Príznaky infekcie po porezaní. Je to sepsa?
Ahojte. V nedeľu som robila bravčové rezne a trochu som sa porezala, ale išla krv. No predtým než som si išla umyť prst antibakteriálnym mydlom a dala náplasť, som sa dotkla surového mäsa a prišlo do kontaktu s ranou. Dnes ráno som sa zobudila so svalovou bolesťou v stehnách, ale ináč v pohode, išla som do obchodu. Asi o hodinu alebo dve neskôr ma mierne začala pobolievať hlava, krk, prišiel mierny tlak v očiach, slzenie, a mierna citlivosť dutín, hlavne počas prehĺtania (presne to miesto kde citíte keď chrápete). Som aj trošku slabá a bez nálady. Pred pol hodinou som si merala teplotu a mala som 38,1°C, užila som Paralen. Tep mám podľa hodiniek okolo 110 v kľude. Tlakomer nemám, čiže tlak neviem. Možno si len namýšľam, no teplotu som nemala už roky a trochu ma to vystrašilo. Prosím len vážne komentáre.
Žiadna sepsa ani iná hrozná diagnóza, normálne si ochorela.
Pri sepse by si takto v pohode nepisala prispevky na Konika...Mas virozu.
Kde chodite na taketo napady 🙂
Mas chripku, covid, alebo ine virusove ochorenie 🤦
To si si spojila v piatok s tym, ze si sa v nedelu porezala hej?
Zdravím, a ako vyzerá tá rana na prste dnes? Pokiaľ ste si ranu vyčistili hneď po kontakte tak prenos infekcie je síce možný ale málo pravdepodobný. Pri hlbšej rane alebo zhoršenej imunite (tehotenstvo, onko pacienti, polymorbidita...) by sa to mohlo prejaviť skôr infekciou v rane - červené, opuchnuté, horúce, zahnisané, nehojace sa,... Odporúčala by som liečiť sa klasicky ako keď máte nachaldnutie, resp. teda asi aj dutiny chytené a sledujte jednak tú ranu či sa hojí a jednak celkový stav ak by sa zhoršoval tak k lekárovi. Osobne si tiež myslím (*laik), že ide iba o výskyt ochorenia zhodou okolností v krátkej dobe po porezaní. Veľa zdravia prajem
Zdravím, a ako vyzerá tá rana na prste dnes? Pokiaľ ste si ranu vyčistili hneď po kontakte tak prenos infekcie je síce možný ale málo pravdepodobný. Pri hlbšej rane alebo zhoršenej imunite (tehotenstvo, onko pacienti, polymorbidita...) by sa to mohlo prejaviť skôr infekciou v rane - červené, opuchnuté, horúce, zahnisané, nehojace sa,... Odporúčala by som liečiť sa klasicky ako keď máte nachaldnutie, resp. teda asi aj dutiny chytené a sledujte jednak tú ranu či sa hojí a jednak celkový stav ak by sa zhoršoval tak k lekárovi. Osobne si tiež myslím (*laik), že ide iba o výskyt ochorenia zhodou okolností v krátkej dobe po porezaní. Veľa zdravia prajem
@slniecko39 Tú ranu už skoro nevidno. Nie je červená, ani, ani citlivá, ani opuchnutá. Umyla som ju len antibakteriálnym mydlom a prelepila. Včera večer som mala trochu vyššiu teplotu ale odkedy som si dala Paralen, tak sa klesla a zatiaľ je to v poriadku. Už len mierna bolesť svalov a dutín zostali.
@slniecko39 Tú ranu už skoro nevidno. Nie je červená, ani, ani citlivá, ani opuchnutá. Umyla som ju len antibakteriálnym mydlom a prelepila. Včera večer som mala trochu vyššiu teplotu ale odkedy som si dala Paralen, tak sa klesla a zatiaľ je to v poriadku. Už len mierna bolesť svalov a dutín zostali.
@autor tak to sú dobré správy❤️, pekný deň
Normalne si ochorela a porazanie s tym nic nema. Infikovana rana inak vyzera
Keby si mala sepsu, uz davno by to s tebou slo z kopca. A rana by sa pekne nehojila.
Takto mas nejaku chripkovu virozu, ked to zacalo bolestou svalov a pokracovalo dutinami.
Neboj, budes v poriadku. Najhorsia cast virozy zvycajne odzneje do 3 dni.
Pri sepse by sa ti najskôr zapálila rana, miesto očervenie, je horúce, pripadne zahnisá. To sa neudialo 😏. Inak nabudúce radšej umy len studenou vodou a strekni dezinfekciu, ranu prekry sterilným obväzom a obviaž. Neumývaj antibakteriálnym mydlom

Upokoj sa, podľa mňa si chytila virozu, nemáš sepsu z porezania.
Teplota je pri chorobe bežná a užitočná, telo sa prirodzene bráni.