icon

Mravce v dome

viktoria1999200
Dnes o 21:48

Ahojte dievcata. Bývam v doma a nikdy by sa mi nestalo , žeby som mala mravce v dome. Skúšala som všetko ocot, rôzne otravy pre mravce, domčeky a tak ďalej. Naozaj som už zúfalá, pretože ich mam len v izbe a v kúpeľni. V kúpeľni vychádzajú (čo som si všimla zo škáry) a v izbe ani neviem. Nasypem otravu na 2-3 dni je pokoj a potom zas. Vedeli by sme mi odporučiť ako sa zbaviť mravcov na 100%?

janulik2008
Dnes o 21:55

Skusala si Biolit?

patrike
Dnes o 21:57

Aka je skladba podlahy ? Nemozu tam mat mega hniezdo ?
Co som teraz riesil iny hmyz, tak jedine, co pri velkom zamoreni pomoze, je profi firma s chemiou, aku tebe nepredaju z dovodov bezpecnosti.

anonym_59d2e7
Dnes o 21:59

@viktoria1999200 ja som použila nástahu v podobe gélu a pomohlo zatiaľ. Tak 5 dní ich nevidím vôbec. Dúfam, že to neskončí tak ako u teba. No musíš dať správnu dávku podľa veľkosti kolónie. Ak je ich veľa tak aj dve 5g nástrahy s gélom. Musia si otráviť kráľovnú a potom je pokoj... Kým sa jed nedostane ku kráľovnej tak sa ich nikdy nezbavíš. Ak nástrahy nepomôžu tak deratizácia len. A aké mravce máš? Ak sú to faraóni tak tie majú veľa kráľovien nie len jednu. Tam len deratizácia je účinná pozri si cenník.

viktoria1999200
autor
Dnes o 22:04
@anonym_59d2e7

@viktoria1999200 ja som použila nástahu v podobe gélu a pomohlo zatiaľ. Tak 5 dní ich nevidím vôbec. Dúfam, že to neskončí tak ako u teba. No musíš dať správnu dávku podľa veľkosti kolónie. Ak je ich veľa tak aj dve 5g nástrahy s gélom. Musia si otráviť kráľovnú a potom je pokoj... Kým sa jed nedostane ku kráľovnej tak sa ich nikdy nezbavíš. Ak nástrahy nepomôžu tak deratizácia len. A aké mravce máš? Ak sú to faraóni tak tie majú veľa kráľovien nie len jednu. Tam len deratizácia je účinná pozri si cenník.

@anonym_59d2e7 oni zmiznu ale po 5 dňoch vidím sice len jediného. Nie je ich nejak veľa vždy len tak 5 čo uvidím cez deň ( nie naraz). Sú to čierne mravce. Videla som, že tu niekto odporučil Raid domček ten som ešte neskúšala ale vraj je účinný. Skúsim.

viktoria1999200
autor
Dnes o 22:05
@janulik2008

Skusala si Biolit?

@janulik2008 Nie nie neskusala. Nemala som moc dobre ohlási nato. Mate s tym skúsenosť?

anonym_59d2e7
Dnes o 22:19
@viktoria1999200

@anonym_59d2e7 oni zmiznu ale po 5 dňoch vidím sice len jediného. Nie je ich nejak veľa vždy len tak 5 čo uvidím cez deň ( nie naraz). Sú to čierne mravce. Videla som, že tu niekto odporučil Raid domček ten som ešte neskúšala ale vraj je účinný. Skúsim.

@viktoria1999200 tie domčeky bývajú dobré tie ešte skús. A k tomu biolitu ak myslíte ten sprej tak ten nezaberie určite, sprej je na toto krátky. Ocot a podobné srandy ani neskúšaj mne to nepomohlo ani na hodinu. Po 10 minútach boli naspäť. Naozaj ak ani tie domčeky nepomôžu už len dezinsekcia u firmy. Pozerala som na nete od 90€ hore a podľa veľkosti zamorenia sa pohybuje cena. Potom ak neskúsiš firmu tak si budeš musieť zvyknúť na týchto malých čiernych susedov.

patrike
Dnes o 22:35
@anonym_59d2e7

@viktoria1999200 tie domčeky bývajú dobré tie ešte skús. A k tomu biolitu ak myslíte ten sprej tak ten nezaberie určite, sprej je na toto krátky. Ocot a podobné srandy ani neskúšaj mne to nepomohlo ani na hodinu. Po 10 minútach boli naspäť. Naozaj ak ani tie domčeky nepomôžu už len dezinsekcia u firmy. Pozerala som na nete od 90€ hore a podľa veľkosti zamorenia sa pohybuje cena. Potom ak neskúsiš firmu tak si budeš musieť zvyknúť na týchto malých čiernych susedov.

@anonym_59d2e7 Este dodam : ked sa dlho strieka slaba chemia, hmyz si moze zvyknut. Lacnejsie je potom hned volat profikov.

anonym_27d2e6
Dnes o 22:37

@viktoria1999200 Neviem ci na Slovensku mate taku penu ktora sa strieka cez taku super uzku slamku ktoru strcis do tej skary odkial lezu a ta pena sa sama natlaci do celej tej skary, kedze ta pena rastie po nastriekani. Nastriekaj aj 3 dni po sebe a potom musis tu skaru uzavriet. Ak ju tam nechas, budu ti stale lozit. Tiez chod von a pozri ci ich najdes vonku pri stene. Ak ano, zlikviduj aj tie hniezda s tou penou.