiť a fungovať ako iné baby v mojom veku … prosím co vám pomohlo ?

martinmmartin
Dnes o 15:00

Je fascinujuce ako niektori ludia vobec nemaju b hlave zaklopku a sami seba presvedcia ze ich iritacie zaujimaju cely svet

anonym_19da5e
Dnes o 15:04
@martinmmartin

Je fascinujuce ako niektori ludia vobec nemaju b hlave zaklopku a sami seba presvedcia ze ich iritacie zaujimaju cely svet

@martinmmartin Podľa mňa jej má rodina plné zuby, samé sťažnosti, pseudodiagnózy a fnukanie, kto by to vydržal?
@terka776 Normálne sa vzchop a funguj. Pracuj, hyb sa, sportuj, nepozoruj sa ako posadnutá, venuj pozornosť inym veciam a budes žiť ako ostatní.

terka776
autor
Dnes o 15:08
@anonym_19da5e

@martinmmartin Podľa mňa jej má rodina plné zuby, samé sťažnosti, pseudodiagnózy a fnukanie, kto by to vydržal?
@terka776 Normálne sa vzchop a funguj. Pracuj, hyb sa, sportuj, nepozoruj sa ako posadnutá, venuj pozornosť inym veciam a budes žiť ako ostatní.

@anonym_19da5e nereagujte na niečo čomu nerozumiete niesom na to zvedavá

anonym_cdb43a
Dnes o 15:18

Beriem AD a zmierila som sa s tým, že mám diagnózu a nikdy úplne nebudem ako zdravý človek. Tetania je doživotná diagnóza a úzkosti viac menej takisto. Je obdobie, kedy je to lepšie a pri záťaži je to horšie. Prestala som piť alkohol a fajčiť, kofeín som vymenila za bezkofeínovú kávu, nepijem colu ani čierny čaj a energeťáky. Spím pravidelne aspoň 8 hodín, športujem, snažím sa byť mimo sociálnych sietí (nemám ig ani tiktok). Naučila som sa dychové techniky a vždy mám po ruke magnézium. Stavy mi zhoršuje PMS a prvé dní MS. Treba sa naučiť počúvať svoje telo a signály, že niečo je zlé a odpočívať.

terka776
autor
Dnes o 15:23
@anonym_cdb43a

Beriem AD a zmierila som sa s tým, že mám diagnózu a nikdy úplne nebudem ako zdravý človek. Tetania je doživotná diagnóza a úzkosti viac menej takisto. Je obdobie, kedy je to lepšie a pri záťaži je to horšie. Prestala som piť alkohol a fajčiť, kofeín som vymenila za bezkofeínovú kávu, nepijem colu ani čierny čaj a energeťáky. Spím pravidelne aspoň 8 hodín, športujem, snažím sa byť mimo sociálnych sietí (nemám ig ani tiktok). Naučila som sa dychové techniky a vždy mám po ruke magnézium. Stavy mi zhoršuje PMS a prvé dní MS. Treba sa naučiť počúvať svoje telo a signály, že niečo je zlé a odpočívať.

@anonym_cdb43a tetaniu mám 11 rokov a uzkostno depresivnu poruchu mi povedal ze mám psychiater v roku 2024 v tom roku som zistila ze som aj chudokrvna mám to chronické a takto som fungovala tie celé roky..vitamíny,lepšia strava pocuvala som svoje telo a vedela som už po čase co chce co mu chyba.. antidepresíva som nikdy nebrala skúšala som nesadli tak som sa na to vykašľala a prekonala to sama ale teraz som zistila ze tento stav je kolísavý raz je lepšie raz je horšie ale to sa predsa nedá aby človek užíval do konca života lieky aby tieto kolísavé stavy nemal … netušila som ze s týmto budem žiť cely život

domkakvet
Dnes o 15:24
@terka776

@anonym_cdb43a tetaniu mám 11 rokov a uzkostno depresivnu poruchu mi povedal ze mám psychiater v roku 2024 v tom roku som zistila ze som aj chudokrvna mám to chronické a takto som fungovala tie celé roky..vitamíny,lepšia strava pocuvala som svoje telo a vedela som už po čase co chce co mu chyba.. antidepresíva som nikdy nebrala skúšala som nesadli tak som sa na to vykašľala a prekonala to sama ale teraz som zistila ze tento stav je kolísavý raz je lepšie raz je horšie ale to sa predsa nedá aby človek užíval do konca života lieky aby tieto kolísavé stavy nemal … netušila som ze s týmto budem žiť cely život

@terka776 uz si to prekonala sama, tak skus aj teraz, zacni sa zdravo stravovat a sportovat.

matus229
Dnes o 15:31

Nemusí to byt na celý život. Pri antidepresivach to niekedy stačí aj niekoľko rokov zastabilizovať … inak trochu aj nechápem, prečo je v spoločnosti stále taký názor, že hlavne nebrať lieky celý život. Podľa mňa sú aj škodlivejšie veci, život s depresiou reálne podstatne viac zhoršuje zdravie ako lieky. Človek s cukrovkou bude tiež celý život pichat inzulín.

anonym_cdb43a
Dnes o 15:36
@terka776

@terka776 obe diagnozy su na cely zivot. Ja mam k tomu aj hypotyreozu, aj anemiu chronicku, aj CCS. Ale žijem, existujem, zmenila som svoje nastavenie a zvládam. Sú horšie dni, sú lepšie dni. Treba to prijať.

terka776
autor
Dnes o 15:38
@domkakvet

@terka776 uz si to prekonala sama, tak skus aj teraz, zacni sa zdravo stravovat a sportovat.

@domkakvet lenže človeka to prestane po tých rokoch baviť je to náročné

terka776
autor
Dnes o 15:43
@anonym_cdb43a

@terka776 obe diagnozy su na cely zivot. Ja mam k tomu aj hypotyreozu, aj anemiu chronicku, aj CCS. Ale žijem, existujem, zmenila som svoje nastavenie a zvládam. Sú horšie dni, sú lepšie dni. Treba to prijať.

@anonym_cdb43a neviem či to dokážem

anonym_cdb43a
Dnes o 15:45
@terka776

@anonym_cdb43a neviem či to dokážem

@terka776 tak to neprijmi a bojuj sama so sebou každý deň. Pravdepodobne z toho pramení tvoja úzkosť, nevieš prijať, že by si nebola dokonalá. Život nie je rozprávka, čím skôr sa to naučíš, tým lepšie. Ja som ochorela keď som mala 21r.

anonym_3e1136
Dnes o 15:50

@terka776 mne na depresiu, sebapoškodzovanie, tetániu a podobné sprostosti čo popisuješ pomohlo nefňukať, nesledovať každú chujovinu na sebe, vysadiť všetky lieky, športovať, silový tréning, zdravá strava, minimum socialnych sietí, žiadna prokrastinácia, našla som si koníčky, mám super pravidelný spánok a všetko je zrazu úplne super. Tetániu nemám už 5 rokov a už 5 rokov nemám žiadne depresie a pod. Nájdi si terapeuta a prestaň sa ľutovať. Makaj na sebe.