Zväčšené lymfatické uzliny na krku: Stretli ste sa s tým?
Ahojte.
Prejdem rovno k problému.
Mám zväčšené lymfatické uzliny na pravej strane krku. Chorá som nebola. Dojčím už 1 rok a 4 mesiace iba z pravého prsníka.
Na krku som si nahmatala väčšiu hrčku už pred 1,5 rokom.
Bola som vtedy na sone a bola v poriadku. Zároveň mi pred cca týždňom dr. našla na sone strumu na štítnej žľaze a povedala že mám zväčšené uzliny na pravej strane. V piatok idem na sono a biopsiu. Tej sa nebojím. V noci sa nepotím. Pred mesiacom som mala krvné testy v poriadku. Crp 1mg/l.
Strašne sa bojím. V poslednej dobe sa cítim viac unavená,ale nemám ani teploty. Ešte mám problémy s chrbticou, bolesť krku a medzi lopatkami. Stretli ste sa niektorá s niečím takým? Mohla sa hrčka zmeniť od posledného sona čo bolo 8 mesiacov späť?
Nemôžem od nervozity spať.
@alzbetakaja Alergiu nemas? ja mam zvacsene uzliny kvoli alergii.
@adri266 Nie ,to mám v poriadku
@adri266 Nie ,to mám v poriadku
@alzbetakaja V kazdom pripade, drzim prsty a skus nestresovat. Daj si magnezium a mysli pozitivne ❤
@alzbetakaja máš dlhodobý stabilný nález, nemáš alarmujúce systémové príznaky
ideš na štandardné dovyšetrenie- to je postup aby sa vylucilo skor riziko ako aby sa potvrdilo, ze ide o nieco vazne... negoogli diagnozy, uz to nie je v tvojich rukach, ak mas uzkost pred spanim skus nejake dychove cvicenia a ver, ze vsetko bude v poriadku
@alzbetakaja testy na toxoplazmozu ti robili? nemas sice typicke priznaky, ale tie nie vzdy musia byt pritomne- ako horucka, chorobnost... nalez mas dlhodobo stabilny, ale clovek nikdy nevie...
@alzbetakaja testy na toxoplazmozu ti robili? nemas sice typicke priznaky, ale tie nie vzdy musia byt pritomne- ako horucka, chorobnost... nalez mas dlhodobo stabilny, ale clovek nikdy nevie...
@krasneleto Nie nerobili. Môj obvodný má dovolenku. Tak hneď ako tam bude,pôjdem. Ďakujem
@alzbetakaja máš dlhodobý stabilný nález, nemáš alarmujúce systémové príznaky
ideš na štandardné dovyšetrenie- to je postup aby sa vylucilo skor riziko ako aby sa potvrdilo, ze ide o nieco vazne... negoogli diagnozy, uz to nie je v tvojich rukach, ak mas uzkost pred spanim skus nejake dychove cvicenia a ver, ze vsetko bude v poriadku
@anonym_659d25 Ďakujem. Snažím sa na to nemyslieť.
@krasneleto Nie nerobili. Môj obvodný má dovolenku. Tak hneď ako tam bude,pôjdem. Ďakujem
@alzbetakaja neboj sa.. .trochu sa upokoj.. ako sa hovori, karty su rozdane... poviem ti iny priklad, kazdy riesi moju stitnu zlazu.. uz v roznych etapach mojho zivota... ci pred operaciou, alebo internistka atd atd... a mam ju uplne v poriadku ale vystupenu , ako keby som mala nelieceny problem... bola som na vysetreni, hormony v poriadku , ziadne uzliky, nalez, proste je len z neznamych dovodov vystupena... nie kazde vysetrenie musi znamena problem...
Ďakujem 🙏🏻♥️ Vážim si vašu podporu.
Je pravda že som mala dosť zlé obdobie na psychiku. Dcéra mala v decembri nádor na mozgu. Odvtedy stresujem hádam pri všetkom a neviem ako by som zvládla ďalšiu taktu záťaž 😭
Ďakujem 🙏🏻♥️ Vážim si vašu podporu.
Je pravda že som mala dosť zlé obdobie na psychiku. Dcéra mala v decembri nádor na mozgu. Odvtedy stresujem hádam pri všetkom a neviem ako by som zvládla ďalšiu taktu záťaž 😭
@alzbetakaja To ma mrzí, zvacsene uzliny môzes mat aj kvoli stresu.
@adri266 a aku mas alergiu na co?
@alzbetakaja ahoj v novembri som bola nachladnuta a tiez sa minzbecsila nemala som horucky ani chorobu ako taku iba nachladnutie. Nikdy sami nestihal uplne teraz zas viriza bez teploty plus alergicka nadcha je zbecsena ale stahuje sa potieram dmso kvapkami a mariou treben kvapkami.
Je mekka,??
@alzbetakaja ahoj v novembri som bola nachladnuta a tiez sa minzbecsila nemala som horucky ani chorobu ako taku iba nachladnutie. Nikdy sami nestihal uplne teraz zas viriza bez teploty plus alergicka nadcha je zbecsena ale stahuje sa potieram dmso kvapkami a mariou treben kvapkami.
Je mekka,??
@diaszoky skôr gumená ale pohyblivá
@diaszoky skôr gumená ale pohyblivá
@alzbetakaja tak je poznacen zapalom a ona uz asi sa nikdy nestiahne ked je gumena. Skus potierat tym co som pisala
Mne tompokohlo a nepomahalao ani caje ani nic. Uvidis bude to ok pol naroda to ma ale ak by bolavecsia nez 1,5cm asi ju budu chciet vybrat
Brali ti aj krv na vysetrenie hormonov stitnej zlazy? Ja mam tiez zvacsene lymfaticke uzliny dlhodobo a strumu na stitnej zlaze. Mne ale robili rozbor hormonov stitnej zlazy a vysli mi dost extremne hodnoty. Na zaklade toho sa zistilo, ze moja stitna je akoby nonstop zapalena a z toho je ta struma a taktiez kvoli tomu mozu byt zvacsene aj tie lymfaticke uzliny, lebo telo akoby bojuje samo proti sebe. Tiez sa mi to zacalo prejavovat po porode a dieta malo priblizne asi tolko, co tvoje, ked som to zacala riesit.