icon

Na Vianoce budem sama, je tu ešte niekto na tom podobne?

Dnes o 19:24

Téma: Na Vianoce budem sama, je tu ešte niekto na tom podobne?

Ahojte, na Vianoce budem sama, ešte s MS, čiže asi zalezená pod deku s čajom v ruke pri seriály. Ani nepečiem, ani nevarím, podusím si rybu, šalát mám kúpený. Silvester budem veľmi podobne, spať pôjdem o desiatej. Je tu niekto na tom podobne ako ja?

Strana
z2
zuzanita1609
Dnes o 20:42
@anonym_autor

@zuzanita1609 máš pravdu, keď ti v priebehu roka zomrú traja najbližší ľudia, tak bum, na konci roka je to také patetické. Jeden pohreb ma ešte čaká medzi sviatkami.

@anonym_autor Úprimnú sústrasť,ale ty žiješ,tak sa nepochovávaj s nimi za živa. A byť sám ešte neznamená katastrofu,katastrofa je byť medzi ľudí a aj tak sama... Uži si samotu ,vymením ak chceš a na budúci rok si rozmyslislíš možno 😏.

anonym_b2ef71
Dnes o 20:46

tak nebud sama -keby ta to nezozieralo nepises temu .. chod ako dobrovolnik do starobinca k bezdomovcom,detskeho domova- potom uvidis nestastnych ludi kt bojuju ... tvoj zivot je este gombicka

lostinorava
Dnes o 20:48

@anonym_autor Keďže som cudzinec, väčšina mojich priateľov tu nie je z rôznych dôvodov. Som pohan a nemám rád kapry. Možno si teda spravím rebrový steak alebo hovädzí guláš.

markusrasford
Dnes o 20:48
@anonym_b2ef71

tak nebud sama -keby ta to nezozieralo nepises temu .. chod ako dobrovolnik do starobinca k bezdomovcom,detskeho domova- potom uvidis nestastnych ludi kt bojuju ... tvoj zivot je este gombicka

@anonym_b2ef71 vieš sa vžiť do jej situácie? Vieme co ten človek preživa? Bola si niekedy v takej situácii?

really8
Dnes o 20:54

@anonym_autor hod sem svoje dalsie temy nech sme v obraze

loliki
Dnes o 21:03

@anonym_autor Vianoce sme prehnane prezdobili a máme neskutočné očakávania. Mať šťastné a veselé Vianoce je možné tak pre deti. Dospelí-rodičia sa idú zblázniť kvôli darčekom, prípravám, aby bolo všetko ako má byť, hádky, stres... A ako to má byť? Voľakedy bol pôst a polnočná omša, nebol kladený taký dôraz na preplnený stôl, ani stromčeky ani darčeky neboli v takom štýle ako teraz. Pre tých, ktorí Vianoce neprežívajú ako v reklame, je to dôvod k depresii. Popravde, Ježiško sa narodil v tichu, v zime, v tme, na kraji mesta, v opustenej maštali.

anonym_b6be58
Dnes o 21:31

Moja situácia to nie je, ale neuvažovala si, že niekam vycestuješ? Aspoň na pár dni, nejaká poznavacka alebo do tepla? Zmena prostredia pomôže a mnohé hotely robia program pre hostí. Kamoška išla práve teraz do Dubaja, v hoteli bude program počas celých sviatkov, má to úplne iný rozmer a nemá to ten nádych, že treba sedieť za stolom s rodinou, tlačiť do seba šalát, spomínať, plakať, prejedať sa alebo nudiť sa. Je to poňaté dosť moderne, aktívne a živo.

anonym_5a69e5
Dnes o 21:33

Jasne. Budem pozerat rozpravky a pojdem na polnocnu.

anonym_33c6f8
Dnes o 21:36

Nechápem tie rady ohľadne návštev starobincov, detských domov alebo utulkov. Ved to je strašná predstava sa takto kade tade potlkat, len aby človek nebol na Vianoce sam.

bu_bu_bubak
Dnes o 21:47

Roky som travil vianoce sam v zahranici bud doma alebo v praci takze nic nove. Pre mna je to uz vsedny den. Vianoce sam nebudem a keby som aj bol tak ziadna tragedia.

Domaca pohodicka, kolaciky, rozpravky, pomedzi to hudba a kavicka, mozno nejaka mala besiedka so susedmi pri pohari vareneho.

Konecne mam pracu kde nemusim na stedry den/vecer robit cize pre mna aj vianoce osamote su uplna slayada teraz.

Clovek moze byt obklopeny ludmi a moze sa citit sam cize Vianoce nie su ziadna vynimka podla mna. Vsetko je vec nastavenia. Byt single na vianoce nie je koniec sveta.....pre mna iurcite nie 🙂.

anonym_03a4e0
Dnes o 22:14

Aj ja som kazdy rok sama, ani nepamatam, ale je to uz mozno od mojich 25r. Najskor mi to nicilo dusu, ze som nemohla byt s najblizsimi, kedze som silne rodinne zalozena, no neskor som si zmenila myslienky, ked uz starki pominuli a bolo mi smutno, zacala som si vazit aspon to, ze nemusim cez vianoce pracovat (presne ako komentar vyssie), alebo, ze mam co jest, teplo, zdravie....boli to dni kedy som spomalila a prehodnocovala svoj zivot z hladiska vdaky co mam, a myslela na to, ze su ludia, ktori nemaju zdaleka ani len to (niektori su chori, nemaju co jest, alebo maju doma neustale hadky, stres v rodine, mozno v tu chvilu placu) .... a teda zacala som si sviatky svojim sposobom aj uzivat, svoj pokoj, svoje jedlo a oddych, hoci aj sama.

Strana
z2