Dieťa mi nechce chodiť do škôlky
Moja 4 ročná dcéra rada chodievala do materskej školy od začiatku zrázu už nechce chodiť ani nechce o Tom počuť rozprávali sme sa aj s pani učiteľkou že či sa niečo nestálo v škôlke učiteľka povedala že všetko v pohode že problém s ňou nemali . Myslíte že by mala stress ? Že niečo prežívala v škôlke ? . Čo si myslíte vy? Čo by ste odporučili ? Rozmýšľame či máme ísť k dr. Alebo u psychologicke.
@avon44 kazdy sme si tym presli, aspon vacsina z nas. a zvykne si.
nie nemas s nou ist k psychologicke, je to normalne ze deti v tomto veku si presadzuju svoje a skusaju hranice rodicov kolko dovolia. treba jej len vysvetlit ze tak ako vy mate pracu a musite do nej chodit tak aj ona musi do skoly. co tam chces riesit s psychologickou?
@avon44 nemuselo sa stať nič, čo by si mala učiteľka všimnúť. Niekedy stačí že raz na ňu niekto zvýšil hlas a ona sa zľakla, možno pocítila v niečom prvý krát krivdu, mozno ucitelka pouzila nejake nevinne vyhrazky (napr ked nezjes, mamka nepride. Ked nebudes spat, pride bubak)...to sú všetko pre nás banálne veci ale na dieťa aj takéto veci dokážu zapôsobiť veľmi silno a môžu spôsobiť takéto stresy. Môže tam byt nejaký novy chlapec z ktorého má obavy, ktorý je hlučný. Skus to nejak cez rozprávky, nejaké hračky - zahrajte sa doma na škôlku....
Z deti vedia vyjsť rôzne informácie aj po dlhšom čase.
Určite nepočúvaj rady typu kašli na ňu, ignoruj ju a nevšímaj si ju. Šak decko nech si už s tým poradí že? Hlavne ze my dospelí chodíme s každou somarinou na MK, radíme sa s gpt... ale dieťa nech sa spamata a drzi ústa...
Nevyjadrujem sa už radšej k takým nazorom z roku 2

@avon44. Je to podla mna obdobie len ze si uvedomila ze musi tam byt kazdy den, musi "dodržiavať " pravidlá hrat sa malo mozno kedze je vela vzdelavacich aktivít, uvedomila si ze mamka tam nie je...moja chodila od 2.5r a vkuse plakala.kazde rano a do 6r ale.potom uz bolo všetko ok.aj kamošky si nasla