MKonto od mBank: Je skutočne všetko zadarmo?
ahojte, dcéra ide na vysokú a chce si založiť ten mKonto účet v mBank. vraj je tam fakt všetko zadarmo, žiadne mesačné poplatky za vedenie ani za výbery. je v tom dako skrytý háčik? napríklad že majú málo pobočiek keď bude potrebovať dako vložiť peniaze na účet? máte s nimi niekto problém pri platbách v zahraničí cez mobil?
@anonym_autor do mbank nevlozis peniaze inac ako postovou poukazkou alebo prevodom z inej banky. Ak sa nic nezmenilo, vklad v hotovosti neponukaju... mbank nie je zla, ale myslim si, ze fio je v tomto lepsia (ako hlavna / jedina banka)...
Vo fio je vsetko zadarmo uplne bez podmieinok (v mbank podmienky su, respektive do nedavna boli, ze ked mas kartu a nespravis objem platieb, tak platis 1 euro... ).
V kazdom pripade teda fio je uplne zadarmo, pri visa karte mas vsetky vybery po celom svete zadarmo a este maju aj sporiaci ucet s vyssim urocenim ako mbank... Fio ma sice malo, ale predsta pobocky a aj vlastne bankomaty / vkladomaty.
Ale mbank nie je zla rozhodne...
@anonym_autor do mbank nevlozis peniaze inac ako postovou poukazkou alebo prevodom z inej banky. Ak sa nic nezmenilo, vklad v hotovosti neponukaju... mbank nie je zla, ale myslim si, ze fio je v tomto lepsia (ako hlavna / jedina banka)...
Vo fio je vsetko zadarmo uplne bez podmieinok (v mbank podmienky su, respektive do nedavna boli, ze ked mas kartu a nespravis objem platieb, tak platis 1 euro... ).
V kazdom pripade teda fio je uplne zadarmo, pri visa karte mas vsetky vybery po celom svete zadarmo a este maju aj sporiaci ucet s vyssim urocenim ako mbank... Fio ma sice malo, ale predsta pobocky a aj vlastne bankomaty / vkladomaty.
Ale mbank nie je zla rozhodne...
@anonym_f2ef12 mam mbank a pouzivam ju len ako ucet, ku ktoremu mam viazany uver, t.j. prevediem tam mesacne sumu, ktora sa mi stiahne z uctu. Muz si tiez zriadil jeden, ktory pouzivame pre dceru na vreckove (kedze detsky ucet, ktory ma v inej banke nie je mozne pridat na platby mobilom - resp. kartu od toho uctu do 15r nedas proste do google penazenky) ani jeden z nas neplati ani cent za nic. Ale je pravda, ze peniaze tam nevkladame v hotovosti nikdy, len prevadzame z nasho hlavneho uctu.
@anonym_f2ef12 mam mbank a pouzivam ju len ako ucet, ku ktoremu mam viazany uver, t.j. prevediem tam mesacne sumu, ktora sa mi stiahne z uctu. Muz si tiez zriadil jeden, ktory pouzivame pre dceru na vreckove (kedze detsky ucet, ktory ma v inej banke nie je mozne pridat na platby mobilom - resp. kartu od toho uctu do 15r nedas proste do google penazenky) ani jeden z nas neplati ani cent za nic. Ale je pravda, ze peniaze tam nevkladame v hotovosti nikdy, len prevadzame z nasho hlavneho uctu.
@vikusjk neviem, ci sa teraz nemenili podmienky k lepsieu (velmi to nesledujem), ale roky platilo, ze ak si :
1, mala kartu k uctu
a zaroven
2, nemala uver alebo nesplnila vysku platieb kartou
Tak si platila za ucet 1 euro...
Studentka asi uver nebude mat a je otazne, ci by splnila limit platby... ale je mozne, ze to teraz niekedy zrusili... Ako vravim, mbank mam od jej vzniku posobenia na SK, len teda su podla mna aj lepsie banky (ak splnaju niekoho specificke priority ako pises)...
Vyzera, ze som si to dobre pamatal a od leta (1.6.) sa poplatok 1.50 euro rusi...
Debetné karty
Taktiež nás teší úplné zrušenie poplatku za vedenie karty:
Z 1,5 EUR pri nesplnení podmienky 70 EUR obratu bezhotovostných transakcií danou kartou na 0 EUR.
Týka sa kariet klientov od 18 rokov: mKarta a mKarta Biznis
Vyzera, ze som si to dobre pamatal a od leta (1.6.) sa poplatok 1.50 euro rusi...
Debetné karty
Taktiež nás teší úplné zrušenie poplatku za vedenie karty:
Z 1,5 EUR pri nesplnení podmienky 70 EUR obratu bezhotovostných transakcií danou kartou na 0 EUR.
Týka sa kariet klientov od 18 rokov: mKarta a mKarta Biznis
@anonym_f2ef12 ok cize na jednom ucte mame uver, ale na druhom nie, tusim tam tetuska dala 40 € povoleny debet, tak kvoli tomu to mame uplne zadarmo tiez. Kazdopadne neplatim nic, ani cent banke.
@anonym_f2ef12 ok cize na jednom ucte mame uver, ale na druhom nie, tusim tam tetuska dala 40 € povoleny debet, tak kvoli tomu to mame uplne zadarmo tiez. Kazdopadne neplatim nic, ani cent banke.
@vikusjk ano, len proste stale maju / menia nejake podmienky... fio toto nema vobec... nemenia (ked tak k lepsiemu)... su "stabilni"...
A ak autorkina dcera nepotrebuje nic specialne (respektive naopak potrebuje vkladat cash), tak mbank je asi horsia volba.
mBank som mal kedysi, mali podmienky na účet zadarmo, par krát som sa pozabudol a nesplnik a platil pár eur mesačne... zrušil som to a prešiel na Revolut a FIO. mBank trochu pred par rokmi zaspala dobu, napríklad instantné platby aplikovali medzi poslednými. A to sa hrdili, že elektronická internetová pimp banka... Zošmodrchali sadzobník poplatkov a zaviedli niektoré nezmysly. Ale funkčné to je, neviem ako teraz, ale väčšina známych si pochvaľuje. Len treba dať pozor na podmienky...
nikdy som tam neplatila ani cent,dokonca teraz úplne zrušili niektoré poplatky.
Peniaze tam presúvam z iného účtu,mám tam trvalé príkazy,platím mobilom
Nechcete platiť za vedenie účtu? Porovnali sme bezplatné ponuky štyroch bánk, dosť sa líšia
https://zive.aktuality.sk/clanok/IgtmwGb/chcete...

@anonym_autor Ucet mam ako vedlajsi. POuzivam na platby na internete, platby kartou a zatial som neplatila ani cent navyse.
Treba si precitat podmienky, tusim pri vybere musi byt suma nad 70 E, aby to bolo bez poplatku, ale to si nastuduj.
Peniaze presuvam z ineho uctu, este nikdy som nepouzila vklad priamo, ved vacsina bank to ma za poplatok.
Platbu mobilom som nevyuzila, ale platbu kartou v zahranici tiez bez problemov.
Pobocky si predsa vies najst, kde su.