icon

Mobil s fakt dobrým foťákom

mia2906
Dnes o 20:32

Ahojte, viete poradiť mobil ktorý má výnimočný foťák? Ktorý foti krásne prírodu, nočné mesto, makro...? Niečo čo je trošku porovnatelne so zrkadlovkami? Cenovo tak do 600€ som ochotná dať. Pozerala som Samsung, Xiaomi, alebo Google pixel? Viete odporučiť čo nie, čo áno?? Vdaka

ivicatolic
Dnes o 20:36

@mia2906 môj známy má xiaomi " za pár" a fotí nádherne 🙂

mia2906
autor
Dnes o 20:37
@ivicatolic

@mia2906 môj známy má xiaomi " za pár" a fotí nádherne 🙂

@ivicatolic no pozerali sme xiaomi 14. Nevieš aký má presne? Vďaka

patrike
Dnes o 20:40

Ziadny mobil z principu nie je dobry fotak, najma v noci nie, maly snimac ma obrovsky sum. Na take ucely len plnohodnotny objektiv a zrkadlovku alebo bezzrkadlovku na stative s dialkovym ovladanim.
Tie rozne "XY foti krasne" je len prznenie dat zo snimaca algoritmami.
Na bezne fotenie je ok napriklad Samsung rad A5x za 300 - 400 eur.
Mam pekne fotky aj z mobilu, ale za denneho svetla, sam takto fungujem napriklad pri lezeni na skalach, kde je komfortne tasit placku z vrecka na stehne a nie zrkadlovku z batohu.

mia2906
autor
Dnes o 20:53
@patrike

Ziadny mobil z principu nie je dobry fotak, najma v noci nie, maly snimac ma obrovsky sum. Na take ucely len plnohodnotny objektiv a zrkadlovku alebo bezzrkadlovku na stative s dialkovym ovladanim.
Tie rozne "XY foti krasne" je len prznenie dat zo snimaca algoritmami.
Na bezne fotenie je ok napriklad Samsung rad A5x za 300 - 400 eur.
Mam pekne fotky aj z mobilu, ale za denneho svetla, sam takto fungujem napriklad pri lezeni na skalach, kde je komfortne tasit placku z vrecka na stehne a nie zrkadlovku z batohu.

@patrike Máme zrkadlovku aj bezzrkadlovku ale na hory a cykloturistiku neplánujem bravat, preto hľadám alternatívy 🙂 Samsung - niekto hovorí že A rada nie, vraj S rada...potom sme pozerali porovnanie mobilov na YouTube a lepšie vyšiel Xiaomi ...🤣

hrvn
Dnes o 21:14

@mia2906 ja mam Xiaomi 14t a za mňa fotí super, mne sa tie fotky páčia.. Pri kúpe sme porovnávali s Iphonom a xiaomi z toho vyšiel lepšie..