icon

Ako usporiadať deti na poschodovej posteli?

helenbozka
Dnes o 18:47

Ahojte.

Máme dve dcéry, je medzi nimi 7 rokov rozdiel.
Keďže teraz má každá vlastnú izbu, manžel, ktorý pracuje na HO, má "svoj office" v obývačke.

Uvažovali sme, že z menšej detskej by sme urobili opäť pracovňu a dievčatá dali do najväčšej izby - spálne na poschodovú posteľ.

Staršia dcéra súhlasila aj sa teší, avšak, máte niekto skúsenosti s tým, či je lepšie dať mladšiu na spodnú posteľ a staršiu hore? Či opačne?

Nechcem, aby si zavadzali, napríklad, keď staršia už začne byť viac "tínedžerka" a bude vyžadovať viac súkromia.

Aktuálne sú vo veku 1,5 a 8,5. Zrealizovať by sme to chceli cca keď bude mať mladšia 3 roky.

andulka220989
Dnes o 18:50

Neviem. Skôr by som spravila pracovný kútik v spálni. Teda za predpokladu, že muž nepracuje keď ty spíš napríklad. Mať vlastný priestor je luxus. Ja so sestrou sme sa museli striedať ktorá sa bude učiť v izbe a ktorá v obývačke......

anonym_02fe86
Dnes o 18:50

naše dcéry sú v jednej izbe - nie je to dobrý nápad.
už sa aj bili, aj izbu rozmeriavali - rozdeľovali.

anonym_5e69d5
Dnes o 19:00

@helenbozka no moji chalani tiež budú musieť byť spolu, zatiaľ sú so mnou v spálni. A tiež sa asi budú biť (keďže to sa aj teraz už). Ale ja nechápem, prečo to v minulosti šlo a teraz už nie, však kedysi bolo detí ako smetí, všetci v jednej izbe... a aj my, ja som bola s ďalšími 2 sestrami v 1 izbe... a prežili sme, nepamätám si na nejaké závažné konflikty medzi nami

anonym_e54907
Dnes o 19:02

Naše majú rozdiel síce len 4 roky, mladšia spí dole a staršia hore. (5 a 9). Zatiaľ je ro pre ne zábava, každý večer sú obe hore a rozprávajú sa, robia bunkre. Len sa obavám, co prinesie puberta…

anonym_719684
Dnes o 19:04

No ja neviem, podla mna je dobre, ked sa surodenci naucia spolu vychadzat, kazdy vlastnu izbu a potom sa cudujete, ze nemaju vztah - preco by aj, ked sa kazdy zavrie sam v izbe...Mame 4 deti a fakt nie je priestor, aby kazdy mal svoju izbu. Ano, aj sa povadia, poskriepia, ale ucia sa spolu vychadzat. Dievcata su spolu, maju 11 a 3,5 roka a chlapci maju 13 a 5,5 roka. Uz sme uvazovali dat starsich a mladsich spolu, ale starsia dcera nechcela, napriek vsetkemu "nekomfortu", lebo mala sestra vstava rano skor aj s malym bratom a budia starsich.
Ja som so sestrou mala len prechodnu izbu (byvalu obyvacku), nic moc, ale aj za to sme boli rady. O sukromi sme mohli snivat. Nasi chodili do spalne cez izbu a aj telka bola v spalni.
V byte mal muz pracovny kutik v spalni a bolo to na figu. Mal tam malo priestoru na normalnu stolicku, maly stol a kedze je programator, nevyhovovalo mu to, potrebuje niekedy aj 3 velke monitory a nie sa krcit pri malom notebooku. Navyse, na obed som s detmi tam spavala, tak sa stahoval do obyvacky. Spalna je spalna podla mna.
Takze za mna, uplne v klude ich dat spolu.
Chlapci maju poschodovku a starsi je hore, ale uz maly zacal spekulovat, ze by chcel hore vyskusat. Ale podla mna, este ma cas.

biba_18
Dnes o 19:14

sú rodiny kde to inak riešiť nemôžu - a deti prežijú 🤷‍♀️
a čo sa týka postelí - kým je menšia malá, určite dole… ale keď budú staršie? bohvie… my sme sa s bratom vždy bili kto bude hore keď sme išli niekam kde mali poschodové postele… a poznám kopec ľudí čo hore ani za nič 🤷‍♀️

simona92101
Dnes o 19:16

@helenbozka ja mam dcerky (7 a 4)v spolocnej izbe ale o poschodovej sme ani neuvazovali,kedze obe v noci cestuju,bala som sa pádu.cize kazda ma svoju stranu izby,svoju postel s pisacim stolikom.obcas byvaju hadky ci sa zhasne alebo bude svietit lampicka,okno otvorit/zatvorit,kto viac upratoval ale to su bezne veci..

kikusenka1
Dnes o 19:43

Ja mam 3 deti a su spolu v izbe. Pohádaju sa , pobijú sa , ale z izby nikdy nikoho nevykopnu. Dokonca ked staršie dieťa ostalo spat u spolužiačky tak tí dvaja boli z toho nesvoji, ze tam nie je s nimi.

helenbozka
autor
Dnes o 19:50

Nuž, ja som uvažovala nad tou poschodovou posteľou, pretože mi to príde také "súkromnejšie", aj priestor sa ušetrí napríklad na fatboy pre staršiu a hračky pre mladšiu. Videla som pekné nápady, že boli urobené postele tak, že si tam dali svetielka a každá záves - tým by sa predišlo kolízii pri skoršej a neskoršej večierke 🤔

anonym_df08b9
Dnes o 19:59

No ja tak mam 24 rocneho a 8 rocneho 🙂 Na poschodovych posteliach 🙂 rozmyslame ze im dame tie postele take boxpring nie poschodovu nech maju zmenu

ivinkapink
Dnes o 20:11

My mame tri deti v jednej izbe, starsia (coskoro 12r) spi dole, mladsia (coskoro7) hore, ked bola mensia spala dole, kvoli riziku padu. Syn (4roky) spi na posteli. Zatial je to ok.

anonym_8088ff
Dnes o 20:23

@helenbozka môj brat spadol v 17tich z poschodovej postele, takže za mňa nijak neusporiadat, ponechať 2postele, alebo zvážiť možnosti väčšieho bývania. A 7rocny rozdiel medzi súrodencami….. moje baby tiež nemajú nič spoločne, jedna dospela, druha v puberte, cele zle ak by boli spolu😵‍💫

anonym_9b92f7
Dnes o 20:38

O ten rok a pol bude mat mozno aj starsia dcera na to iny nazor.Ja by som ich spolu nedavala, ak je to mozne.Ano mali sme v minulosti spolocne izby ale ja osobne by som v puberte dala hocico za vlastnu izbu.Slubila som si ze moje deti budu mat kazde svoju izbu.Nastastie sa podarilo a vsetky 3 maju svoju izbu.A vobec nemaju zly vztah.Baby 10 a 8 aj spolu spavaju ale ked treba ma kazdy svoj priestor.