Kto sa zastane nášho štátu v politike?
Ahojte nechcem tu rozprúdiť nejakú diskusiu extra, ale prosím vás, tí čo sa vyznáte v politike a v tých okolo veciach... to fakt nie je nikto kto by sa mohol nášho štátu zastať a kontrolovať to tu že čo sa tu deje?
@oblecenie99 to je presne to. My ten turizmus nevieme robiť, vieme len skasírovať za všetko peniaze a veľa peňazí. Nevieme ponúknuť službu, nevieme ponúknuť dobre a kvalitné jedlo, nevieme ponúknuť milý a úslužný personál. Nikoho tu nič nezaujíma, nikto tu neurobí nič navyše. Čítala som pred rokom na Smečku článok, že do nejakej našej slovenskej jaskyne prišiel celý autobus turistov buď z Maďarska, alebo z Poľska ...(nepamätám si), jaskyňa otvorená len do piatej a nebolo nikoho, kto by bol ochotný zostať jednu hodinu navyše. Cely autobus otocili naspat. Myslim, ze ti turisti k nam uz nikdy nepridu. Z toho zájazdu by mali veľmi peknu slušnú sumu. Toto je naša turistika. V inej krajine, keď vidia že príde 50 ľudí navyše, zaplatí nie malé vstupné, nejake magnetky, prkotiny, tak sa ochota hneď nájde. My sme takí zarputily a zatvrdily národ -cudzie nechceme a svoje si nedáme... zhasla tma
to s tou hrdostou je pravda. u nas. my sme taki fejkovi narodovci, dame si ponozku s vlajkou na zrkadlo na aute, vlajocku do profilu a na fotku ludi v krojoch, ale vacsina ludi historiu nepozna, nepozna suvislosti, ide po povrchu, pritom vsteko ma svoj dovod v minulosti, v geopolotickych vztahoch.
ale zas nasa hstoria sa neda porovnat s historiu Madarska, Francuzska, ani vlastne Ceska napr.
nejak niet velmi na com stavat, nemali sme slachtu, elity, aj to malo co bolo znicili komunisti.
este pred 100 rokmi sme boli nevzdelany narod, msueli tu vyslat ceskych uradnikov, aby sa rozvijala nejaka cinnost statu...
ta cesta je pred nami, aj budovanie demokracie, nemame to v sebe, ale ten vyvoj ide vzdy . uz len ked porovname dobu pred 15 rokmi a teraz, niekde sa to posunulo.
akurat ze u nas silneju hlassy, ktore volaju po diktatorovi, ktory povie a urci, co a ako, aj keby bol z vychodu, toho s aobavam.. ze mentalne sme sa neposunuli do 21. storocia, vzdy hladame nepriatela a utocisko.
@stanulienkat Spomínala som akurát ráno tie Tatry, my tam chodíme veľmi radi, ale naozaj sú predražené.. malý mi ráno spomínal, že či by sme nemohli ísť, a aj som chcela október, november, nejaký apartmán, na 4 dni.. ale tak hovorím kolegyni, že teraz mám kde inde peniaze dávať .. a že super, že rodina s malým dieťaťom, kde pracujú obidvaja rodičia si musí zvážiť, či pôjde na predĺžený víkend na dovolenku na východnom Slovensku, alebo si radšej peniaze odloží, lebo nikdy nevieš, či sa ti nepokazí práčka, chladnička, auto a načo nabúrať nejaké zásoby.. super sme na tom.
cudzie nechceme a svoje nemame, od druhych si nenechame poradit, lebo my vieme vsetko najlepsie
sme ako deti, este nie sme ani v puberte..
ale zas to ma podla mna pricinu v nasej dna, v historii. boli sme utlacani, nedoleziti a mame komplexy z toho,ze nas chcu vsetci ocurat. tak radsej kopeme okolo seba-ja sama ja sama, aj ked blbo.
@oblecenie99 mne sa financne oplati ist k moru ako do Tatier.
@kofa77 to si pekne popisala, ze fejkovi narodovci. 😂😂Ja mám presne takúto kamarátku a keď sme sa bavili o Stefánikovi ( videla sochu pred Eurovea), tak sa ma opýtala, kto to je. Toto si naozaj nevymýšľam.
A takyto fejkovi národovci, ktorí sú na Facebooku a majú tam najväčšiu zástavu a najväčší slovenský znak, tak trištvrte z nich je takýchto. To sa stavím.
@stanulienkat verim...
tu ktosi daval odkaz na FB na nejaku zenu, ktora ospevuje rusko a dava ruske pesnicky , som si to len tak klikla, tak napr. napisala, ze okupacia tu sice bola, ale no a co, odisli a nic si nevzali.. zato hnusny zapad nam zobral vsetky podniky a priemysel a hospodarstvo... nejak tak to tam bolo.
z toho vidno, ako ten clovek nema paru, ako to bolo, co za tym vsetkym stalo, ide po povrchu, po emociach, po ukazani na nepriatela, take jasne kto je dobry a kto zly. ti ludia nemaju mentalnu kapacitu na to, aby si pospajali suvislosti,informacie.. to asi nie je ich vina, vacsina ludi ma IQ a ako nadpriemerna gorila, som citala, akurat ze tych ludi je vela a dmeokracia je este stale o hlase vacsiny, no.
@samik88 ty si ozajstna zeno bozia, ci dalsia lenka len aktualne v krestanskom chlieviku?
Ako prepac, ale kazdu - doslova KAZDU zenu musi urazit to, co rozprava taky HULIAK, taky KUFFA a ber to ako nove typy na negativne vyjadrenie toho, ze aky napr. aj tvoj Samik nema byt, v style nebud kuffa.
Je smutne, ze sa najde niekto ako ty, kto sa necha zahnat do kuchyne a max este do postele, aj ked obvykle skor dakde do dakej brudnej kutice cestou s karcmy smer domov.
A samozrejme, ze by zeny ako Caputova riadili stat lepsie, bez usmevu rozrehotaneho ako si tam dala. Urobila viac ako dovtedajsi muzski prezidenti aj ked ich scitas do jednej osoby!
Ako vyzera nas stat, bez srandy, ako alkoholik, co ti sefuje domacnost a ty s nim pracne licitujes o prachy na chleba. To je cele.
Nikde nie je vidiet peniaze, slovenske, europske, ziadne. To sa da chvilu kamuflovat, kazda zena, ktora je tyrana aj tym, ze nema pristup k financiam a nema cas chodit do prace, lebo je potrebna jej praca doma, vie - ze chvilku, kym nie je niekto extra chory, kym sa nieco extra nepokazi, kym jej niekto aspon na chleba pozicia, kym jej cosi daruju a pomozu, tak to ide. Ale kazdym rokom je to horsie, pretoze aj dom, aj zahrada aj okolo vsetko je viac spustnute. A to je opat v malom priestore nase Slovensko. Jednoducho vsetko sa prejedlo, prezralo, prehajdakalo, rozkradlo, rozdalo....a to co bolo medzitym capol zub casu. A vysledok je aky mame.
Na to nemusis byt bomba expert na nic, aby si to videla, to vidi kazdy, kto je triezvy (nie uplne lahky predpoklad na Slovensku, kde si tolko ludi udrziava hladinku) a tiez musi mat skusenost viest aspon domaci rozpocet. Jednoducho chvilu sa da tvarit, ze to zvladame, ale rozhodne nie 30 a viac rokov.
Aj preto je tu tolko dobrovolnikov, lebo to su ti susedia, co pridu, donesu ti chleba, aktovku pre deti, daju ti veci do tej aktovky aj na seba, ale toto - TENTO VYSLEDOK, este neznamena, ze to ako stat zvladame. My sme uplne mimo! V beznych veciach mimo.
A kedze ste sa tu dostali k turistike a sluzbam, tak tu sme taki, ze MIMO MIMO. Pretoze tato chyba v matrixe sa tyka vsetkych - ja nepoznam jednu restiku, nikde tu, kde by to fungovalo dlhodobo, ano chvilu ta vitaju, pytaju sa ci bolo vsetko vporiadku a potom bum....ak cita niekto z El and N London v Bratislavskej auparkovej franchize, tak aspoon taniere by mohli umyvat aspon tak, ze dobre - to je na trojku. My nevieme robit sluzby, tu kazdy ma svoje naroky, co by mali ini k nemu, ale ak sa vymeni garde, tak je to ako so skolkarmi, mna bavi schovavacka, len ked sa schovavam ja, proste hladat sa mi nechce a hotovo a takto to robime. Ked ideme na kavu, vieme co je blbo, ked mame robit my....je vsetko vpohodke, sak da sa, sak nevadi, sak nech si nemysli, ze za tie prachy, sak nech necaka cerveny koberec....sak naco...sak komu, sak im to je jedno, sak to takto staci...a toto mame vsade. U nas je promile aktivnych ludi a aj to vystrnadime, vyzenieme, nechceme. My jednoducho nepotrebujeme motivovanych pracantov, kazdy nech si zodpovie pred zrkadlom...nam to je takto dobre ako je. A do toho pindat. A hladat vinnika, ktory nam toto sposobil a je jedno - ci je vonku, Brusel, EU, Cesi, Madari, vsetci okolo alebo nas - Caputova, bars aj Fico. Proste jeden on za to moze, za vsetko a ked ho dame dole, tak uz len dobre bude - no nebude, lebo to nevieme a ked niekto aj chce prist, ze cosi vie, tak ho vysmejeme, dokonca aj tak, ze az taku vysoku kulturu nam tu netreba. Lebo norma je, ze ked som v niecom mimo...tak si poviem aha, ja to tam nevidim, idem si to pozriet zas, skusim to tam vidiet, dostudujem si to, dopytam sa. U nas - proste banda patkarov ta vysmeje, povie, ze si chudak jak teraz parlament Simeckovi a je to. To staci. Nam staci aj kultura aj nemocnice len jak pre patkarov.
Teda neviem, co Madarsko, no Rumunsko, neviem ako poznate, ale na toto zabudnite. Rumunsko je davno pred nami. To je fakt a to najma v takych veciach, ktore nam pridu, ze je ta forma, ktoru chceme - ako cesty (lebo sak co je vacsia tema pre Slovaka, jak auta) - tak cesty ako v Rumunsku - to my nemame. A ano Rumunsko je velka krajina, tak sa da najst nejaky chudobny lazovity kraj, ale potom my mame lazy aj v Bratislave, ak by sme chceli porovnat iba tie cesty. A vobec nemusime ist k sluzbam a takym veciam ako letiska, pocty letov, ucast na vyskumoch, roznorodost toho, co poskytuju v ramci EU, nielen montaz aut ako my. Spolupraca - pestrost a moznosti deti na skolach, kruzky. No nie sme tam....a boli za nami. Mohli sa tu chodit ucit...ale preskocilo nas Estonsko, tak sa radsej ucia tam, co u nas.
Teda Rumunsko uz moze byt len motivacia na koho sa dotiahnut nazad a ano chudobni ludia z Rumunska tu chodia robit, ale to su presne take profesie, montaznici, upratovanie....to nie su zamestnania, ktore drzia ekonomiku....aj ked sa tu tvarime, ze montovanie nas spasi....no nespasi. Daleko lepsie by bolo vediet tvorit, vediet dizajnovat, vediet planovat a vynaliezat tie nove formy dopravy a montaz posunut dalej. A pre tych, co mi chcu povedat, ze treba aj remesla, ano treba, ale my nemame ani tie, v zmysle, objednam si elektrikara pride a urobi co treba dobre - neurobi, nepride, len mudruje, drzi je, vypyta si cenu a ked ma cosi urobit tak ani minimum neurobi aspon dobre - teda na trojku a to mame v kazdej sfere - jednoducho to, co sa ludia ucia v skole to aplikuju vsade - ked budem vipka, nas clovek, nebudem musiet nic a ostatni vsetko. A tu to mame. VIPky z Kittsee a netusim odkial v zdravotnictve a nic nemusia, nerobia, bez sebareflexie. A ini muzski kolegovia s nimi ako suhaj poskoc a spol. Aj preto je taky uzasny rozmach inych vipiek ala kolarova netusim co, ci influencerka alebo aspon farmarka a only to. Bo ked sa inak neda.....tak toto su tie rychle prachy, ktore sa tu potom kazdy snazi zohnat a kazdy jak vie, ukradnut, okradnut...alebo only. Toto sa prezentuje aj detom - inak by plackova nemohla robit prednasky ozaj nikde a to jej ozaj nezavidim nic. Je to smutny obraz krajiny, ktora je cim dalej tym evidentnejsie ako taka 40+ zena, ci muz.....dakedy to bola aspon forma, na Benkovych obrazoch, krasna razovita krajina, sice chudoba Jezisova ale krasota formalne....a teraz po tych tazbach, zasahoch, predajoch, darovackach....no ako po botoxe a netusim co, s umelymi prsiami, nastrelenymi vlasmi....no uz to nie je ani prazdna krasa, drahy pane. Proste iba nicota. A aj preto by mala byt priorita vzdelanie a zasanovat v kulture a v zdravotnictve a v socialnej oblasti co sa da, dokonca aj tym, ze spoluziakov popytas, ci mozes orafat ich koncept. Proste patkar ale motivovany, co to moze dat aspon na to E s bozou a kazdou pomocou. Ale to by sme museli byt aspon motivovani.
@atinkaa Napísala si to neskutočne. 💯👍👍👍👍Keby som mohla, dám ti 10 lajkov. Obávam sa, že veľmi inteligentne a vecne argumentuješ, to na týchto ľudí neplatí. Bohužiaľ. Ja doteraz nerozumiem, že keď bolo lacnejšie, tak pindali že nemajú čo jesť, že je drahota, nič si nemôžu dovoliť. Zrazu všetko zdraželo, ale tak neúmerne, že je to až na plač. A zrazu sa týmto ľuďom žije ľahšie, všetko je pohodička, na vsetko maju peniaze a zrazu je vsetko lacne.😂😂😂 A tak to má byť
@atinkaa mas pravdu☹️
na zaplakanie. ale ja sa snazim a sama seba presviedcam, ze ten vyvoj predsa musi ist dopredu, aj u nas..
ale tu napr. cierne na bielom:
https://www.trend.sk/ekonomika/prvy-dochodkovy-...
smutne citanie
Sociálna poisťovňa preto tento rok s veľkou pravdepodobnosťou vytvorí stratu okolo 3,5 miliardy eur. Bohužiaľ, súčasný dôchodkový systém nie je udržateľný, ani keby neexistovali demografické zmeny,“ konštatuje Michal Páleník, riaditeľ Inštitútu zamestnanosti.
vety, ktore ukazuje ten velky pruser.
tu nie ze nebude na 13.dochodky, tu nebude ani na 11. a 10. ...
este sa vratim k tomu huliakovi, to nie je jeho prve dehonestuje a dehumanizujuce vyjadrenie..
ano, ludia doma, v krcme si takto pohovoria. problem je, ze sa tento styl pomaly normalizuje na verejnosti u navyssich predstavitelov, kde si janko mrkvicka povie, ked moze on, mozem aj ja a domino ide..
@stanulienkat ale kde, len tak nasrato pri kave pisem😀 ale dakujem. Mna to hneva, lebo v tom je aj psychologia, dospeli clovek musi - mal by byt zrely - zrely rovna sa poznam sa, aj svoje slabe miesta, nemusim sa urazit ked sa mi vytknu - pracujem na nich. Nepacil sa mi, no je dobry priklad - Miro Beblavy, aka sranda z neho bola, ze nevie r....no nahneval sa a naucil sa a este si zo seba urobil for v nejakom tom ich "klipe" vtedy. To bolo dospele. Jednoducho ano, neviem R, viem o tom, ale pri ekonomii nie je nevyhnutne, ved sa nehlasil na moderatora ani do divadla.
Ale to nevie skoro nikto tu....teda ozaj to co nas reprezentuje je nas vyber a ano aj preto sa tam nik normalny neprihlasi k nim, len dalsi exot alebo niekto naivny ako Simecka, preto s nim tak mavaju, lebo ma idealy, ale to je vysokoskolak v skolke ako nova ucka na praxi, ked je vydesena, ze co sa tam deje a ako narocne to s nimi (s detmi) je a ako velmi jej to este nejde - pozri ako dopadla Radicova, pozri co sa deje nielen Simeckovi, kedze mu do toho Fico namotal celu rodinu.
A nevysvetlis tolkym ludom, ze nie scenicky tanec sa nerovna polka ani cardas v kulturaku, ci k comu to tu prirovnavala jedna vrana - k ZUSke a tancom tam.
Nevysvetlis im, ze to, ze do Bratislavy skrz jeho mamu pride tolko osobnosti, to znamena sancu oblubit si mesto, skusit nabuduce aj Kosice a dalsie casti Slovenska, prist domov a povedat, vies co, bolo tam fajne, pridu aj ini a uz vobec nehovorim o tom, ze ked ides na taku prednasku, ze sa proste na teba nieco "nalepi" a ze sa na teba nalepi cosi ine ako "nalepky" "suka" tanecnicka pri tyci" americka ano na hrubo a Benova pritom, nadsena, ze sa nehovori o nej. Jednoducho, ze mozu byt aj ine vzory.
A to je na tom smutne, lebo toto nevysvetlis obvykle ani druhej strane, ze darmo si tu budu dva tabory nadavat, kto za to moze viac, kym nezacnu v tichu makat, tak sa nedostanu ani na tu "zakladnu skolu" - kde na to furt obvykle potrebujes tu ucitelku, minimalne aby zadala smer, povedala decka takto, toto robime...kym sa zas poklbcia v kute. A to sme my a asi by to chcelo aj si to priznat, ze zatial to sami proste nedavame, lebo nie ani za Dzurindu to neslo, inak by tu nebola Gorila a spol. teda nam by vlastne vsetkym prospelo ak by to tu na dialku a takto hlbkovo riadil daky Soros 😀 pruser je, ze je to skor Putin a tomu vyhovuje presne to, rozsr*at to kompletne, rozburat, pretoze tak si aspon unho doma, nik nevsimne, ze v com ziju a este je sanca ze si pritom cosi ukradnu, teda to nic doma vylepsia. A to je aj dovod preco tak ryci jak tur Fico, lebo medzitym kym vykrikuje hovadiny, tak sa strati vsetko dalsie.... a opat kedze sme na Slovensku, niet nad priklady ako vysite z dennika alkoholika .....ked dakto taky ozraty dojde domov, tak jak najlepsie skryje aspon v zaciatkoch, ze je na mol a mimo....no jedine tak, ze reve, jak mimo a neschopna je manzelka, jake sproste a nanic su deti, isto po nej a jak nahovno a posrany zivot on kvoli nim ma ...a jak nic neurobili a jak on je jediny, co to ma zivit a jediny aspon daco robi. Ja myslim, ze Ficiak jak vysity a staci to,...no vacsina v tom vyrastala, teda ano staci a vacsina sa s tym psychoterapeuticky ani inak nevysporiadala, teda pre vacsinu je to aspon to, co poznaju....teda ak nic ine, tak im to aspon eliminuje uzkost, lebo presne vedia, co maju robit, co mozu cakat. To je cele.
@atinkaa ty mas pekne tie prirovnania, tak to je.
ale praca na sebe-to vacina ludi ani netusi, co to je. oni sa zsekli v urcitom obdobi, bud deckom, prip. adolescentnom a neposuvaju s adalej..
moja mama, po 80-tke, ona si ide cely zivot v tych istych kolajach, ked jej neioc poviem, aby sa zamyslela-je pri zmymsloch, nie je dementna, sleduje telku, takze zamysliet by sa mohla,ona vobec nevie, ako to myslim, co chcem povedat.. to normlane na nej vidim, ze to sa to dalej nedostane. to ako keby mne zacal Stephen Hawking vysvetlovat kvantovu fyziku😀
tu sa budem opakovat, u nas je to o emociach hlavne, nei o ratio
@kofa77 vies ono to moze byt aj o emociach, len by mali byt spracovane. Mali by sme vediet ich pomenovat a tiez co s nimi dalej.
Rovnako ako aj mama by mohla kukat kludne aj telku, len je otazka co...napr. vaznu hudbu a krizovky alebo pletenie k tomu. Alebo fotky a nacvik pamate, kto je kto, kto sa kedy narodil, kto je ci brat, bratranec, stryko....lenze na to ani zvysok rodiny nema cas.
Alebo nejaku fajn kriminalku na styl Agatha Christie, co trenuje logiku. Kazdopadne drzim palce s mamou.
A aj nam vsetkym s tymto statom.🙈🙊
@oblecenie99 ano je v niektorych veciach, urcite, lebo napr. moja polovicka nevolila orbana ani rodina pokial vie, cize NIECO tam nebude uplne s kostolym poriadkom. Ja do hlbky neviem ist, ze by som toto riesila, sem tam si neico dam prelozit, ale madarsky velmi nevladam. KEd sa pytam ale na kauzy opisovane zapadom, alebo na slovensku z madarska, tak vacsinou je riadne skreslene a s realitou to ma pramalo. Ale inak tieto reci na dialku, to plati o kazdej krajine... vezmi si teraz som sa vratila z FR, a to som mala nazor z dialky, taky kadejaky, po kontroverznych olympijskych hrach, vsetkych tych protestoch... a osobne tam clovek zazije a vidi uplne ine veci. A v inom "objeme". Ze ano, vidis aj gaya, aj trans, aj neviem co.. ale nie je to take rusive, proste v tej kozmopolitnej spolocnosti obrovskeho mesta mi to pride uplne v pohode a "vidiek" je uplne iny svet. Taky kludny, robia si tam ludia svoje, polnohospodarstvo funguje, ludia si zarabaju, vidno aktivitu vsade (kde som bola), mozno keby som isla inym smerom, napr. k juhu a tak, tak by bolo inak... neda sa vsetko v jednej krajine zaskatulkovat. Kazda cast ma nieco do seba. Ale ak ludia nestoja za sebou, neriesia, nepracuju na sebe ale letargicky sa spravaju, alebo si povedia, ze "co narobim", tak naozaj nik im nepomoze.

@samik88 vies co, ze sa tu niektore nevyznaju v politike a hospodareni statu, je v pohode. Zeny na MK za to nie su platene vysokotisicovymi platmi.
Horsi pruser je, ze sa v tom nevyznaju voleni politici vo vedeni statu! Za drahe peniaze, co beru nam tu predvadzaju amaterizmus a vedome rozkradanie.