Ahojte,
vo štvrtok mi trhali dolnú osmičku. Zákrok trval asi polhodinu, lekár spomínal, že musel zub „odštiepiť od kosti“, ale inak to neoznačil ako komplikované trhanie.
Odvtedy mám stále dosť veľký opuch, je červený a tvrdý. Bolesť vôbec neustupuje, musím si dávať Flector, inak sa to nedá vydržať. Od začiatku mám problém s otváraním úst a dnes v noci (medzi 3. a 4. dňom po zákroku) som sa zobudila na fakt silnú bolesť, aj keď som si 4 hodiny predtým dala Flector.
Rana na pohľad nevyzerá zle – nekrváca, nie je hnisavá, ale bolesť je horšia ako predtým. Mám ešte čakať do pondelka, alebo to môže byť už zápal alebo suché lôžko? Má s tým niekto skúsenosť? Nechcem panikáriť, ale už ma to fakt vyčerpáva. Ďakujem za každú radu
@timeagubancokova antibiotika vam dali?...mala som podobne....studene prikladat pravidelne a vyplachovat caj (nie som si istá ci harmancek alebo repik salvia) viem ze som.jeden z toho používala....
@timeagubancokova podľa mňa je tá bolesť normálna. Mne ťahali všetky 4 osmičky , síce v narkóze, ale ešte neboli ani prerezane von z ďasná a museli ich tiež takto štiepiť od kosti. Bolesti som mala asi 2 týždne, bola som na liekoch od bolesti, nemohla som poriadne jesť ani rozprávať. Mala som opuchnuté líca a sánku a obrovské modriny. Vyzerala som ako keby ma niekto zbil. Po 2 týždňoch som išla do práce a hneď v ten deň ešte s PNkou naspäť domov, lebo ako som veľa chodila a “natriasala so sebou” sa bolesti vrátili…
Podľa mňa je bolesť normálna vzhľadom.na to, že to nešlo ľahko.
Na rýchlejšie hojenie skúste na výplachy repík.
To chce podľa mňa ATB, návštevu lekára. Na ten Flector pozor časté užívanie vo veľkom môže spôsobiť zápal žalúdka - mne sa to stalo.
@zuzkaa1991 Ďakujem veľmi pekne za radu.
Antibiotiká mi vtedy nedali, vraj tam nebol zápal. Ale keďže zajtra to už bude piaty deň a bolesť stále neustupuje, rozhodla som sa radšej ísť k zubárovi, nech to skontroluje – aspoň budem mať pokojnejšiu hlavu.
Už ani nechcem brať Flector, lebo ako spomínala jedna pani, zápal žalúdka by som fakt rada obišla. 🫣
@timeagubancokova prosím vas ako ste dopadli s tým zubom…som na tom nejako podobne
@stresak
Ja som nakoniec išla ku zubárovi, prepláchol mi to a pre istotu mi dal aj antibiotiká. Už na druhý deň mi bolo o dosť lepšie, asi aj vďaka tomu preplachu. Vraj sa to môže hojiť dlhšie, keďže zub bol napojený na kosť.
Od známej, ktorá robí v tomto odbore, som ešte dostala tip na Nalgesin – vraj dobre zaberá na tento typ bolesti a mne fakt pomohol.
Stále ešte občas cítim miernu bolesť a pulzovanie, ale už nič hrozné.
@timeagubancokova Dakujem za odpoved, ja sa zajtra chystám tiez na kontrolu lebo som z toho na nervy…neviem si ani predstaviť ako tam ústa otvorím, keď ich vlastne ani neviem otvoritstrašne sa bojim
@stresak Úplne ťa chápem, ja som sa tiež dosť bála, ale nemáš sa čoho. Zubár mi tie ústa ako tak otvoril, aj keď trochu nasilu – ale tak čo už mal robiť . Ten výplach nebol úplne príjemný, ale tá úľava po tom, ako to celé skontroloval a povedal, že to vyzerá dobre, fakt pomohla.
To s tým otváraním úst je otravné, ale postupne sa to zlepšuje. Držím palce zajtra.
Skor suche lozko...ak mas moznost zbehni na pohotovost