icon

Kašeľ u dieťaťa a cestovanie na dovolenku do Chorvátska

18. júl 2025

Dobrý večer, bola som s dieťaťom v pondelok u doktorky (hovorila som že raz za čas zakaslr niekedy aj celý den) nič dýchanie čisté hrdlo ôk. Dnes znovu kašle.. ja neviem co spraviť nedala mu nič.. ma dovolenku ideme až v piatok budúci týždeň ale aj tak chcem mať zdravé dieťa.. teploty nemal.. inak išli by ste keby dieta pokasliavalo? Rozmýšľam ze v pondelok znovu behnem k nej .. ale už si pripadám ako hypochonder prosím Vás poraďte..

autor
18. júl 2025

Dieta ma 2,5roka

pinkgirl
18. júl 2025

Šla by som. Zmena prostredia aj podnebia mu prospeje.

dzulli1980
18. júl 2025

Chcieť môžeš, toto je vec, ktorú proste neovplyvníš ... pri deťoch nemôžeš plánovať nič, v sekunde sa všetko zmení ... ako kašle? Sucho/vlhko? Nie je alergik?

bubuzu
18. júl 2025

Nešla by som znovu ku doktorke, ak len trochu kašle a nejak sa to nehorsi. Ešte tam chytí on alebo ty niečo kvôli čomu na tu dovolenku fakt nepôjdete

autor
18. júl 2025
@dzulli1980

Chcieť môžeš, toto je vec, ktorú proste neovplyvníš ... pri deťoch nemôžeš plánovať nič, v sekunde sa všetko zmení ... ako kašle? Sucho/vlhko? Nie je alergik?

@dzulli1980 úprimne keď som mu dnes kukla do hrdla tak mal plno slín v ústach ci tie neepreglga ja netuším.. lebo to není stále.. včera nezakaslal ani raz.. dnes začal ale teraz k večeru.. ešte ma napadlo ci mu nezaberajú sople.. sokle nemá dýcha nosom.. a kasel taky vlhký

autor
18. júl 2025

Trápili sme sa od marca mal kiahne .. po kiahniach mal kasel 4 týždne (4 rôzne sirupy) nakoniec dostal atb lebo kaslal stále.. teraz ani nemal od koho ochorieť.. nechápem fakt to dieta kašle len raz za čas..

letfenixa
18. júl 2025

Chorvátska mikroklima mu môže len pomôcť.

siska25
18. júl 2025
@anonym_autor

Trápili sme sa od marca mal kiahne .. po kiahniach mal kasel 4 týždne (4 rôzne sirupy) nakoniec dostal atb lebo kaslal stále.. teraz ani nemal od koho ochorieť.. nechápem fakt to dieta kašle len raz za čas..

@anonym_autor mam 4 deti a teda kasel raz za cas uz neriesim. Aj ja raz za cas zakaslem. My sme mometalne na dovolenke. Odlietali sme v stredu skoro rano a v sobotu vecer pred odletom mi syn zacal horuckovat, 40 stupnov. On chory nebyva skoro vobec. Tak toto bol pre mna dovod riesit pred dovolenkou. V nedelu sme isli hned na pohotovost, dostal atb. V utorok pred odletom znova pre istotu kontroka, kedze stale horuckoval. Od stredy sa zlepsuje a uzivame si dovolenku. Mna tu chytila zrejme z klimy v lietadle nadcha. Ale ja chodim uz pripravena. Za tie roky som sa naucila
Nosim zo sebou fakt perfektne vybavenu lekarnicku. Mne sa uz vsetci smeju, ze pol kufra liekov mam. Radsej vezmem lieky a mnej oblecenia sebe. Este nebola dovolenka, ze by som nieco z liekov nepouzila. Dokonca aj stetoskop nosim so sebou😀

kleopatra114
18. júl 2025

Prímorská klíma mu môže len pomôcť …keby som sa mala riadiť tým, že ideme iba keď je dieťa v 100 perc. Stave , tak by sme sa nikde nikdy nedostali. Pokial nie je malatny,teploty, zvracanie, ci bolesti bruska , zelene sople na brade, prieduskovy silný kašeľ , išla by som .

kacenocka2
18. júl 2025

Morský vzduch mu len pomôže..my sme pred 2 rokmi tak so synom šli,ukašľani obaja a tam do 2 dni bolo po kašli

marianarem
18. júl 2025

@anonym_autor My sme tak isli minuly rok, pricom maly kaslal cely den, ale inak mu nic nebolo. A normalne uz na letisku mu to preslo, potom sa to ale na jeden den uprostred dovolenky zrazu vratilo, potom zase zmizlo. Tazko povedat, z coho tie kasle niekedy su, ja by som sla.

anna777115
18. júl 2025

Takto odrhaju a nepravidelne kašľu buď alergici, alebo tí čo majú problém s refluxom. Ono tá kyselina dosť dráždi hltana. Nečká sa mu aj náhodou?

anonym_7cfc4b
18. júl 2025

Práveže by som išla, veď pri mori skôr vyzdravi ako tu.. a k lekárovi by som dieťa s týmto neťahala (lebo kľudne môže chytiť v čakárni niečo, čo ste ešte nemali, a to vám pred dovolenkou ozaj nechýba).

ankare
18. júl 2025

@anonym_autor skús nasadiť na pár dní Trifed.

sfet
20. júl 2025

Ak by horsie nebolo,nemal by teplotu, tak idem. Moze mu to tam len pomoct, trochu pokojnejší režim, lieky pre istotu. Vzduch u mora určite prospeje.