icon

Je môj ex normálny?

21. jún 2025

Ahoj, pýtam sa sama seba, či môže dospelý človek byť taký nenormálny. Dcéra bola u neho na návšteve. Už dlhšie riešim s ňou jej zdravotný problém, depresie. Je pod psychiatrickým dohľadom. Berie antidepresíva. A on jej napriek tomu, že berie lieky podával alkohol. Napriek tomu, že vie o jej zdravotnom stave. Viem, že aj ona by si mala uvedomiť že to je zlá kombinácia. No on je dospelý a mal by si uvedomiť tie následky. Mám chuť zamedziť jej úplne kontakt s otcom. No ona tvrdí, že ho má rada. Hovoriť s ním je ako hrách na stenu hádzať.

Strana
z2
pribinak
21. jún 2025

Dcéra je maloleta?

zmrzlinka2021
21. jún 2025

Koľko má dcéra rokov?

berenika39
Autor odpoveď zmazal
oli18
21. jún 2025

Hadam si mala napisat zakladny udaj, kolko ma dcera rokov. Inak nevieme posudit psychicky stav tvojho ex.

autor
21. jún 2025
@pribinak

Dcéra je maloleta?

@pribinak za pár mesiacov bude mať 18, no na tom vek nič nemení. Už sa to stalo aj pred rokom.

autor
Autor odpoveď zmazal
domkakvet
21. jún 2025

Ked jemu to je jedno, tak sa o tom porozpravat s dcerou a vysvetlit jej mozne rizika a nasledky.

autor
21. jún 2025
@oli18

Hadam si mala napisat zakladny udaj, kolko ma dcera rokov. Inak nevieme posudit psychicky stav tvojho ex.

@oli18 Ešte mesiac áno.

januska12323
21. jún 2025

Dohovorila by som obidvom a hlavne dcére, ide o jej život, ex si môže robiť čo chce.

autor
21. jún 2025
@domkakvet

Ked jemu to je jedno, tak sa o tom porozpravat s dcerou a vysvetlit jej mozne rizika a nasledky.

@domkakvet Áno preberali sme to už veľmi veľa krát. No keď má depresívne obdobie, tak je to ťažké.

autor
21. jún 2025
@januska12323

Dohovorila by som obidvom a hlavne dcére, ide o jej život, ex si môže robiť čo chce.

@januska12323 Preberali sme to veľa krát, keď mala horšie obdobie, tiež pila a dopadlo to zle. Len ako rodič ktorý vie o jej stave, by mal robiť všetko preto aby do toho nespadla. Hlavne, keď vie aké to môže mať fatálne následky.

pribinak
21. jún 2025

Hm, to že dcéra vypila alkohol v jej stave chápem, v depresii nerieši či jej to môže estw viac pohostiť alebo nie

Ale jej otec? To je fakt cez čiaru….on sa ako k tomu vyjadruje? Jednak má menej ako 18 a navyše kombinovať alkohol a lieky je nebezpečne

autor
21. jún 2025
@pribinak

Hm, to že dcéra vypila alkohol v jej stave chápem, v depresii nerieši či jej to môže estw viac pohostiť alebo nie

Ale jej otec? To je fakt cez čiaru….on sa ako k tomu vyjadruje? Jednak má menej ako 18 a navyše kombinovať alkohol a lieky je nebezpečne

@pribinak Asi nie je fakt normálny, keď prišla domov, tak mala histerický záchvat, nešla som ju dať do pohody.

pribinak
21. jún 2025

Asi by som jej zavolala sanitku a normálne om nahlásila že jej ex dal piť alkohol

autor
21. jún 2025
@pribinak

Asi by som jej zavolala sanitku a normálne om nahlásila že jej ex dal piť alkohol

@pribinak Asi aj to by bolo riešenie, no bojím sa že hospitalizácia by bola na psychiatrickej klinike. Doteraz to celkom dobre zvládala. Teraz sa toho veľa nakopilo, finiš v škole, strata menzes v dôsledku zmeny liekov. Trápime sa spolu. Človek ju nechce úplne odtrhnúť od otca. Keď viem, že jej chýba a túži aby ju mal rád. Nechcem, jej ešte pridávať stresy.

pribinak
21. jún 2025

Ťažká situácia….ale máš ešte šancu rieisit hospitalizáciu, keď bude mat 18nast už neurobíš nič

dankamg2
22. jún 2025

Píšeš, že mala hysterický záchvat... Mala ho z alkoholu alebo z tvojej reakcie, že pila u otca alkohol? Chápem, že sa o ňu bojíš, ale je už vo veku kedy vie aj sama vyhodnotiť dôsledky miešania alkoholu s liekmi. Depresia nie je mentálne postihnutie, zákazmi a príkazmi sa jej stav nezlepší skôr naopak.

dadis
22. jún 2025

Ma skoro 18, dohovorit jej mozes, no je to jej zivot. Sama pises, ze uz problemy s alkoholom mala. Tiez si tomu nezabranila. Nezhorsuj jej vztah s otcom. Popripade mu mozes zavolat, a pokojne a milo ho upozornit, ze ona naozaj slkohol nemoze.

simona20201309
22. jún 2025

Bože chúďa dievča. To aj také deti sú už na antidepresivach? To bude brat celý život?
Je to v prdeli toto. Závislosť liekov a alkoholu vzniká veľmi rýchlo. Neurobíš už nič. Mala si to riešiť pred rokom a kontaktovať socualku,...
Budeš to mat ťažké. Držím prsty.

simona20201309
22. jún 2025

Trochu to vyznelo ako by som písala ze ma istú závislosť- tak som to nemyslela. Myslela som to tak ze treba naozaj dávať pozor, aby nespadla rýchlo na dno. Je príliš mladá na to aby davala také kombinácie. Porozpravaj sa s jej lekarom, ktorý predpisuje lieky

micusa2222
22. jún 2025

je dosť smutné, že dcéra je už dospelá, že tiež by mala vedieť ,čo môže a čo nie..a tvoj ex je poriadny debil...asi by som ho oznámila na sociálke..

vilma7
22. jún 2025

Poučenie dcéru,Nech nepije. On jej ho nepodával, ale len ponúkol...alebo jej liall do krku?
Dcéru nauč odmietnuť alkohol.

autor
22. jún 2025
@vilma7

Poučenie dcéru,Nech nepije. On jej ho nepodával, ale len ponúkol...alebo jej liall do krku?
Dcéru nauč odmietnuť alkohol.

@vilma7 Ja sa snažím, poúčať, prosiť u nás doma vôbec alkohol nedžím. No keď má depresívne stavy je ľahké ju ovplyvniť v tom zlom. Myslím, že on je dospelý mal by byť v úhohe otca zodpovedný.

dankanka
23. jún 2025

Len keď je dospelá, ako zakazes stretávanie? Ako zamedzia tomu, že keď bude s priateľmi, nevypije si...je to naozaj ťažká situácia

luccija
23. jún 2025

Keď má o chvíľu 18 ako jej chces zamedziť styk s otcom?koľko vypila a prečo mala hystériu?
Už aj ona musí vedieť čo áno a čo nie.V kľude by som sa porozprávala s otcom.Pila alkohol môže byť aj jedno pivo rozumiem, že si mama a bojíš sa, ale ona tiez musí vedieť čo si môže dovoliť nebudeš s ňou každý deň a každú chvíľu.
Hystériu dostala, lebo si jej dávala kazanie?

kellhaed
23. jún 2025

Chápem ze jej nechceš pridávať stresy, ale nebolo by jej na chvíľu na tej psychiatrii lepšie? Zmena prostredia býva dost dobrá na potlačenie depresívnych stavov ...
Možno jej tam ukazu, čo môže robiť vo voľnom čase a nájde si nejaký koníček.
Ja som bola tiež hospitalizovana ....depresiu som mala po rozchode s otcom mojich detí...po 16tich rokoch (vzťah to nebol dobrý, bol toxicky) a myslím ze som sa naučila aspoň spávať, zistila som, že dokáže upiecť kosik ...
Depresia je stav rozmýšľania...to lieky nevyliečia, ale možno by tam mala k dispozícii terapeutov, možno by si tam našla kamarátky, s ktorými by sa vzájomne podporovali ....
Podľa môjho názoru depresiu sa dá poraziť- zamestnať si mozog niečím iným a tak potláčať tie myšlienky

Ex možno tebe robí natruc ...ze si povedala "nemoze" tak jej ho dá... možno sa porad s nejakým psychológom, ako na neho ....aby to malo efekt ...

autor
24. jún 2025
@dankanka

Len keď je dospelá, ako zakazes stretávanie? Ako zamedzia tomu, že keď bude s priateľmi, nevypije si...je to naozaj ťažká situácia

@dankanka Áno je to ťažké, hlavne nechcem aby si zbabrala život, keďže je šikovná aj v škole jej to ide. Viem, že nemôžem byť s ňou každú chvíľu, keďže je aj na internáte. Len proste je lepšie nebyť v prostredí kde sa požíva alkohol. No ešte by som skôr pochopila, keby bola s partiou puberťákov ale s otcom, ktorý vie, že berie lieky a aký problém má za sebou.

autor
24. jún 2025
@luccija

Keď má o chvíľu 18 ako jej chces zamedziť styk s otcom?koľko vypila a prečo mala hystériu?
Už aj ona musí vedieť čo áno a čo nie.V kľude by som sa porozprávala s otcom.Pila alkohol môže byť aj jedno pivo rozumiem, že si mama a bojíš sa, ale ona tiez musí vedieť čo si môže dovoliť nebudeš s ňou každý deň a každú chvíľu.
Hystériu dostala, lebo si jej dávala kazanie?

@luccija Vypila toho viac a teda kombinácia alkohol a lieky na depresiu. To je samé o sebe zabijácka kombinácia. A v kľude sa s ním nedá. Hystéria to práve bol ten dôsledok. Snažila som sa len ju vypočuť. Kázanie v tejto chvíli by nemalo zmysel. Skúsila som to na druhý deň.

autor
24. jún 2025
@kellhaed

Chápem ze jej nechceš pridávať stresy, ale nebolo by jej na chvíľu na tej psychiatrii lepšie? Zmena prostredia býva dost dobrá na potlačenie depresívnych stavov ...
Možno jej tam ukazu, čo môže robiť vo voľnom čase a nájde si nejaký koníček.
Ja som bola tiež hospitalizovana ....depresiu som mala po rozchode s otcom mojich detí...po 16tich rokoch (vzťah to nebol dobrý, bol toxicky) a myslím ze som sa naučila aspoň spávať, zistila som, že dokáže upiecť kosik ...
Depresia je stav rozmýšľania...to lieky nevyliečia, ale možno by tam mala k dispozícii terapeutov, možno by si tam našla kamarátky, s ktorými by sa vzájomne podporovali ....
Podľa môjho názoru depresiu sa dá poraziť- zamestnať si mozog niečím iným a tak potláčať tie myšlienky

Ex možno tebe robí natruc ...ze si povedala "nemoze" tak jej ho dá... možno sa porad s nejakým psychológom, ako na neho ....aby to malo efekt ...

@kellhaed Hospitalizáciu, prešla minulý rok. Bola na detskom oddelení. nezvládla to tam. Je liečená na ambulancii. Navštevovala psychologičku. Celkom sa dobre držala aj školu zvládala super. Najhoršie je to teda, že aj keď už bude mať 18 rokov, tá psychika je ešte detská. Mńa len štve, že vlastne reálne sa o ňu málo zaujíma a zavolá ju na návštevu iba keď tam má párty. Možno sa chce ukázať aký je otecko. No a párty u neho sú potoky alkoholu. Nestalo sa to prvý raz. Nechcem jej úplne zamedzovať stretávanie sa s otcom. Veď ako každé dieťa aj ona chce mať pocit, že ju má aspoň trochu rád. No asi mu dovolím, len u mňa doma. Naozaj nechcem aby si zbabrala život, už sme prešli v tomto ohľade doslova peklom.

autor
24. jún 2025
@simona20201309

Bože chúďa dievča. To aj také deti sú už na antidepresivach? To bude brat celý život?
Je to v prdeli toto. Závislosť liekov a alkoholu vzniká veľmi rýchlo. Neurobíš už nič. Mala si to riešiť pred rokom a kontaktovať socualku,...
Budeš to mat ťažké. Držím prsty.

@simona20201309 Ďakujem za podporu.

Strana
z2