Ahojte.mali alebo nemali ste zazmluvneneho lekára pri porode?podla coho ste vyberali?mna sa pytala sestricka,či k niekomu chcem, ked som sa objednávala na poradnu do nemocnice.ale tak ja tam tých lekárov nepoznám ,takze nemám nikoho.
Rodila som 3x ale nemala som ani raz zazmluvneneho lekára. A všetky 3 pôrody dopadli dobre
Ja tiež bez. Peniaze som investovala do sukromnej izby.
A aj ste potom davali nieco lekarovi do obalky?alebo nejakú flasu?vobec neviem ako to chodí
Nie nič, možeš tak poďakovať myšlienky budeš mať aj tak úplne iné
Ja som nemala. Ani PA ani doktora. Doktor respektíve v mojom prípade doktorka tam bola len na tlačenie posledných 5 min.
Keby rodín ešte raz, určite si zazmluvnim si určite PA, aby sa venovala len mne. Keď som rodila, mala som šťastie, že som rodila len ja takže sa mi venovala na 100%.
Nie nemala som nikoho zazmluvneneho, starali sa o mna lekari a asistentky co mali sluzbu, nakoniec som sla na sekciu a tu tiez robil lekar, ktoreho povolali do sluzby. Nic som nedavla nikomu
Mala som svojho gyn a neľutujem. Akási som bola pokojnejšia keď som ho poznala
Pri prvom som nemala, pri druhom uz som si chcela vybrat zenu, mladu, chapavu, pri ktorej budem mat pocit, ze “ochrani” moje potreby. Nelutujem tie peniaze
No ja by som mala ísť pravdepodobne kvoli nejakym zdravotným problémom sekciou,ta bude asi planovana.ci?musím sa pytat tu a teraz lebo kym pojdem na poradnu ,tak vsetko zabudnem
Ano, pokial mas indikaciu, naplanuju ti sekciu
Kľudne si píš poznámky s otázkami a potom sa spýtaš na poradni. Tiež som si pri prvom písala, inak by som zabudla všetko.
Nie, nezazmluvňovala som ani predtým, ani teraz, keď pôjdem. Ak máš nejakú indikáciu, že musíš ísť na cisársky, tak ti ho naplánujú (zväčša zvyknú okolo toho 38-39tt, ale to uvidíš, čo povedia na poradni). Sekcia môže byť aj akútna. Že to vyzerá na prirodzený, ale potom sa niečo stane a rýchlo musia sekciu. Snáď nebude tvoj prípad, ale nemusíš sa ani toho báť.
Môžeš poďakovať, ale ver, že viac oceníš sestričky ako lekára ten je s tebou len chvíľu, ale sestričky celý pôrod a potom aj na 600n a novorodenckom.
Určite nedávaj obálku, to je také... Potom sa čudujeme, ako to u nás vaše funguje.
Zazmluvnenie dava zmysel, ak ich poznas alebo chces konkretneho alebo chces takeho, ktoremu doverujes, ak ich nepoznas nema to velmi zmysel, u nas v BA uz vacsinu porodov vedu porodne asistentky, ja som lekara zazmluvneneho mala ale po pravde ak by som rodila opat, zazmluvnim si radsej PA, ktora tam bola cely cas. Lekar pride, skontroluje, odide...a nie nic sa do obalky nedava, ani ziadna flasa, robia si svoju pracu.
Nemala som ,chcela som ale primár akurát vtedy hovoril že bude doma s deťmi lebo žena mu slúži ..no asi nečakal že pôjdem rodiť už v ten deň (na poradní mi urobil hemiltona lebo od rána mi odchádzala zátka už
Už som nejak bola zmierená že teda bude kto bude ale nakoniec tam ráno prišiel porodila som pri ňom a som za to vďačná
do tej nemocnice som išla aj kôli nemu
Pri prvom nie. A kedze porod dopadol nie najlepsie tak som rozmyslala. Ale si hovorim ze zatial neriesim. Pri druhom bol lekar ktory zvladol komplikaciu. Odrodil nas dve naraz. Tak potom ked som isla ku tretiemu porodu tak som si ho veru zavolala ku porodu. Rovnako aj ku stvrtemu. Ta dovera voci lekarovi na mojej psychike extra zabrala.
Nemala som. Moj gynekolog je hlavne gynekolog. Lekar v nemocnici (hocijaky) ma pravdepodobne odrodene viac ako on
Nemala som ani raz nikoho zazmluvneneho. Pri druhom porode som lekara ani vobec nemala. Videl ma az na vizite.
Nemala som ani pri jednom. Do porodnice som isla na poslednu chvilu, takze je mozne, ze by to ani nestihol. Pri dcere si sluzbukonajuci lekar ani kavu nestihol dat. Povedal, ze si da kavu a potom sa pustime do toho, no dcera sa ponahlala a ledva dobehol.
@vkatush takže sekciu neplánujú presne na termín alebo nečakajú kým sa rozbehne pôrod sám?keď sa tam budem všetko pýtať ,tak si môžu myslieť ,že som úplne blbá ,tu je to aspoň anonymné
Nemala, ani pôrodnú asistentku. Načo? Mala som nakoniec dve úplne skvelé asistentky a jednu milú a šikovnú Dr. A mala som naozaj pekný pôrod. Fakt neviem aký význam by malo zazmluvnit si niekoho, koho ani nepoznám. A počula som už aj príbehy o tom, že iní Dr. nechceli moc riešiť pacientky, ktoré mali iného Dr. zazmluvneneho. Čo som si platila bol nadštandard a predporodna príprava.
Neboj, nebudú si myslieť
Ak je nejaká indikácia, tak dávajú skôr termín, aby náhodou sa bábo nevybralo samo prirodzene, keď to môže ohroziť jeho alebo matku.
Ale ak na to nie je závažný dôvod, nie je nutná sekcia, tak čakajú, vyvolávajú a až ak nič nezaberá, tak ide cisársky (ale to je zase až po tom 41tt).
Veľmi záleží na dôvode, kvôli ktorému by si mala mať cisársky.
Nie ani raz som nemala nikoho. Hoci má šéfka nabádala aby som uprednostnila jeho rodinného príslušníka. Aj bez zazmluvnenie som rodila pri ňom, bola som spokojná. Naopak baba s ktorou som bola na izbe mala zazmluvneného primára, akurát že nerodila v termíne a pán primár bol v Tom čase na dovolenke, takže mohla si akurát tak pískať...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som mala zazmluvneneho, ale môj gyn., je zároveň aj pôrodník, pracuje v nemocnici, bola som spokojná s ním a ambulancii a tak sme sa dohodli aj k pôrodu
Ale nemusíš mat nikoho zazmluvneneho