Je môj ex normálny?
Ahoj, pýtam sa sama seba, či môže dospelý človek byť taký nenormálny. Dcéra bola u neho na návšteve. Už dlhšie riešim s ňou jej zdravotný problém, depresie. Je pod psychiatrickým dohľadom. Berie antidepresíva. A on jej napriek tomu, že berie lieky podával alkohol. Napriek tomu, že vie o jej zdravotnom stave. Viem, že aj ona by si mala uvedomiť že to je zlá kombinácia. No on je dospelý a mal by si uvedomiť tie následky. Mám chuť zamedziť jej úplne kontakt s otcom. No ona tvrdí, že ho má rada. Hovoriť s ním je ako hrách na stenu hádzať.
Tebe teraz nepomôže podpora, potrebuješ sa trochu spamätať a rýchlo konať. To naozaj jej ,,nechceš obmedziť stretávanie?" ... naozaj potrebuje mať pocit ze ju má,,niekto rad"?
To si robíš srandu? Píšeš o potokoch alkoholu ale nech ma pocit ze ju má rád?
Prepáč..... píšem čo si myslím- stratený prípad.
Ak toto učíš dcéru ze je LASKA, nečakaj ze si raz domov dotiahne normálneho chlapa.
@simona20201309 Stretávanie chcem obmedziť len že môže sa stretnúť u nás doma. Tam ju už určite nepustím. Ani som to neplánovala. Kým si sama neuvedomí, že zo strany otca to nie je skutočná láska. No jej to ešte potrvá kým sa spamatá. 18 rokov ešte nie je skutočná vyspelosť. Nie, ja jej to vysvetľujem a bola by som najradšej keby stretávanie nebolo žiadne. No neviem ako by si to riešila ty, iné je dať príkaz a obmedzenie malému dieťatu. Neviem, či si ma správne pochopila a teda toto žiadna sranda nie je. Ona trpela tým, že nemala takého otca, ktorý je ten správny otec. Ako jej to vysvetlíš, že je to debil, ktorý nemá o otcovstve ani páru.
Ale ona iného otca nemá iba tohto nedokonalého a aj napriek tomu ho má rada ako píšeš hore.Aby sa to neotocilo proti tebe, že ju držíš pod dohľadom a urcujes čo a kedy...ona sama mohla povedať beriem lieky nechcem piť.
Ci nie si problem ty a nie otec...
Ci nie si problem ty a nie otec...
@dadis Napríklad v čom? Že sa ju snažím vychovávať, podporovať. Byť silná, keď je jej zle. Objať ju aby cítila, že sa má o koho oprieť. Nech súdi ten, kto to zažil. Od toho rada prijmem rady a po učím sa.
Chápem. Viem ze ju chceš zachrániť. Ona ma asi pocit, že ju on nelubi. Snaží sa mu zapacit. Co tak ju poslať niekam do pracovného tábora...obnova pamiatok alebo tak.... iný ľudia, nové myšlienky...aj ty si oddýchneš....žiaľ tým ze je dospela už nik nebude dohliadať...a co ty? Nemáš partnera / otca/ brata ...ktorý by jej mohol dat ten ocovsky vzor do zivota? ... su to iba úvahy; tak to vezmi prosím s rezervou. Mrzí ma to pre teba aj tvoju dcéru.
Tým ze jej budeš dohovarat alebo zakazovať si nepomozes....len vytvoris jej odpor ...
Stale si neodpovedala, z coho mala ten hystericky zachvat... Mam syna v podobnom veku, neviem si predstavit, ze by som mu v tomto veku zakazala sa stretavat s otcom (neviem si to predstavit v ziadnom veku). Zakazat mu mozem pit alkohol, ale si myslim ze 2 mesiace pred 18 to uz ani velmi vyznam nema. Ak tvoja dcera berie lieky a dava si k tomu alkohol, tak to treba uviest pred jej lekarom, nech jej pekne vysvetli, co to robi s jej telom. O par mesiacov nebudes mat dosah ani v tomto.
Chápem. Viem ze ju chceš zachrániť. Ona ma asi pocit, že ju on nelubi. Snaží sa mu zapacit. Co tak ju poslať niekam do pracovného tábora...obnova pamiatok alebo tak.... iný ľudia, nové myšlienky...aj ty si oddýchneš....žiaľ tým ze je dospela už nik nebude dohliadať...a co ty? Nemáš partnera / otca/ brata ...ktorý by jej mohol dat ten ocovsky vzor do zivota? ... su to iba úvahy; tak to vezmi prosím s rezervou. Mrzí ma to pre teba aj tvoju dcéru.
Tým ze jej budeš dohovarat alebo zakazovať si nepomozes....len vytvoris jej odpor ...
@kellhaed Bolo by dobré, keby si našla niečo, čo by ju zaujalo a tiež, by spoznala nových ľudí. Sama som jej to navrhla. Ide na týždeň do tábora, kde bude s rovesníkmi. Tak dúfam, že príde na iné myšlienky.
Stale si neodpovedala, z coho mala ten hystericky zachvat... Mam syna v podobnom veku, neviem si predstavit, ze by som mu v tomto veku zakazala sa stretavat s otcom (neviem si to predstavit v ziadnom veku). Zakazat mu mozem pit alkohol, ale si myslim ze 2 mesiace pred 18 to uz ani velmi vyznam nema. Ak tvoja dcera berie lieky a dava si k tomu alkohol, tak to treba uviest pred jej lekarom, nech jej pekne vysvetli, co to robi s jej telom. O par mesiacov nebudes mat dosah ani v tomto.
@dadis Kombinácia Magrilan, Atarax a vyššia dávka alkoholu. Samozrejme, že s psychiatrom sa porozprávam. Budeme to riešiť.
A ten hystericky zachvat dostala u otca?
A ten hystericky zachvat dostala u otca?
@dadis Podľa dodatočných informácií aj tam. Potom doma. Bola tam od rána do 18 večer. A viem, čo sa preriekla tak jej povedali, že tak 2 hodinky pred odchodom aby už nepila, aby som vraj "nezbadal". Okrem iného ju poslali so šoférom, ktorý tiež mal vypité.

Tebe teraz nepomôže podpora, potrebuješ sa trochu spamätať a rýchlo konať. To naozaj jej ,,nechceš obmedziť stretávanie?" ... naozaj potrebuje mať pocit ze ju má,,niekto rad"?
To si robíš srandu? Píšeš o potokoch alkoholu ale nech ma pocit ze ju má rád?
Prepáč..... píšem čo si myslím- stratený prípad.
Ak toto učíš dcéru ze je LASKA, nečakaj ze si raz domov dotiahne normálneho chlapa.