icon

Je svrbiaca pokožka hlavy znakom seborei?

erica1705
Dnes o 12:47

Ahojte , môže to byt prosím seborea ? Hlavu si umývam každý deň ale nechám voľne vyschnúť ale na druhý deň sa už neviem doškrabať a strašne ma svrby hlava ale na určitých miestach . Skúšala som si to už naolejčekovat aby sa mi to kúsok ukludnilo . Som už zúfalá lebo si to zvyknem rozškrabať až do krvy.

Je svrbiaca pokožka hlavy znakom seborei?
anonym_0a2a22
Dnes o 12:51

@erica1705 vyzera to tak.. ak je to seborea, tak nevysusena pokozka hlavy + olej a skrabanie su pre jej rozmach idealne... .. musis komplet zmenit staroslivost o vlasy... isla by som ale ku koznej alebo trichologovi

gocrazy
Dnes o 13:03

Aj dcera mala take loziska....urcite vzdy fenovat vlasy...nenechavat mokre...nizoral sampon zlty pouzivat zo zaciatku stale, potom iba raz za tyzden staci, treba zistit ci mas mastne alebo suche lupiny a podla toho si kupit sampon, skusat ktory ako sadne...upravit aj stravu, zdrasie menej sladke.....presli sme si tym s dcerou, na koznom dala kortikoidnu vodicku a letaky na volnopredajne sampony...kortikoidy sme nedali ani raz zvladli sme to aj bez toho.
Len treba skusat sampony ktore ozaj sadnu kazdemu pasuje nieco ine, a treba ratat s tym ze ich cena je vyssia nez bezne sampony