icon

Epsteinove perly alebo cysta u bábätka?

ynned
Dnes o 16:08

Ahojte

Hľadam akékoľvek info o tejto situácii. Žiadne rady AI alebo niečo čo si viem sama vyhľadať na googli.

Malá ma skoro od narodenia (ja som si to všimla keď mala necely mesiac) biely výrastok na ďasne. Je to dosť veľké (väčší hrášok) je to tvrdé a povrch bol na začiatku biely teraz akoby ta biela farba postupne mizla no hrčka ostáva. Ma to symetricky na oboch stranách spodného ďasna z vonkajšej strany. Odfotiť to je náročné. Mam fotku keď mala asi 1 a pol mesiaca vtedy to dokonca vyzeralo ako pásik nie hrčka no na dotyk to bolo a stále je guľaté.
Pediatrička sa domnievala že ide o spomínané cysty keďže to nemizlo odporučila nás k zubarke.
Zubárka nám vravela že to vidí na zúbky. Ale pre istotu nas ešte poslala k inej zubárke ktorá sa viac zameriava na ďasná. Tá nam vravela že na to aby to boli zúbky je to príliš veľké a mohlo by ísť skôr o cystu alebo aj niečo iné. Vraj sa stym ešte nestretli v takomto rozsahu a musia oni sami podniknúť kroky k tomu aby sa dozvedeli viac o tom ako šetrne a bezpečne zistiť o čo vlastne ide. Čiže ďalšiu návštevu máme dohodnú.

Moja otázka teda znie či niekto z vás sa s týmto stretol Malá ma aktuálne 4 a pol mesiaca.
Ak ste sa stým stretli ako dlho to trvalo? Ak ste stymto behali k lekárom čo nakoniec z toho vzišlo? Ako by mohli šetrne a bezpečne pozrieť na to viac ako len vizualne zhodnotenie lekarom ?

Epsteinove perly alebo cysta u bábätka?
anonym_9ba9c2
Dnes o 17:27

@ynned no treba rontgen. Ja viem že tu sa šalie z toho slova ale malý rontgen je naozaj málo žiarenia , čudujem sa že ho neurobili. Keby ma dieťa úraz ide na rontgen automaticky. Dávka jedného malého snímku je ako pár hodinová prechádzka vonku alebo let lietadlom....