Pomoc s matematikou
Dobrý večer prajem
Prosím Vás vedel by mi niekto pomôcť ako to má správne vyzerať?
Ďakujem krásne
Ako každý mi inak hovorí
no, v podstate je to veľmi nejasne napísané - pretože áno, na tom druhom obrázku to máš (podľa mňa) dobre - ale v podstate je to zväčšené 4x, nie 2x 😏 pre hnidopichov alebo matematických freakov je ten čo robil tú učebnicu amatér.
ktorý ročník to je?
no, v podstate je to veľmi nejasne napísané - pretože áno, na tom druhom obrázku to máš (podľa mňa) dobre - ale v podstate je to zväčšené 4x, nie 2x 😏 pre hnidopichov alebo matematických freakov je ten čo robil tú učebnicu amatér.
ktorý ročník to je?
@biba_18 pre 5 ročník
ktorý ročník to je?
@biba_18 podla mna to nie je vobec nejasne, to mas ako kreslit mapu predsa, tiez je na mape nejaky pomer, v akom je realne uzemie zmensene, v kazdom smere. Ked sa na ten obrazok pozries, jeho tvar musi byt zachovany. Len v kazdom smere kazdu stranu 2x zvacsis/zmensis.
ktorý ročník to je?
@biba_18 veď je to úplne presne zadané.
@biba_18 piataci sa tuším ešte obsah neučia, či? Ani pri kreslení máp sa uvedený pomer nevzťahuje na plochu, ale na vzdialenosti. Pre piataka je to zadanie podľa mňa úplne jasne napísané.
Asi by som aj ja zväcsovala dlzku aj vysku, ale
@biba_18 ma pravdu, ze tak by sa to zväcsilo 4x.
Ak moj pozemok ma 12m2 a sused ma 2x väcsi pozemok, kolko m2 ma?
24m2 alebo 48m2?
Pytala som sa aj chat gpt a tiez odpovedalo, ze su dve riesenia.
@selenka7 ja neviem, prečo mi to vysvetľuješ, vôbec neviem čo sa učia 5-taci… takže pre piatakov je to ok - pre ostatných nie - a to som napísala hneď v prvom príspevku 🤷♀️
@oliolijanka
@biba_18 lenze ak by malo byt spravne riesenie to, kde je 2x vacsia/mensia plocha, tak nie ze na to nepride piatak, ale mal by problem podla mna aj deviatak, krory riesi matematicku olympiadu. Ved schvalne, skuste to nakreslit (tak, aby bol zachovany tvar tych obrazkov a zaroven mali 2x vacsiu/mensiu plochu).
@selenka7 Tak ja neviem, co sa ucia piataci. Ci uz sa ucia odmocninu z dvoch. Co je 1,41daco. Cize ak by chceli ten utvar zväcsit na dvojnasobok, tak jeden dielik by mal 1,41 nasobok dlzky dielika povodneho.😀
Take mozno na olympiade uz riesia, neviem.
Ved my sa nehadame, @biba_18 iba poukazala na to, ze ta uloha je zadana nejasne a preto autorke "kazdy inak hovori".

ako ti to môže inak povedat? niečo čo má na dĺžku 4 dieliky, bude mať 8