Na Vianoce budem sama, je tu ešte niekto na tom podobne?
Téma: Na Vianoce budem sama, je tu ešte niekto na tom podobne?
Ahojte, na Vianoce budem sama, ešte s MS, čiže asi zalezená pod deku s čajom v ruke pri seriály. Ani nepečiem, ani nevarím, podusím si rybu, šalát mám kúpený. Silvester budem veľmi podobne, spať pôjdem o desiatej. Je tu niekto na tom podobne ako ja?
tak nebud sama -keby ta to nezozieralo nepises temu .. chod ako dobrovolnik do starobinca k bezdomovcom,detskeho domova- potom uvidis nestastnych ludi kt bojuju ... tvoj zivot je este gombicka
@anonym_autor Keďže som cudzinec, väčšina mojich priateľov tu nie je z rôznych dôvodov. Som pohan a nemám rád kapry. Možno si teda spravím rebrový steak alebo hovädzí guláš.
tak nebud sama -keby ta to nezozieralo nepises temu .. chod ako dobrovolnik do starobinca k bezdomovcom,detskeho domova- potom uvidis nestastnych ludi kt bojuju ... tvoj zivot je este gombicka
@anonym_b2ef71 vieš sa vžiť do jej situácie? Vieme co ten človek preživa? Bola si niekedy v takej situácii?
@anonym_autor hod sem svoje dalsie temy nech sme v obraze
@anonym_autor Vianoce sme prehnane prezdobili a máme neskutočné očakávania. Mať šťastné a veselé Vianoce je možné tak pre deti. Dospelí-rodičia sa idú zblázniť kvôli darčekom, prípravám, aby bolo všetko ako má byť, hádky, stres... A ako to má byť? Voľakedy bol pôst a polnočná omša, nebol kladený taký dôraz na preplnený stôl, ani stromčeky ani darčeky neboli v takom štýle ako teraz. Pre tých, ktorí Vianoce neprežívajú ako v reklame, je to dôvod k depresii. Popravde, Ježiško sa narodil v tichu, v zime, v tme, na kraji mesta, v opustenej maštali.
Moja situácia to nie je, ale neuvažovala si, že niekam vycestuješ? Aspoň na pár dni, nejaká poznavacka alebo do tepla? Zmena prostredia pomôže a mnohé hotely robia program pre hostí. Kamoška išla práve teraz do Dubaja, v hoteli bude program počas celých sviatkov, má to úplne iný rozmer a nemá to ten nádych, že treba sedieť za stolom s rodinou, tlačiť do seba šalát, spomínať, plakať, prejedať sa alebo nudiť sa. Je to poňaté dosť moderne, aktívne a živo.
Jasne. Budem pozerat rozpravky a pojdem na polnocnu.
Nechápem tie rady ohľadne návštev starobincov, detských domov alebo utulkov. Ved to je strašná predstava sa takto kade tade potlkat, len aby človek nebol na Vianoce sam.
Roky som travil vianoce sam v zahranici bud doma alebo v praci takze nic nove. Pre mna je to uz vsedny den. Vianoce sam nebudem a keby som aj bol tak ziadna tragedia.
Domaca pohodicka, kolaciky, rozpravky, pomedzi to hudba a kavicka, mozno nejaka mala besiedka so susedmi pri pohari vareneho.
Konecne mam pracu kde nemusim na stedry den/vecer robit cize pre mna aj vianoce osamote su uplna slayada teraz.
Clovek moze byt obklopeny ludmi a moze sa citit sam cize Vianoce nie su ziadna vynimka podla mna. Vsetko je vec nastavenia. Byt single na vianoce nie je koniec sveta.....pre mna iurcite nie 🙂.
Aj ja som kazdy rok sama, ani nepamatam, ale je to uz mozno od mojich 25r. Najskor mi to nicilo dusu, ze som nemohla byt s najblizsimi, kedze som silne rodinne zalozena, no neskor som si zmenila myslienky, ked uz starki pominuli a bolo mi smutno, zacala som si vazit aspon to, ze nemusim cez vianoce pracovat (presne ako komentar vyssie), alebo, ze mam co jest, teplo, zdravie....boli to dni kedy som spomalila a prehodnocovala svoj zivot z hladiska vdaky co mam, a myslela na to, ze su ludia, ktori nemaju zdaleka ani len to (niektori su chori, nemaju co jest, alebo maju doma neustale hadky, stres v rodine, mozno v tu chvilu placu) .... a teda zacala som si sviatky svojim sposobom aj uzivat, svoj pokoj, svoje jedlo a oddych, hoci aj sama.

@zuzanita1609 máš pravdu, keď ti v priebehu roka zomrú traja najbližší ľudia, tak bum, na konci roka je to také patetické. Jeden pohreb ma ešte čaká medzi sviatkami.
@anonym_autor Úprimnú sústrasť,ale ty žiješ,tak sa nepochovávaj s nimi za živa. A byť sám ešte neznamená katastrofu,katastrofa je byť medzi ľudí a aj tak sama... Uži si samotu ,vymením ak chceš a na budúci rok si rozmyslislíš možno 😏.