Ahojte, chcela by som poprosiť o radu, ktoré ste užívali liek concor na zvýšený tep. Užívam len 2,5 mg (pol tbl). Vrátil sa Vám tep po ukončení liečby týmto liekom do normálu? Za aký dlhý čas ste cítili účinok tohto lieku? Príp. že tep po nižší po užití lieku (ráno), ale smerom k večeru už sa opäť zvyšoval.
Ďakujem
@iqoska mám to iba na prechodné obdobie, na ustálenie tepu pri vykývoch. Na dva týždne.
Liek sa užíva len ráno, ale ďakujem za info
Tak potom čo sa pýtaš? Ak ti nie je dobre, treba konzultovať s lekárom. Ja tiež zo skúseností viem, že lieky na srdce, či je to tlak, tep sa berú dlhodobo, môj manžel berie už cez 10 rokov. A stsle chodí na kontroly. Každé tri mesiace. Ale nie tie, co spomínaš ty
Zaujímavé. Ja ho mám predpísaný len večer. Nikto zo známych čo ho berú sa ho už nezbavil. Vlastne jeden mladý chalan áno - ale ten bol obezny a podarilo sa mu schudnúť.
Ja mám tiež concor ale 5mg ...mám ho už nastálo lebo keby som ho neužívala 2× denne tak sa mi tep zvýši a aj búšenie srdca sa vráti...aj keď sa stalo, že som si ho zabudla dať tak som to hneď cítila a aj kardiologička to zistila pri vyšetrení...
Ak je tep vyšší aj večer treba povedať doktorke a nastaviť užívanie
@kavasmliekom nie je mi zle, pýtam sa, či je tu niekto, kto mal tiež lieky na tep krátkodobo, prechodne. Viem, že sa berú dlhodobo.
@iqoska tak asi každý podľa potreby, mne kázal každé ráno pol tbl, nebudem si liečbu meniť sama, o tri týždne idem na kontrolu, tak určite mu spomenie, aj ked mi kázal užívať to len dva týždne.
@rodinkamm ďakujem za info, tep je vyšši večer, ale celkovo sa nedostáva nad napr 120, pričom pred tbl mi bars kedy vybehol na 145. A aj v noci som mala v kľude síce nižši, ale aj tak 70-75
Akú máš chorobu? Či len ten vysoký tep? Sama si nemeň to len podľa lekára. No tak to máš ako ozaj vysoko. Ja som mala v klude okolo 90 nonstop. Concor je super keď je dobre nastavený. Myslím si že ti to dali na skúšku a bude liečba pokračovať.
@iqoska on ma nechcel ani nikde poslať, takže ja ani neviem, čo to spôsobuje. Dal mi to prechodne, s tým, že tep by sa mi mal ustáliť, a byť stály aj po vysadení. Tepy som mávala okolo 70 v klude predtým, jedného dňa uťalo a v klude 90-95. Nechcem brať stále lieky, verím, že sa to ustáli, dosť sa pýtal na hormonálne veci
@iqoska a naozaj to bolo zrazu, jeden deň tep v norme, pri aktivite 100, a druhý deň sa zobudím a v klude 90-100
Poslúchaj doktora. Keď ti povedal, že sa to upraví tak asi vidí šancu. On to študoval tak vie lepšie jak my na koníku. Chcela si osobné skúsenosti od žien a odpoveď si dostala - concoru sme sa už nezbavili. Zo začiatku bolo užívanie otravné, ale teraz po rokoch užívania ma skôr chytá panika keď mi dochádzajú lieky. Keď zabudnem zobrať tak mám také nevolnosti a búšenie srdca, že hneď utekám do lekárničky.
Ja som brala Concor po tretom porode, mala som vysoky tlak a hypertyreozu, ktora mi zvysovala aj pulz. Po zalieceni Thyrozolom, cca po roku, som otehotnela a vysadila aj Thyrozol a aj Concor. Isla som z 5 na 2,5 a postupne vysadila. 2,5 mg je podla mojho doktora uz taka nizka davka, ze sa to da vysadit, ak uz pricina zvyseneho tepu pominula. Co u mna ano. Cele dalsie tehotenstvo som bola bez neho. Ku koncu mi potom davali Dopegyt, lebo mi stupal tlak. Ale po vysadeni toho 2,5 mg som asi 2 tyzdne mala zvyseny tep, hlavne take, ze som vstala zo stolicky a uz to bolo citit, zavraty. Postupne to prestalo. No ale u mna zohrali ulohu aj tehotenske hormony, lekar povedal, ze zvyseny progesteron v zaciatkoch tehotenstva znizuje tlak a pulz prirodzene. Ze to stupa u zien az pocas druheho trimestra a zvlast potom v tretom, ak mas problem nejaky, co sa u mna prejavilo.
@iqoska samozrejme, budem pokračovať ako povedal.. ďakujem
@nevenka ďakujem, no mňa presne prvé čo sa dr spytal, či som v blízkej minulosti nerodila, nepotratila, alebo som len nemala silnú menštruáciu. Čiže tiež uvážil, že by to mohlo byť hormonálne. Je super vedieť, že je to možné aj vysadiť a fungovať bez neho
Po stvrtom porode to iste, mala som vysoky tlak a najprv mi dali Amlopin, co je uplne iny liek, z inej skupiny, ale ked sa mi zase rozbehla hypertyreoza, tak dali Betaloc 50 a ten uz beriem 2 roky, toho sa uz asi nezbavim. Mam uz po 40-ke a predispoziciu na vysoky tlak, takze uz si nadeje nerobim. Ale ani rodit uz neplanujem,...
hormóny celkom isto s týmto súvisia - mne sa to rozbehlo počas posledného tehotenstva a plynulo so skončením tehotenstva som prešla do perimenopauzy. A to som bola v tom že tehotenstvo menopauzu oddiali. Ale nie - bum menopauza, bum lieky na srdce a na tlak.
Účinkuje hneď. Tento liek ťa nevylieči - už to budeš brať stále. To že sa ti večer tep naspäť zvýši znamená že potrebuješ pol tabletky aj večer.