Prečo Eryfluid spôsobuje pálenie a začervenanie?

jankak72
19. apr 2025

Ahojte potrebovala by som od vás radu.
Kožná mi predpísala lokálne Eryfluid (2x denne) na akné.
Predtým ako ho aplikujem tak si dôkladne vyčistim pleť. Cca 30 min. po Eryfluide nanesiem krém La roche-posay toleriane dermallergo fluide, ktorý mi odporučila kožná. Štipe ma potom z toho tvár a mám ju veľmi červenú. Neviete z čoho to môže byť? Mám aj citlivú pleť tak asi aj tým to bude.
Skúsila som ešte pre zmenu CeraVe krém a tiež ma štipal.
Ďakujem za radu 🙏🏻

luc141
20. apr 2025

@jankak72 ahoj, eryfluid je liehovy roztok. To asi ten ta stipe. Pripadne mozes mat reakciu na nejaku obsahovu latku. Je to ale asi o tom etanole. Skor si tampon s tym len tak prikladaj, netri. A skor to davaj len lokalne na vyrazky, nie na celu plet. Mozno mas ale vyrazky vsade, potom je to tazko...mozno striedat tie miesta? Ja som ho pouzivala tiez, ale nemala som problem. Lieh ale velmi susi, preto sa to neodppruca na celu tvar a hlavne nir na podrazdene miesta. Ja som si ho daval myslim iba vecer a krem iba rano

jankak72
autor
20. apr 2025

@luc141 asi to spôsobuje ten roztok, mám citlivú pleť. Tampón si prikladám a len na miesta kde mám akné, akné mám po brade a na čele tak len tam aplikujem a v menšom množstve inak nikde, takže naozaj neviem. Asi to chce len čas kým si ta plet zvykne na ten roztok...

ferlito
22. apr 2025

Ahoj. Mne tento roztok dosť poškodil kožnú bariéru. Prestala som ho na chvíľu používať a dala krém na obnovu kožnej bariéry a samozrejme SPF 50 musí byť. Ak máš veľké akné, skús nanášať vatovou tyčinkou, len ďobnúť na vyrážky. A skrývať pred slnkom,lebo reaguje. A len večer.

jankak72
autor
22. apr 2025

@ferlito ahoj, ja som tiež dala na pár dní oddych od neho tak natieram len krémom a ešte spf musím dokúpiť. A aký krém a spf ste používali ak smiem vedieť? Lebo ja mám citlivú pleť a z niektorých krémov mám červene líca, tak preto sa pýtam. Skúsim len tou vatičkou aplikovať, ďakujem.

ferlito
23. apr 2025

@jankak72 to ide aj tým akým gélom si čistiš pleť. Či dávaš make up.