icon

Dokončenie magisterského stupňa na pedagogickej fakulte

defulik
27. máj 2025

Dievcata mam Bc. na Pedagogickej fakulte v TT odbor Majster odbornej vychovy, robila som si to pred 20 rokmi😀. Cele obdobie som pracovala v hoteli ako manazer. Teraz od septembra idem robit Majsterku na hotelovu skolu. Predpokladam ze DPS uz nepotrebujem alebo ano? Tiez by som si rada dorobila Mgr. externe, vie mi niekto poradit kde? Som z LM. Velmi pekne dakujem za rady. Pekny den

andreakotesova
27. máj 2025

@defulik DPŠ práveže potrebuješ, ak chceš učiť odborné predmety na SŠ. Ale zasa máš Bc. z pedagogiky... zavolaj si na univerzitu, oni ti povedia, či a ako si môžeš dorobiť Mgr.

zmrzlinka8
Autor odpoveď zmazal
andreakotesova
27. máj 2025

@defulik skus sa popýtať na VŠ sv. Alžbety.

stvura
27. máj 2025

@defulik no pokial viem na DPS ta bez druheho stupna VS vzdelania nevezmu, takze najprv treba dorobit to, prip. by si ich mohla spravit spolu (ja som robila spolu v BB ale v roku pane 2000 🙂)

zmrzlinka8
27. máj 2025
@stvura

@defulik no pokial viem na DPS ta bez druheho stupna VS vzdelania nevezmu, takze najprv treba dorobit to, prip. by si ich mohla spravit spolu (ja som robila spolu v BB ale v roku pane 2000 🙂)

@stvura presne, najprv dorobiť 2. stupeň VŠ.
@andreakotesova myslím, že Bc. z pedagogiky je málo.

blaazi
27. máj 2025
@stvura

@stvura ale predsa by mala byt kvalifikovana na majsterku, ked studovala odbor majster (cize podla mojho nazoru dps nie je potrebne), len dorobit 2.stupen

defulik
autor
27. máj 2025
@blaazi

@stvura ale predsa by mala byt kvalifikovana na majsterku, ked studovala odbor majster (cize podla mojho nazoru dps nie je potrebne), len dorobit 2.stupen

@blaazi aj ja si myslim, ved je to specialny odbor prave pre majstrov, ani riaditel nehovoril, ze je potrebne to robit, mne ide teda len o platovu triedu vyssiu

zmrzlinka8
27. máj 2025
@defulik

@blaazi aj ja si myslim, ved je to specialny odbor prave pre majstrov, ani riaditel nehovoril, ze je potrebne to robit, mne ide teda len o platovu triedu vyssiu

@defulik ale bez kompletného pedagogického vzdelania nemôžeš učiť. Máš len Bc.

defulik
autor
27. máj 2025
@zmrzlinka8

@defulik ale bez kompletného pedagogického vzdelania nemôžeš učiť. Máš len Bc.

@zmrzlinka8 ja idem robit majsterku, nie ucit odborne predmety.... Ved prave skolu pre majsterky mam, len mi ide o vyssiu triedu. Ucit nemozem to mas pravdu.

zmrzlinka8
27. máj 2025
@defulik

@zmrzlinka8 ja idem robit majsterku, nie ucit odborne predmety.... Ved prave skolu pre majsterky mam, len mi ide o vyssiu triedu. Ucit nemozem to mas pravdu.

@defulik majsterka je tiež pedagogický pracovník, len praktickej časti vzdelávania, ak tomu dobre rozumiem.

"Majster odbornej výchovy (alebo stručne "majster") je na odbornej škole pedagóg, ktorý zabezpečuje praktický výcvik študentov v odboroch. Jeho úlohou je pripraviť žiakov na praktické činnosti, vysvetliť im teoretické znalosti a pomôcť im s praktickými úlohrami. Vedenie pedagogickej dokumentácie, vysvetľovanie učiva a organizovanie materiálu sú tiež súčasťou jeho práce."

andreakotesova
27. máj 2025

Inak čo učí na SŠ učiteľ, ktorý študoval majstra OP? Ak pôjde učiť na Dopravnú akadémiu, tak bude učiť prevádzku v doprave, ak na hotelovku, tak bude učiť variť? Toto všetko ovláda?

defulik
autor
27. máj 2025
@andreakotesova

Inak čo učí na SŠ učiteľ, ktorý študoval majstra OP? Ak pôjde učiť na Dopravnú akadémiu, tak bude učiť prevádzku v doprave, ak na hotelovku, tak bude učiť variť? Toto všetko ovláda?

@andreakotesova ano budem mat na praxi casnikov, je potrebna maturita a vyucny list ako casnik

defulik
autor
27. máj 2025
@zmrzlinka8

@defulik majsterka je tiež pedagogický pracovník, len praktickej časti vzdelávania, ak tomu dobre rozumiem.

"Majster odbornej výchovy (alebo stručne "majster") je na odbornej škole pedagóg, ktorý zabezpečuje praktický výcvik študentov v odboroch. Jeho úlohou je pripraviť žiakov na praktické činnosti, vysvetliť im teoretické znalosti a pomôcť im s praktickými úlohrami. Vedenie pedagogickej dokumentácie, vysvetľovanie učiva a organizovanie materiálu sú tiež súčasťou jeho práce."

@zmrzlinka8 riaditel mi povedal, ze by mi uplne stacila maturita na vykonavanie MOV, ze tym ze mam Bc. som pre neho drahsia😀, mna hlavne zaujima, ci niekto vie kde si mozem dorobit Mgr. Dakujem

zmrzlinka8
27. máj 2025
@defulik

@zmrzlinka8 riaditel mi povedal, ze by mi uplne stacila maturita na vykonavanie MOV, ze tym ze mam Bc. som pre neho drahsia😀, mna hlavne zaujima, ci niekto vie kde si mozem dorobit Mgr. Dakujem

@defulik na akejkoľvek vysokej škole, kde sa tento odbor študuje aj Mgr.

defulik
autor
27. máj 2025
@zmrzlinka8

@defulik na akejkoľvek vysokej škole, kde sa tento odbor študuje aj Mgr.

@zmrzlinka8 dakujem

domkakvet
28. máj 2025

@defulik nepovedali ti v buducej praci co je na to potrebne?

defulik
autor
28. máj 2025
@domkakvet

@defulik nepovedali ti v buducej praci co je na to potrebne?

@domkakvet nepytala som sa, aj mna napadlo ci s tym nemusi riaditel aj suhlasit

domkakvet
28. máj 2025
@defulik

@domkakvet nepytala som sa, aj mna napadlo ci s tym nemusi riaditel aj suhlasit

@defulik ak ta uz zobral, tak potom ti uz k tomu nic netreba.

defulik
autor
29. máj 2025
@domkakvet

@defulik ak ta uz zobral, tak potom ti uz k tomu nic netreba.

@domkakvet potrebne je iba to co mam, len ja by som si chcela dokoncit 2. stupen, len neviem ci s mojim studiom musi riaditel skoly suhlasit, nakolko mozno aj pocas prace budem potrebovat volno o to ide