icon

Epilepsia u dcéry

Včera o 20:50

Dobrý večer skupina.Dcera dostala epi záchvat koncom septembra ráno z ničoho nič nevedela som čo sa deje myslela som že sa dusi s jedlom práve raňajkovala bolo to strašné myslela som že mi v rukách umrie ☹...Prišla rzp šli sme do nemocnice vyšetrenie infúzie prepustenie s tým že máme navštíviť neurológa.Sli sme potvrdila sa epi nasadené lieky ale pravidelne každý mesiac začiatkom mesiaca záchvat odpadne kŕče bezvedomie stále večer pred spaním.Že máme čakať kým zaberie liečba.postupne sa jej navýšili lieky aspoň 3 mesiace treba čakať.Zasli sme k ludovemu liecitelovy do červenej vody pri Sabinove.Liecitel povedal že on nevidí epilepsiu ale problémy v rodine dusno hádky a tak že lieky by vysádzal a radšej navštívil psychológa detského odporúčal to a upraviť si vzťahy že je dcéra veľmi citlivá a dosť vnimava a tak...Ako bola to pravda čo vravel je u nás dusno do školy nastúpila je šikovná teší sa do školy aj učí sa rada myslím si že nie zo stresu má tu epi skôr dosť emotívna je že z toho nadšenia to dostane taký príliv emócií keď na ňu príde čo si o Tom myslíte máte skúsenosť s niečím takým epi ľudový liečiteľ?Čo ďalej vysádzať lieky?

kacena4
Včera o 20:57

paneko skakava to fakt niekto este veri liecitelovi a nie studovanemu lekarovi ktory vie na zaklade faktov cez eeg zhodnotit vyboje v mozgu!!! (musela som 3 vykricniky) dcera ma tiez epi ale nikdy by ma toto nenapadlo takto riesit... urcite nevysadzajte liecbu, najma ak ju mate potvrdenu cez eeg. uvedom si, ze KAZDY zachvat aj ten ktory ti ako rodic nepostrehnes a nema velky tak sa moze v mozgu xy krat za den prejavit a mozog trpi, takze ak si chces odpalit mozog dietata vysadenim liecby - vysad. potom sa necuduj ked dieta bude mat problem s recou, s intelektom... vsetko to sposobuju zachvaty. to ze mate stres v rodine nie je dovodom epi. moze byt spustacom. psychologa mozete vyhadat nie je problem. vacsina ludi s epi si tym prejde cez psychologa az po psychiatra. takze mozete hladat pomoc aj psychologa aj brat lieky a doverovat dalej odbornikom studovanym, a nie sarlatanovi. drzim palceky a prajem vela sil. ps. je tu skupina epi pridaj sa povzbudzujeme sa navzajom

autor
Včera o 21:10
@kacena4

paneko skakava to fakt niekto este veri liecitelovi a nie studovanemu lekarovi ktory vie na zaklade faktov cez eeg zhodnotit vyboje v mozgu!!! (musela som 3 vykricniky) dcera ma tiez epi ale nikdy by ma toto nenapadlo takto riesit... urcite nevysadzajte liecbu, najma ak ju mate potvrdenu cez eeg. uvedom si, ze KAZDY zachvat aj ten ktory ti ako rodic nepostrehnes a nema velky tak sa moze v mozgu xy krat za den prejavit a mozog trpi, takze ak si chces odpalit mozog dietata vysadenim liecby - vysad. potom sa necuduj ked dieta bude mat problem s recou, s intelektom... vsetko to sposobuju zachvaty. to ze mate stres v rodine nie je dovodom epi. moze byt spustacom. psychologa mozete vyhadat nie je problem. vacsina ludi s epi si tym prejde cez psychologa az po psychiatra. takze mozete hladat pomoc aj psychologa aj brat lieky a doverovat dalej odbornikom studovanym, a nie sarlatanovi. drzim palceky a prajem vela sil. ps. je tu skupina epi pridaj sa povzbudzujeme sa navzajom

@kacena4 áno ja verím odborníkom mala to eeg potvrdené ale viete topiaci sa chytá každej slamky chcela som sa len opýtať či m niekto skúsenosť s liečiteľom .My sme šli len tak že nič za to nedáme Max zaplatíš ako málo to niečo do seba zapadalo to bola pridusena pri pôrode to on ani nevedel a povedal to že má cistú na mozgu ktorá je z toho pridusenia aj dusno medzi rodičmi to všetko na ňu Vpliva ja to vidím ale čo robiť s tým my sa nehadáme pred deťmi ale oni to cítia lebo sa aj pýtajú prečo si taká na ocka ja len potrebujem radu či má s tým skúsenosť niekto .Vidím aj že tie lieky má plnú dávku akú môže na svoju váhu mať na ňu vplivajubiz začína byť problém pri sústredení pri učení sa nemala problém zo začiatku v škole ale liekmi to už začína aj správanie je u nej iné je iná taká hiperaktivna

rebellefleur
Včera o 21:12

@anonym_autor toto nemyslis vazne dufam!! Liecitel povedal, ze lieky by vysadzal? Tak to potom good luck 🙈 asi si nikdy nevidela dieta, ktoreho intelekt je znizeny prave kvoli epizachvatom, ze?

pribinak
Včera o 21:13

Kriste na nebi !!!!!!! Prosím Tá, maj zdravý rozum a spolupracuj s lekármi !!!!!

autor
Včera o 21:20
@pribinak

Kriste na nebi !!!!!!! Prosím Tá, maj zdravý rozum a spolupracuj s lekármi !!!!!

@pribinak
@pribinak ja spolupracujem s lekármi každý záchvat čo malamsom hlásila doktorke následne sa jej zvýšili lieky posledný čo mala záchvat bol 5.12. volala som doktorke že nemôže jej zvýšiť dávku že už má plnú dávku že bol spln a to Vpliva na epileptikov takže to je tiež také šarlatanske keď to mám tak nazvať nemyslite ? A to mi študovala lekárka povedala .Preto sme zašli k liecitelovy a ten vravel že to nie je z epi že to sú také tiky že je veľmi citlivá bojazliva a ak je dusno v rodine tak sa to spustí a dôvodom toho je pridusenie s pôrodu

anonym_ea8164
Včera o 21:21

V dobrom ti radim, nech ti ani nenapadne samovolne upravovat, ci vysadzat antiepilepticku liecbu nastavenu neurologom. Sama som epilepticka, nastavovanie na liecbu bol beh na dlhu trat, trvalo snad vyse pol roka, kym sa mi stav ustalil a vdaka liecbe + rezimovym opatreniam som uz (vdakabohu) roky rokuce bez zachvatu. Tiez som bola prve mesiace na antiepileptikach spomalena, horsie sa mi ucilo a byvala som veeelmi unavena, to casom usta ne. Nech ti ale ani nenapadne dat na radu roho degesa a hrat sa jej s liecbou, ak ju nechces ohrozit na zivote! Epilepsia je vazna diagnoza, casto vyzadujuca dlhodobu, niekedy aj celozivotnu liecbu a rezimove opatrenia. Ak sa to nepodchyti, moze to velmi zle skoncit. Nehovoriac o tom, ze caste epi zachvaty poskodzuju mozog, a to sa moze casom prejavit na jej kognicii, mentalnych schopnostiach.

anonym_eeabb4
Včera o 21:21

Nemam co na to dodat akoze fakt nemam slov. Darmo je argument ze topiaci sa slamky chyta, su proste veci a veci 😑
Ale ak nemas svoju dceru rada, tak ano, ver nejakemu LIECITELOVI V SABINOVE, vysad vsetky lieky co jej nasadili na zaklade preciznej diagnostiky DOKTORI a vsetko bude urcite OK.

Ale ak chces pre dieta to najlepsie a nie risk, rozvoj ochorenia a pribite teorie, tak pokracuj v liecbe a ver doktorom.

dzulli1980
Včera o 21:23

Nerob pokusy na vlastnom dieťati ... títo ľudoví šarlatáni viac škody ako osohu urobia ... keď Dr. neveríš, nájdi iného hoc aj súkromného ... normálne neverím, že jedna matka ide s epilepsiou vlastného dieťaťa k ľudovému liečiteľovi.

anonym_ea8164
Včera o 21:24
@anonym_autor

@pribinak
@pribinak ja spolupracujem s lekármi každý záchvat čo malamsom hlásila doktorke následne sa jej zvýšili lieky posledný čo mala záchvat bol 5.12. volala som doktorke že nemôže jej zvýšiť dávku že už má plnú dávku že bol spln a to Vpliva na epileptikov takže to je tiež také šarlatanske keď to mám tak nazvať nemyslite ? A to mi študovala lekárka povedala .Preto sme zašli k liecitelovy a ten vravel že to nie je z epi že to sú také tiky že je veľmi citlivá bojazliva a ak je dusno v rodine tak sa to spustí a dôvodom toho je pridusenie s pôrodu

@anonym_autor nie, toto tvrdenie lekarky nie je sarlatanske ani nahodou. Neviem, kolko ma tvoja dcera rokov, ale epilepsia je ochorenie, kde si kazdy epileptik musi sam odsledovat trigger, ktory mu zachvaty spusta - moze to byt urcite podporene aj psychickou nepohodou doma, ktoru opisujes, stres, vypatie, malo a nekvalitny spanok, zmena hormonov - v puberte sa moze epi zhorsit , mala som kamosku, co pred kazdym menzesom mala zachvat.. a vela inych veci na to vplyva. Ked je spln, niektorym ludom sa tazsie zaspava a maju plytsi spanok, to moze u epileptika vies k nekvalitnemu spanku a vzniku zachvatov. Laskavo ver lekarom, lebo ked tvoja dcera dostane zachvat, budes si volat zachranku a nie toho degeša šarlatanskeho, ktory by epilepticke vysadzal liecbu.

bielasovicka
Včera o 21:27

Prosím ta, to nemyslíš vážne, ser na nejakého liečiteľa, a určite nevysadzaj lieky. Ja neverím tomu co čítam 🤦🏻‍♀️
@anonym_autor

pribinak
Včera o 21:29
@anonym_autor

@pribinak

@anonym_autor Kriste !! Vplyv mesiaca - áno veľa ľudí je meteosenzitívnych, to je celé čo ti doktorka chcela povedať

Tamten pán? Ten je hodný trestného oznámenia

anonym_ea8164
Včera o 21:33

Inak, tito sarlatani su obrovska hrozba a malo by to byt v nasej legislative nejako osetrene. Zial, mame malo lekarov a sestier, tak nie je cas na pacienta taky, ako by mal byt, personal je v strese, pacient je casto rychlo zmanazovany a nie je tam priestor na blizsi rozhovor o jeho stave, pacient sa potom citi neinformovany, nepochopeny.. Potom pride na scenu nejaky sarlatan, ktory ma charizmu, cas a dar reci, a uz je problem na svete. Presne ako jedna j*blina z instagramu, ktora ubohym a utrapenym rodicom, ktorych detom diagnostikovali diabetes 1.typu a su z toho prirodzene v soku, tvrdi, ze ona ho vie vyliecit!!! Stravou z jej e-booku za niekolko stoviek-tisic €.. nepriamo tym nabada rodicov k vysadeniu antidiabetickej liecby a ohrozeniu takehoto dietata na zivote! Takito ludia su podla mna kandidati na vykon trestu odnatia slobody.

autor
Včera o 21:35
@anonym_eeabb4

Nemam co na to dodat akoze fakt nemam slov. Darmo je argument ze topiaci sa slamky chyta, su proste veci a veci 😑
Ale ak nemas svoju dceru rada, tak ano, ver nejakemu LIECITELOVI V SABINOVE, vysad vsetky lieky co jej nasadili na zaklade preciznej diagnostiky DOKTORI a vsetko bude urcite OK.

Ale ak chces pre dieta to najlepsie a nie risk, rozvoj ochorenia a pribite teorie, tak pokracuj v liecbe a ver doktorom.

Ja si nedovolím jej liečbu vysadiť ja len či má niekto skúsenosť vidím že nie určite bude brať lieky má 7 rokov a chcem pre ňu len to aby bola zdravá ale je vždy niečo medzi nebom a zemou chcela som vedieť či má niekto skúsenosť.Aj syn mal epi ale typu pleti mall vyliečil sa z nej bude mať 18 je bez liekov ale sledovaný neurológom u neho keď sa nasadila liečba nebol problém žiaden následkom úrazu v detstve po roku keď mal 8 zistená epi .Dcéra z ničoho nič je to pravdepodobne z pôrodu ťažkého aj pridusenia nebolo to v zázname nebola kriesena ale zmodreta bola zmodrete čelo muselo to to spôsobiť nikto v rodine nemá epi .
@anonym_eeabb4
@anonym_eeabb4

pribinak
Včera o 21:37
@anonym_autor

Ja si nedovolím jej liečbu vysadiť ja len či má niekto skúsenosť vidím že nie určite bude brať lieky má 7 rokov a chcem pre ňu len to aby bola zdravá ale je vždy niečo medzi nebom a zemou chcela som vedieť či má niekto skúsenosť.Aj syn mal epi ale typu pleti mall vyliečil sa z nej bude mať 18 je bez liekov ale sledovaný neurológom u neho keď sa nasadila liečba nebol problém žiaden následkom úrazu v detstve po roku keď mal 8 zistená epi .Dcéra z ničoho nič je to pravdepodobne z pôrodu ťažkého aj pridusenia nebolo to v zázname nebola kriesena ale zmodreta bola zmodrete čelo muselo to to spôsobiť nikto v rodine nemá epi .
@anonym_eeabb4
@anonym_eeabb4

@anonym_autor ak nie si spokojná s touto lekárkou, hľadaj inú, ale určite neprwrusuj liečbu

Maj zdravý rozum !!!

anonym_ea8164
Včera o 21:40
@anonym_autor

@anonym_eeabb4
@anonym_eeabb4

@anonym_autor neries, ze syn mal kedysi nieco ako pourazovu epilepsiu… to je nieco absolutne ine, existuje viacero druhov epilepsie, tvoja dcera ju moze mat polygenne dedicne podmienenu a ani nevies… taka epilepsia je na cely zivot a na tabletky, bez nich bude zachvatovat. + spankovy rezim a ziaden alkohol, ci drogy.

anonym_eeabb4
Včera o 21:44
@anonym_autor

@anonym_eeabb4
@anonym_eeabb4

@anonym_autor aj ked nikto v rodine nemal epilepsiu, Tvoje dieta ju mat moze, nemusi to byt z porodu.

autor
Včera o 21:48

Sú aj také epi z ktorých sa dá dostať ?

autor
Včera o 21:52
@anonym_autor

Sú aj také epi z ktorých sa dá dostať ?

@anonym_autor ja viem je to ťažká otázka ale vraveli mi že mali deti ktoré sa dostali z toho keď prišli do puberty že to odznelo má s tým niekto skúsenosť ?Syn mal veľmi dobrú neurologicku keď sme prišli k nej stanovila diagnózu ale povedala mi neboj sa mamka on keď vyrastie mu to odznie verila som jej. Tak aj bolo.ale pri dcére bola odpoveď veľa detí má v rannom veku diagnostikovanu epi je to liečiteľné len to ☹ moje malé šikovné dievčatko je na liekoch ktoré ju úplne menia

anonym_b5d8a0
Včera o 23:42

Koľko má dcéra rokov?
Ja som dostala jeden záchvat ako 2 ročná pri teplote a potom nič až pri prvej menštruácii v 12tich a od vtedy pred každou som mávala záchvaty..dostala som sa z toho az chirurgickym zakrokom v 43 rokoch.
Ty len nepočúvaj liečiteľov,EEG je spoľahlivejšie než liečiteľ