Ahojte takto začnem . Sme spolu už 20r.vyše . Jasné že teraz niektorým prídem ako hystérka možno ale máme menšie dieťa školkára a muž proste všetko aj skoro všetko necháva namňa . On si pracuje chodí kde chce ide si kam chce ..kamarátov má takých že viem že ho ovplyvňujú lebo sú to bezdetný alebo rozvedený alebo proste starý chlapi skoro na dôchodkoch.
Nezmožem nič nezakážem mu .. chová sa ku mne tak že mi musí stačiť že mi dá peniaze ale ja si nájdem prácu ..niesom takto šťastná ale vlastne áno som ak sa to vezme že mám dieťa a starám sa užívam si ako matka ak ma niekto pochopí..Sme si s mužom akoby cudzí . On si myslí že je na koni . A keď vidím ako pozerá po niektorých ženách..ale tie ženy ti sú také ktore dávajú najavo že ..no proste je to čitateľne. Nejako mi je z toho všetkého ťažko zo žalúdka a ozaj som akoby bezmocna. Začínam to mať úplne v paži a nemám chuť sa snažiť ani prosiť aby sme niekam išli na výlet .. vždy to ja musím . Všetko som mu povedala a nejako to s ním netrklo myslí si že som závislá na ňom a že mu všetko odsuhlasim. Fuj nechutný je asi ho neznášam
cítim že mu na mne nezáleží. Dobre mám možno brucho odstava mi ale tak ja zas mám na to iný názor . Snažím sa naozaj som starostlivá doma čo sa týka varenia . Upracem ako snažím sa . Neváži si to keby chcem nevarím nič a môže si robiť sám. Sú to možno maličkosti pre niekoho
20r to nevadilo?
Dá ti peniaze na stravu? Začni kupovať i Bio potraviny. Doma cvič-nájdi si denne 15 minút pre seba. Ráno vypi za pohár vo vlažnej vode citronovú šťavu- to bruchu pôjde dolu. Ráno ovsené vločky + škorica +mleté ľanové semiačka + chia semiačka + kustovnica, orechy zalej mliekom. Zeleninové jedlá. Na večeru niečo čo on má rád. čo i jemu chutí. Sú tu i skupiny o varení. Môžeš sa inšpirovať. Dbaj o seba.
Poobede ak on ide von s kamošmi, ty sa pekne obleč, namaľuj a choď s dieťaťom na prechádzku. Alebo do cukrárne, len tak sa poprechádzať v obchode. Neseď doma.
Zrejme sa potom i on pridá k vám začne viac pozerať po tebe. Ver.
Pises, ze on si mysli, ze si na nom zavisla, ale ty aj si na nom zavisla a opodstatnene je na koni, lebo vie, ze si to moze dovolit, tvoje brucho s tym nema nic, ale to, ze si sa stala zavislou.
Pracujes? Ak nie, chod do prace a nesnaz sa az tak. Zacni zit svoj zivot. Zivot, ktory nie je o upratovani, o vareni, o opatere rodiny. Nemusi byt kazdy den navarene, nemusi byt vzdy upratane az sa vsetko blisti. Po tolkych rokoch asi nemate malicke deti, tak si kludne sprav aj ty volno, nechaj vsetko tak a chod niekde. Sama. Aj tak sa vdaky nedockas, tak co sa budes ondiet... Zi svoj zivot. Mas na neho narok, je dokonca tvojou povinnostou zit svoj zivot. A nevyhovaraj sa na brucho. To nie je dovodom toho, ze ta povazuje za handru. Handru si zo seba spravila sama. Dovolila si mu aby ta mal za handru.
Mas skolkara a si cele dni doma - tak si naozaj zacni hladat tu pracu. Neprospieva Ti byt doma... A ano si potom na nom zavisla.
A co s chlapom samotnym, to uz Ty musis vediet, asi urcite taky bol uz dlhsie...
@isis234 manžel ju ma u riti a ty jej radíš citrónovú vodu a kustovnicu… ja som tu už asi fakt videla všetko ♀️
@bonboniera ešte raz si prečítaj jej príspevok.
Ak sa bude o seba starať, dbať o seba, muž zmení názor. Postoj. Nikdy nehovor nikdy.
Možno si nájde priateľa na spoločné prechádzky.
Zrejme nevieš, ako niektoré ženy, ktoré neboli štíhle a začali o seba dbať, vyzerali fajn aj si viac verili... aj sa zlepšil ich vzťah s manželom....
Ak jej nevieš poradiť, tak radšej nekomentuj a mňa zbytočne neoznačuj
@isis234 ja si naozaj nemusím ešte raz citat jej príspevok, skus to ty. Neviem odkedy je rešpekt voci manželke založený na plochom bruchu.
Dopisala si svoj príspevok tak dopíšem aj ja - ja keď neviem poradiť tak som aspoň ticho a nepíšem absolútne bludy a neradim žene ktorú ma manžel u riti aby kupovala bio potraviny.
@bonboniera to nie sú bludy, ktoré píšem. Ak ti to vadí tak nečítaj
Autorka, vidíš, manželstvo zachránené, hybaj do obchodu kúpiť bio potraviny a chia manžel ta bude na rukách nosit
Akoby akoby..
Si doma, nepracuješ, máš dieťa v školke. Čo teda na teba necháva? Uvariť si obed?
Však sa vezmi, obleč sa a vyjdi si niekam cez deň von. Nie si vo väzení. Urob si vodičák a ži normálne. Koľké by za toľko voľna dali majland
@lenkakravcova ach jo nám vodičák a čo mám teraz ako
Kde mas zacat? Najst si robotu a zarabat. Nebudes financne zavisla od muza. Tam mozes zacat.
Ale prosím vás nenutte má chudnúť keby chcem nájdem si aj iného až tak zle nevyzeral tu ide o niečo inšie
No tak vidíš, keď máš vodičák, tak sadni do auta a urob si výlet. Niekam za kamarátkou, alebo do obchodu, alebo proste kam chceš. Alebo si proste hľadaj tu prácu, máš možnosti viac než dosť. Nech doma nedepkuješ
a o co tu teda ide?
@magic08 o chlapa ? To ozaj môžem byť aj sama
@lenkakravcova stretávam sa denne s mamičkami s deťmi akoze tu ide o niečo inšie s mužom sa odcudzujeme a neviem či mu verím
@viestta
Máme jedno má 3r
Manžel svoj prístup len ťažko zmení. Teba berie ako samozrejmosť a ako domácu gazdinú. Nič viac. Ako prvé, našla by som si prácu. Ako druhe, nesedela by som doma keď príde z prace akoze len na teba cakam. Aj keby som mala ísť na prechádzku s malym, alebo do múzea, navštíviť znamych, rodinu. Aby videl, ze to dám aj bez neho. Za tretie, začala by som cvičiť a zdravšie jest. A nech to aj vidi! Keby mal blbe pripomienky, mam odpoved. Nenarodila som sa, aby som robila slúžka a gazdinú. Nemam ďalší život v zalohe ktorý si potom odžijem podla svojich predstáv.
tak sa nahod, chod s kamoskou na kavu a uvidis, ci to nim pohne.
takze, dieta v skolke a ty do roboty. Chlapa nezmenis. Bud sa zariadis s nim alebo bez neho. To uz je na tebe co budes povazovat za lepsie. Neviem ci si myslela, ze dostanes nejaky recept na to ako chlapa zmenit. No nie, to nejde. Aj keby si sa pokrajala jeho nezmenis ak sa sam zmenit nebude chciet. Jedine co mozes zmenit si ty. Ako sa zmenis, ako zmenis svoje nastavenie, svje zvyky a priority to uz je iba a len na tebe.
Ale prečo riešiš jeho? Najprv sa musíš zmeniť sama.
@viestta no super takže ja sa mám zmeniť a on nemusí to je teda rada
@januska12323 ako v čom .? Mám prestať byť taká aká som
@luciaruz ale veď to ja robím že stále beham s krycím každý deň do večera po vonku už som z toho ja unavena
@luciaruz takže mám chodiť stále von sama s malým ako slobodná matka. A on si bude zatiaľ sedieť s kamarátmi no to su teda rady každá jedna je teda bohova
zacni pracovat