Ahojte , zvažujeme dovolenku v Chorvátsku viete poradiť nejaké miesto tak aby bolo vhodné hlavne pre deti ,a poraďte aj cestovku alebo nejakú stránku cez ktorú sa dá aj cenovo výhodné objednať. Chceli by sme skôr letecky
@janinah áno to viem, len mame 2 male deti tak si neviem predstaviť ešte tam hľadať úbytko ,radšej chcem už rezervovane
Ano, ale vyssie ti pisala, ze to vsetko si treba zabezpecit pred dovolenkou a nie na mieste...
Na bud.rok, ak by ste chceli riešiť výhodne a zároveň cez cestovku, tak sa dovolenka objednáva tak od oktobra do decembra. Potom postupne zvykne cena stúpať. Náš zájazd je momentálne o 1000 eur drahší ako v novembri. Ale všetci známi z okolia chodia do Chorvátska iba bez cestovky. Ak ti ide o cenu, cez cestovku vieš ísť z tých lacnejších krajín napr.do Bulharska, Albánska, či Tunisu. Ale už je neskoro na dobrú cenu. Jedine čakať na last minute, že o dva dni odlietaš napr. Ešte tak sa dá cestovať výhodne.
Ak chcete skor letecky, tak s malymi detmi by som isla skor do rezortu, kde mas stravu atrakcie atd., a to v Chrovatsku moc nenajdes, ak ano tak uz je podla mna na toto leto neskoro. Ak Chorvatsko s detmi, tak za mna jednoznacne autom, zbalim a odnesiem tak vsetko co potrebujem, zabookujem ubytko (logicky pred dovolenkou a nie na mieste) bud so stravou alebo bez.
Aký máte rozpočet? Letenky nie sú úplne lacná záležitosť a už vôbec nie takto tesne pred letom, tiež sa riešia s predstihom a viacerí, čo nemajú skúsenosť s cestovaním, majú nereálne predstavy o tom, koľko čo stojí. Vrátane mňa. Tiež som si myslela, že sa dá dovolenka kúpiť za oveľa menej, keď sa uskromníme. Ale žiaľ, stálo to viac a každý rok to ide skokovo hore o niekoľko sto eur-za rovnaký štandard.
my mame rozrevovany tento hotel,ale ideme autom skuste pozerat na tejto stranke https://www.novalja.sk/chorvatsko/letoviska/let...
V tomto momente je uz neskoro riesit cokolvek, lebo schopne ubytovania su davno prec a ceny leteniek tiez nie su najnizsie.
Zo Slovenska mas obmedzene moznosti aj letu, co sa tyka Chorvatska. Z Viedne sa vies dostat do Dubrovnika, Splitu a Zadaru. Z Bratislavy sa lieta iba do Zadaru.
Cenovo je to drahe, letenky nestoja 10 EUR na osobu, ako si mnoho ludi mysli. Ano, su aj lacne letenky, ale v okrajovych terminoch a urcite nie v lete v case prazdnin celej Europy.
Ako chces riesit prepravu z letiska k ubytovaniu a spat? Nie kazdy hotel alebo penzion ma k dispozicii bezplatnu dopravu na letisko a z letiska. Ake chces ubytovanie? Hotel? Penzion? Apartman? Chorvatsko vobec nie je lacne, co sa tyka stravy v restauraciach ani v obchodoch, ked si budes nakupovat a varit sama.
Toto su veci, ktore si treba dobre premysliet, ze ci zvladnes vsetko zabookovat sama po vlastnej osi, nielen ubytovanie, ale aj transfery, letenky a pod.
@andrejka2424 rozpočet tak do 2000 max 2500€
V tomto rozpocte urcite dovolenku letecky nekupis...mozno tak autom+ubytko po vlastnej osi...
Tento rozpocet je nizky. Letenky do Zadaru su momentalne lacne, zalezi ale od veku deti. z Bratislavy sa ide 2 x tyzdenne. Ked priratas nejaku batozinu ze zoberiete tak to mas len letenky 400-500 EUR pre celu rodinu.
Chorvátsko letecky, s cestovkou nie.Ale možno to spomínané Bulharsko,Albánsko by v pohode vyšlo,ak sú deti menšie.Môj syn má 14 a už sa berie ako dospelý,bez zĺavy.Skús zavolať,napísať napr.do Čedoku,alebo Kartága.Majú aj lacnejšie hotely.
@andrejka2424 deti majú 4 roky
To je super, veľa hotelov má zľavu na maličké deti.Inak keby mám tak malé deti , nad júlom, ani augustom neuvažujem. Šla by som v septembri, lebo už nie sú 40 st.horúčavy, je menej ľudí , vyhriate more viac ako v júli, teplučké a nižšie ceny. Ale nie Chorvátsko. Zvolila by som napr.Grécko ,.Ten rozpočet vám tam v pohode mimo sezonu vyjde si myslím aj na all inclusive. Odporúčam Zakynthos. Alebo by som zamierila ešte južnejšie na Rodos, Krétu.
Vyuzi to, ze nemas skolopovinne deti a chod v septembri, do polovice septembra je to este OK aj co sa tyka sluzieb, more je vyhriate, je menej ludi a cenovo to vyjde lepsie ako cez hlavnu sezonu.
Neviem či ti to pôjde rozkliknúť, dala som ti do vyhľadávania v Kartágo september v tvojom zložení ,napr.ten Kavros beach na Kréte máš so všetkým, all incl, lehátka na pláži zdarma 1916eur + asi poistenie si treba ešte navyše prerátať. Je to ale 100 km od letiska, ak vám nevadí dlhší transfer. Ešte menej vychádza Zakynthos Georgina Inn v Agios Sostis, blízko letiska, ale tam máš all incl. light a lehátka pri mori v cene nie sú. V tom letovisku sme presne boli. Je to také maličké, moc sa nie je kam prejsť, pláž úzka,ale more bolo teplučké, požičali sme si tam šlapací bickykel a okolo ostrovčeka Cameo sme sa bicyklovali. Super bolo,, vrátime sa tam, len už do iného mesta.
velmi nizky rozpocet na chorvatsko letecky skus pozriet nieco ine a buducnosti treba kupovat uz na jesen ak chces ist cestovkou
https://www.cedok.sk/dovolena/bulharsko/burgas/...
Tu máš v Čedoku all incl. vBulharsku-Primorsko aj s lehátkami na pláži zdarma. Koniec augusta. za 2300
https://www.cedok.sk/dovolena/grecko/korfu/hote...
alebo Korfu od 25.8. za 2300 aj s lehátkami na pláži zdarma. Tie lehátka vedia byť niekedy dosť drahé, takže to že ich máš v cene je super bonus. Takže autorka, dá sa nájsť aj teraz, ak nie ste nároční, tak dá sa..
Skus bulharsko. My sme boli minuly rak traja za 1800 v hotel all includive
Cyprus sme boli na last za cca 3000 traja. No cyprus je drahsi.
@muchotrafka298 ved áno môže byt aj september určite je to aj lacnejšíe
Vieš,že v Chorvátsku je v septembri už nestabilné počasie a môže byť už chladno a hlavne daždivo? To inak platí aj pre Bulharsko.Na gr.ostrovy sa chodì bežne v septembri,moc tam neprší a more podstatne teplejšie.Našim bolo v septembri na Korfu až príliš teplo,tak šli naposledy do Bulharska a večer už vo svetroch chodili a asi 4 dni im pršalo.
Aj ja riešim túto dilemu. Hľadám dovču pre 2, už bez dieťaťa a zistila som, že rozpočet 2000€ je málo na 7 nocí aj začiatkom septembra, na lepšiu leteckú dovolenku na Mallorku alebo do hotela v Tučepoch. Do Chorvátska sme chodili x-krát, vždy začiatkom júla autom, 1x sme boli ( v 2014 ) koncom júla, pršalo nám 5 dní z 10 a to sme boli na Makarskej riviéré a nie hore. 1x sme boli v Ckrikvenici, Kvarner, cez cestovku busom od 21.6., syn bol malý, takže v pohode a mali sme krásne a teplé počasie.
Dilema znie : kam začiatkom septembra, kde je pekná piesočnatá pláž, promenáda, palmy, kaviarne, obchodíky, hudba, ale nie Ibiza ( opití a hluční Angličania ), Bulharsko, Rodos ani Španielsko pobrežie. Termín je teraz daný.
@andrejka2424 hľadám letenky do Splitu, vždy sme chodili autom, termín od 3.9. a neviem sa dostať pod sumu 500€ s 1 kufrom ( letenky pre 2 )
@andrejka2424 my sme boli v 2010 v Bulharsku v júli, z 10 dní nám 5 pršala a všetci sme chodili v mikinách a zima bola aj cez deŇ ...
@andrejka2424 Zakyntos nie je nudný pre dospelých , ktorí už neriešia malé deti ?
@vitaminsee Mne Zakynthos nudný neprišiel.Práveže je tam málo hotelov s atrakciami pre deti.V Laganase to žije až príliš -tam my asi ani nepôjdeme a veĺa ĺudí si požičia skútre,my auto a pochodili sme krásne miesta.To malé deti asi moc nebaví prírodu obdivovať a striedať pláže.Takže mňa určite nenudil.Syn mal 12 a tiež sa mu páčilo.Ale on nepotrebuje tobogány a animátorov na dovolenke.
Cenovo naj to mate bez cestovky.Kupit letenky,najst ubytko ,boltom sa tam dopravit a vybavene.