Dieťa a čas
Ahojte. Ani neviem ako začať aby ste ma pochopili ale asi začnem od seba..Som bezdetná mladá baba, nemám žiadne záväzky, ani extra nevyhnutné povinnosti
Nastúpila som pred polrokom do prace kde som spoznala aktuálneho partnera. Ma 30, zaľúbila som sa doňho až postupne. Bola som ranená a sklamaná po 2 nevydarených vzťahoch. Od začiatku mi partner povedal že ma 1 dieťa (dcéru) s ex. Po mesiaci a pol nášho vzťahu ma s ňou aj zoznámil. Najskôr mi to nevadilo, no postupom času som začala byt frustrovaná z toho že nonstop musí partner komunikovat s ex kvôli dieťaťu. Síce len základnee veci, no vychádzajú spolu dobre. Pracujeme v tej istej práci, takže máme aj dni spoločného voľna. Síce s ním nebyvam ale chodím tam k nemu na 2 týždne a keď mame voľno, tak čas trávime len s jeho dcerou ktorej sa venujem naplno aj ja. Malá má 4 roky. Je zlata, no extrémne rozmaznaná.. je to dieťa ktoré za nič nemôže, to mi je jasne..Ale mne chyba čas strávený iba s nim. Aspoň jeden víkend bez nej len my dvaja. Dokonca mám pocit že partner je ešte viacej s malou ako jej mama. Pretože aj cez týždeň chodí pre ňu do škôlky a o 19:30 ju chodí vyzdvihovať jej matka od neho. Víkendy keď nepracuje malá tam aj prespáva 3 dni. Sme spolu 5 mesiacov ochvilu, a ani raz sme neboli spolu sami dvaja na nejaké rande alebo víkend len pre nás. Trápi ma to pretože takto som si to nepredstavovala. Keď má striedavú starostlivosť po dohode s jej matkou, čakala by som že keď chce aj partnerku, tak si bude ten čas vedieť nejak rozložiť. Keď je malá uňho od piatku do nedele, jej mama má čas pre seba 3 dni víkendu. Cez týždeň pracuje do 16:00. Malá je v škôlke do 15tej a rovno zo škôlky ide k nemu, aj napriek tomu, že ideme do nočnej smeny. Prosím vas, napíšte mi úprimný názor na toto. Či len ja ho neviem pochopiť pretože ešte nemám vlastne dieťa, alebo či by vám to taktiež prekážalo ? On s malou byt chce, to mi je jasne a nechcem mu to zakazovať. Len by som chcela aby sme mali aj my dvaja čas pre seba pretože ho nemáme. V práci sa to nedá. A keď som uňho ja, tak malá chodí spať pozde, napriek tomu že ma kľud a že sa ju snaží uložiť. Malá ma dokonca svoju izbičku a spáva s nami v posteli.
za mna uplne nevhodny partner pre teba.. si mlada, potrebujes muza pre seba, byt najprv zenou, partnerkou, nie hned mamou v podstate cudziemu malemu dievcatu.. zakazovat mu nic nemozes, ani prikazovat, jemu to takto asi vyhovuje.. ked tebe nie, treba prehodnotit zotrvavanie v tom vztahu..
treba sas nim porozpravat .. ale osobne si nemyslim,ze sa daco zmeni... toto bude ten typ chlapa,co po rozvode bude chciet dietatu dat aj modre z neba a neuvedomi si,ze mu tym len ublizuje (rozmaznanost) to uz je priam nezdravy vztah a ty tam budes vzdy navyse .. a to pockaj az nastane puberta
S deťmi je to tak. Nevieš dieťaťu vybrať baterky a odložiť ho do skrine. Ak ti to prekáža, hľadaj si bezdetného.
@liliana330 ked si bezdetna a mlada, tohto nechaj a hladaj dalej. Za 5 mesiacov ste nemali rande sami??
@anonym_ba4861 Veru nemali, asi iba na začiatku len jediný raz. A potom na Vianoce jeden deň 24teho. Odvtedy nič. Nonstop počas voľna s malou.
S deťmi je to tak. Nevieš dieťaťu vybrať baterky a odložiť ho do skrine. Ak ti to prekáža, hľadaj si bezdetného.
@anonym_e4eb3e Neprekáža mi vyslovene to dieťa, skôr ten čas ktorý ja nemám s ním. Keď si rodičia striedajú dieťa po rozchode, tak asi nejak rozumne si to naplánovať. Lebo v podstate obaja sú s ňou skoro každý deň okrem tých víkendov. A ja s ním ( sami dvaja) skoro vôbec.
Toto je zúfale. Ukončí to
@liliana330 tvoj priatel je skvely otec, jeho dcerka bude vzdy na prvom mieste, no pre teba nieje, zial, vhodny a predstav si, ze v buducnosti budete mat deti a dievcatku sa budete zrejme casto musiet prisposobit, co je sice spravne ale zvaz, ci to budes chciet....drz sa
@liliana330 tvoj priatel je skvely otec, jeho dcerka bude vzdy na prvom mieste, no pre teba nieje, zial, vhodny a predstav si, ze v buducnosti budete mat deti a dievcatku sa budete zrejme casto musiet prisposobit, co je sice spravne ale zvaz, ci to budes chciet....drz sa
@anonym_82f289 Ďakujem za pohľad. Ja som z toho zmätená a obviňujem samu seba, že som sebecká..Len fakt mi chyba strávený čas keď sme len my dvaja a nikto iný...A ten fakt skoro nikdy nemáme.
Bojím sa odijst pretože ho ľúbim.
@anonym_82f289 Ďakujem za pohľad. Ja som z toho zmätená a obviňujem samu seba, že som sebecká..Len fakt mi chyba strávený čas keď sme len my dvaja a nikto iný...A ten fakt skoro nikdy nemáme.
Niesi sebecka, chces s priatelom viac casu osamote to je prirodzene ale nemyslim si, ze rozhovor s priatelom by pomohol ... ak to takto pojde dalej, asi ladka z tvojej strany vyprcha
@liliana330 a aj si to s nim riesila, ze ti to takto nevyhovuje? ze ti chyba cas, ked ste spolu len vy dvaja? alebo to pat mesiacov akoze tolerujes, lebo mas vycitky, ze si sebecka.. a on je mozno rad, ako si s jeho dcerou rozumies a ako vam to spolu klape.. ze si dokonca ochotna spavat s nou v spolocnej posteli.. co je za mna teda uz dost 'huste' .. s nami tiez deti spavali v spolocnej posteli, ale boli to nase spolocne deti.. tazko sa mi predstavuje, ze poznam chlapa pat mesiacov a ked som u neho, tak spime spolu s jeho stvorrocnou dcerou 😕
Akože aj ja mám deti, ale tento sa nevie zmohnut ani na to, zaplatiť raz babysitterku alebo sa proste dohodnúť s jej matkou a zobrať ta na večeru a pod.? Starí rodičia sem-tam? Prekvapenie, noci strávené ako noví partneri? Sorry, asi mu na tebe až tak nezáleží
@liliana330 a aj si to s nim riesila, ze ti to takto nevyhovuje? ze ti chyba cas, ked ste spolu len vy dvaja? alebo to pat mesiacov akoze tolerujes, lebo mas vycitky, ze si sebecka.. a on je mozno rad, ako si s jeho dcerou rozumies a ako vam to spolu klape.. ze si dokonca ochotna spavat s nou v spolocnej posteli.. co je za mna teda uz dost 'huste' .. s nami tiez deti spavali v spolocnej posteli, ale boli to nase spolocne deti.. tazko sa mi predstavuje, ze poznam chlapa pat mesiacov a ked som u neho, tak spime spolu s jeho stvorrocnou dcerou 😕
@reanda Ešte som ho nekonfrontovala. No už by som mala pretože už začínam vnímať tieto veci a dávať si to dokopy a zisťujem až teraz že mi to vlastne takto nevyhovuje
Akože aj ja mám deti, ale tento sa nevie zmohnut ani na to, zaplatiť raz babysitterku alebo sa proste dohodnúť s jej matkou a zobrať ta na večeru a pod.? Starí rodičia sem-tam? Prekvapenie, noci strávené ako noví partneri? Sorry, asi mu na tebe až tak nezáleží
@bluka2 Viem že mu na mne určite záleží 🙂 a Nie sme úplne z tých "moderných dnešných" ľudí ktorý by si platili babysitterku.
No čo sa týka toho času...neviem. Preto sa pýtam tu na názor iných 🤔
@reanda Ešte som ho nekonfrontovala. No už by som mala pretože už začínam vnímať tieto veci a dávať si to dokopy a zisťujem až teraz že mi to vlastne takto nevyhovuje
@liliana330 no najvyssi cas.. ako ma vediet, ze ti to vadi, ked nic nepovies? ako, asi kazdy rozvedeny rodic, co ma rad svoje dieta/deti, tak je rad, ked si s nimi novy partner rozumie.. ale ty musis dat najavo, kde su tvoje hranice.. a mozno aj on bude rad za viac casu pre vas dvoch, mozno si to tiez len nedovolil, lebo nechcel ukracovat dceru.. a mozno sa ukaze, ze ta ani tak nechcel ako partnerku, ale akor ako tu nahradnu mamu pre dceru.. ale aspon budes vediet, na com si
@liliana330 no najvyssi cas.. ako ma vediet, ze ti to vadi, ked nic nepovies? ako, asi kazdy rozvedeny rodic, co ma rad svoje dieta/deti, tak je rad, ked si s nimi novy partner rozumie.. ale ty musis dat najavo, kde su tvoje hranice.. a mozno aj on bude rad za viac casu pre vas dvoch, mozno si to tiez len nedovolil, lebo nechcel ukracovat dceru.. a mozno sa ukaze, ze ta ani tak nechcel ako partnerku, ale akor ako tu nahradnu mamu pre dceru.. ale aspon budes vediet, na com si
@reanda Práveže on ma s jeho dcérkou aj skôr chcel zoznámiť iba skrz toho že často je s ňou aby sme mohli byt spolu, pretože ten čas by nemal na mňa keby ma s ňou asi nezoznámil a chodíme len na randíčka..
Niekedy mám pocit že mala je zverená jemu a nie jej🙈 A viem že ju ukracovat určite nechce o ten čas pretože s ňou chce byť prirodzene.
@reanda Práveže on ma s jeho dcérkou aj skôr chcel zoznámiť iba skrz toho že často je s ňou aby sme mohli byt spolu, pretože ten čas by nemal na mňa keby ma s ňou asi nezoznámil a chodíme len na randíčka..
Niekedy mám pocit že mala je zverená jemu a nie jej🙈 A viem že ju ukracovat určite nechce o ten čas pretože s ňou chce byť prirodzene.
@liliana330 pozri sa, na zaciatku vztahu je cas straveny osamote len vo dvojici pre par nevyhnutny.. ziadny vztah sa nezacina najprv dietatom, az potom parovym spoluzitim.. on ak chce mat naozaj s tebou plnohodnotny funkcny vztah, tak si ten cas len na vas dvoch najst musi.. mam dojem, ze ho prilis ospravedlnujes a mas tendenciu hadzat celu zodpovednost na jeho ex, lebo dceru nema skoro vobec len u seba, ale je to aj jeho zodpovednost, aby sa zariadil.. a aj pary s detmi, co ziju spolu a deti si nestriedaju, si ten cas na seba najst musia a vedia, ked chcu..
Nie si určite divná, že chceš viac času s partnerom. On sám by si to mal uvedomiť, ale keď mu to nevadí, tak sa s ním určite porozprávaj. Ako si napísala, mama má voľný víkend a otec nič? To je čo za spravodlivosť? Aj otec by mal mať čas pre seba a svoju partnerku. Ide o to ako bude reagovať, keď mu to povieš. Môže namietať, že si proti jeho dieťaťu alebo skúsiť nájsť čas pre vás. Ak to bude ten prvý prípad, tak skús nájsť silu a ukončí to, lebo on sa za váš vzťah nikdy nepostaví a vždy bude dcéra presnejšia.

@liliana330 ked si bezdetna a mlada, tohto nechaj a hladaj dalej. Za 5 mesiacov ste nemali rande sami??